25

Анонимен

преди 5 години

И на кой депутат са снели имунитета? на Сидеров след хиляда изпълнения? Всъщност защо въобще депутатите имат имунитет?

24

xaxa

преди 5 години

Мизерия .Един шофьор в София взема 1,5-2 К.

23

Забелязахте ли, че

преди 5 години

не се говори за заплатите на академиците? Защото, ако ги съобщят, народът може да се вдигне на революция.Депутатите такива-онакива, но ако сгафят, ще им снемат имунитета, а може и да го отнесат, ако народът се вдигне както през зимата на 1996/1997 г.А академиците? Кротуват си, ходят на работа когато им скимне, никой не може да им търси сметка. Някои от тях нищо не правят, но се подписват за 6-цифрени хонорари по проекти, разработвани от други хора. Някои и 7-цифрена печалба правят,не питай как

22

Защо не уточнявате?

преди 5 години

Това само основните заплати ли са?Защо не кажете, че към тях се изплаща и добавка за научна степен? А колко пари се дават допълнително и за трудов стаж? Знае се приблизително по колко стаж имат средно асистентите, доцентите и професорите.По колко взимат за това, че са членове на Научен съвет, на жури за присъждане на степени и за още най-различни други дейности. За шеф на звено също има добавка. Всяка задача е проект и за него се плаща допълнително.А дейностите им извън БАН? И те се плащат!

21

Анонимен

преди 5 години

До ДИМТочно така. Научни институти има на много места (не навсякъде!).Но никой няма да търпи тези институти, ако от тях няма полза.Само у нас храним 42 института в БАН, за да служат като спокойни местенца за връзкари и нагаждачи.ЗАЩО ви е страх от научна работа към университет? Защото там ще трябва да четете лекции за да заслужите основната си заплата и ще отчитате научна дейност, САМО АКО ИМАТЕ ТАКАВА.А сега? Дремете в БАН, заплатата ви тече, а вие четете лекции насам-натам за хонорари!

20

До проф.Е.Славчева

преди 5 години

И пак основната причина били парите! Искате още!А файдата от вас каква е? Но само не цитирайте собствените си отчети, определени като "напудрени и захаросани".Това находчиво определение даде един световно известен днес професор, работещ по проблемите на ДНК. Докато си беше в България, искахте да отхвърлите дори докторската му дисертация,та да си остане обикновен висшист, работещ като лаборант в БАН.За докладчета на регионални конференции и безсмислени уж-проекти И СЕГАШНИТЕ ПАРИ СА ВИ МНОГО!

19

Burzum

преди 5 години

Голяма работа важното е администрацията и шапкарите да са наранени ,че са много и знаят за кого да гласуват...тия от БАН са една шепа а и сигурно са политически не ориентирани ...да живей България и да МУ се свети маслото!

18

16.09.2018 12:00

преди 5 години

Да спасим времето да спасим и народа!

17

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЩе се заемете ли лично с преструктурирането? Явно имате ясно виждане кое е полезно и кое не. Веднъж вече го правихме, но правителството каза, че не това искало, а нещо друго, но понеже не били специалисти, не знаели точно какво. Така че си караме така, според националната стратегия и европейските рамки. Тъжна работа. Парите ги разделяме според исканията на МОН - според тях НИМХ не вършат чак толкова работа, затова е и протеста. Другите ще скачаме както ни кажат.

16

ДИМ

преди 5 години

До АнонименКакво да кажеш на анонимен човек, т.е. - никой!

15

ДИМ

преди 5 години

До АнонименНавсякъде по света има научни институти. Я не пишете глупости!

14

Само като си помисля

преди 5 години

Отвращавам се от БАН само като си помисля, че професор е бил там Богдан Филов, а сега Ал. Йорданов!

13

Анонимен

преди 5 години

На Запад наука се прави в университетите, не в академии като БАН, там хората работят в някой университет, стават професори и Нобелови лауреати.При нас.................академици и професори без никакъв принос в науката!!!

12

Анонимен

преди 5 години

тази не казва, че от НИМХ работят, а голяма част от другите спат! Има институти, които трябва да си сътрудничат с бизнеса, някои са напълно безмислени. Докато не се направи преструктуриране на институти на БАН, няма да я бъде, както и повечето университети.

11

Анонимен

преди 5 години

Защо са ни професори след като разполагаме с такъв могъщ специалист по абсолютно всичко!?

10

Анонимен

преди 5 години

Титлата "академик" е остатък от минали времена, академици имаше само в СССР, България и още някои бивши соц. страни.Кога ще я премахнат тая титла??Нали приемаме западен модел или не???

9

Анонимен

преди 5 години

В студентски за продавачка дават повече...

8

Анонимен

преди 5 години

България има около 10 световно признати открития, а академици, професори и доценти...............с лопата да ги ринеш!Извън България никой не е чувал за тях....................и 1000 лева са им много !

7

Анонимен

преди 5 години

1000 лв основно заплата! Към нея има още около 100тина добавки. Отделно извършват дейност срещу заплащане за външни фирми или лица

6

Анонимен

преди 5 години

Истински или неистински, Бойко взема повече, при все че е прочел една книга през живота си, и то през детството си.