45

Анонимен

преди 5 години

Прави са пишещите по-долу, много конкурси в БАН и университетите са нагласени и БАН се е превърнал в бастион на академици без грам принос в науката.Къде са им изобретенията, откритията, рационализациите, Нобеловите награди?БГ-университети и те не са на световно ниво, но поне дават професия и хляб на младите хора, което не е малко!

44

До 43

преди 5 години

У нас тази титла се дава в повечето случаи НЕ за научни постижения. Била е въведена, за да осигури стабилен доход на някой послушко и за да гарантира, че той и занапред ще прави това, което му наредят най-висшестоящите червени велможи. Изключенията се броят на пръсти, само за да може да се посочи тук-там по някой с горе-долу приемливи научни постижения. И, нали бяхме изолирани от света, народът вярваше на басните.Академиците пък постепенно направиха от БАН свое феодално шуробаджанашко владение

43

До Анонимен 40

преди 5 години

От това можеш да си направиш заключение какви "учени" са.Нали помним с кого сме учили? Как става така, че печелят конкурсите за редовните докторантури в БАН посредствени, мързеливи студенти, за някои от които всички знаехме, че си взимат изпитите по телефона? Почти не ги виждаш, никога не са влезли с нас на устен изпит. Кажат ли в неформален разговор нещо относно материята, която изучавахме, се уверяваш, че не са дори на нивото на гимназисти с успех "добър (4)".Но знаехме чии деца са!

42

Анонимен

преди 5 години

Малка и бедна държава няма нужда от титлата "академик', защото тая титла е абсолютно грандоманска и не е нужна.Какво са открили толкова много академици?Някой от тях взе ли една Нобелова награда?Айде сега , почвайте с минусите!!

41

Ахмак бей

преди 5 години

Има една много хубава италианска поговорка, която казва : ,,Дяволите могат да правят тенджери , но не могат да правят капаци."

40

Анонимен

преди 5 години

И аз мога така, без да съм доктор на науките , и без да имам дисертация..............напиша 5-6 формули, покажа 2 схеми и спектри на няколко органични съединения и съм много велик учен!Но това не е правене на наука, ами имитация на дейност само!!Горките студенти си мислят.............ей тоя от БАН..............голяма работа, много разбира.

39

Анонимен

преди 5 години

Някои учени от БАН не могат да водят един пълен курс по аналитична химия например, защото разбират само от един ЕПР (Електронен парамагнитен резонас)........казвам го от опит!Но като обиколят няколко университета, с тая лекция за ЕПР могат да изкарат до пенсия!

38

Анонимен

преди 5 години

Явно и в БАН потъват пари, не по предназначение.............по коментарите тук............така излиза!

37

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 34Може да са тесни специалисти, но в техен интерес са създадени у нас 53 висши училища. Да има откъде да припечелват хората.Но са готови в капка вода да те удавят, като им кажеш да идат там, където четат лекции и там да е основното им работно място. Захапе ли някой кокала, не го изпуска.

36

Анонимен

преди 5 години

Не казвам, че в БАН няма добри учени, има, разбира се...............но по-голямата част от тях са на посредствено ниво!!!

35

Анонимен

преди 5 години

Тия хиляда лева са им основната заплата нея е зимат само щото са професори.Отделно си докарват още 2-3 хилядарки.Няма професор дето бръмчи на 1000 леа заплата та ппвечето карат коли за по 30-40 к.Не им завиждам не им гледам в паничката просто реалност.А ако набарат некой проект-олала може и да ударят една мини печалба от тото в размер на 10-20 хилки.Другото е че редовно обикалят светът по разни симпозиуми,семинари и тн.Блага работа е-яденье,пиенье нАука и вей *** по барове и музей.Не ги жлете.

34

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 33Те сега ще се изкарат непризнати гении.............всичките БАН-аджии............няма кой да им повярва!

33

Анонимен

преди 5 години

Имал съм лектори от БАН, с нищо не бяха по-добри от редовните преподаватели в университета!!! Освен това са много тесни специалисти повечето учени от БАН!!

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 31Е, ти пък много искаш!Нали изрично казаха хората, че за да се оцени резултатът от труда им, трябвало да минат поне 20 години! Дали изобщо са чували за колко време остарява едно откритие в нормалните държави?

31

До Ха ха

преди 5 години

Шофьорът върти геврека през цялата смяна и очите му са на четири. Защото стане ли беля, може да се озове в пандиза.А БАН-аджията? Ако го мързи, си лежи у дома и да зяпа сериали, нали в доста институти се ходи на работа само веднъж седмично следобед?Така и аз се съгласявам, лежачка за 800-1000 лв заплата.Ако не е много мързелив, обикаля България със служебно осигурени автобуси, за да чете едни и същи лекции на различни места. Или работи в частната си фирма, използвайки материалната база на БАН.

30

Анонимен

преди 5 години

Ами хубаво нещо е чушкопека, ама това е само едно изобретение............аз питам следното:Учените от БАН направиха ли поне едно фундаментално откритие???

29

Анонимен

преди 5 години

От БАН изкарайте поне един Нобелов лауреат, тогава имайте големи претенции.Само от Цюрихската политехника са излезнали над 10 Нобелови лауреата!Вие "великите учени" от БАН.............какво сте открили???

28

Анонимен

преди 5 години

Нали искате да сте като учените на Запад??На Запад няма БАН, там наука се прави в университетите-Оксфорд, Кеймбридж, Цюрихската политехника.Но трябва хем да правите наука на световно ниво, хем да преподавате, нали??А сега в БАН.................голям кеф .................усвоявате пари по проекти, и лекции на хонорар в някой университет!!

27

Анонимен

преди 5 години

Заплатите на академиците са заковани със закон да са една трета от заплатите на депутатите. Ако някой иска заплатите на академиците да не растата трябва да промени закона.

26

Анонимен

преди 5 години

Цветанов на практика сам си даде имунитета, а не му го снеха. И в крайна сметка той излезе чист като сълза.