77

?!

преди 8 месеца

Има ли нещо нормално в нашата държава?

76

Анонимен

преди 8 месеца

Ще дам пример няколко пенсионера с общ дохох 300 или 500 лв общо за всичките оцеляват.Гръцките пенсионери взимат по 900 1000 евро пенсия за един човек.

75

Анонимен

преди 8 месеца

Както каза Счети, богати хора не можеш да ги заробиш и манипулираш. Ще му предлагаш 250 евро заплата за месец ама ще го хванеш за шлифера, ако има наследство или други доходи. Манипулираш хората, именно защото поколения наред си им давал колкото да не умрат от глад и те няма от къде да натрупат богатство. Я на един европеец със 200 000 евро спестявания в банката му предложете българско работно място да видим дали ще приеме?

74

Анонимен

преди 8 месеца

мен кво ме греят бюджетните хрантутници , то техните заплати идват от всички останали

73

Счети

преди 8 месеца

Народът го е страх да не му вземат и малкото, което има. Ако не го беше страх щеше да си остане в къщи за един месец и да не ходи на работа и ще ги питам управляващите и богаташите кой ще им произвежда или внася продукция ? Но нали за това са измислени кредити и сметките, за да заробват населението и да се живее между двете заплати и винаги да го има страха, защото ако народа не го е страх няма как да го манипулират ! Кога ли ще престанем да се страхуваме ?

72

бай Герги

преди 8 месеца

До Анонимен 65

Един човек по- назад в коментарите питаше колко пари трябват за нормален живот в голям град и аз му написах какви са сумите за София и къде дават такива пари. Просто отговорих на конкретните въпроси, които човека беше задал. Иначе съм съгласен с теб, че масово заплати са доста по-ниски от 2000 лв.

71

Анонимен

преди 8 месеца

Най-добре да се сравняваме с пустинята Сахара или със Сирия. Направо сме в рая.

70

Умен политик

преди 8 месеца

Проблема е че се сравнявате с европейците, а до вчера се сравнявахте със СССР. Я почнете да се сравнявате с Украйна, Сомалия, Таджикистан, Афганистан, Пакистан и веднага ще ви присветне пред очите колко добре си живеете.

69

Анонимен

преди 8 месеца

"Ако сте семейство с едно дете тогава ти трябват поне 4000 лв. месечно."

В София семейство с 2 деца живеем под наем - общ доход 2300 лева. Ама не смеем да отидем на почивка никъде и излизаме на пицария веднъж на 3 месеца.

68

Анонимен

преди 8 месеца

Стига с тоя IT сектор бе! През последните години чиждите инвестиции в този сектор се смалиха наполовина. Останаха основно телефонистки и съпорт. И като гледам 2 милиона работещи българи всиките сме IT спецове. Нали точно затова няма инвестиции, защото няма и богат избор на кадри.

67

баба мара

преди 8 месеца

хем се оплаквате хем анкетите казват че герб ще бие всички на избори и защо
заплатите се вдигат пред евроизборите за да се осигурят гласове хем искате шистов газ от сащ хем ни пращате в сибир изобщо ганю знае ли какво иска

66

Анонимен

преди 8 месеца

"В IT сектора картинката е друга- там стартовата заплата на нискоквалифициран специалист, т.нар. junior е 2500 лв."

Ако питаш бате Бойко в която и да е фирма в България старовата заплата за junior e 3000 лв. Някой хора си живеят живота и съвсем губят връзка с реалността. Щом те са добре и приятлите им и те са се уредили, значи цялата държава процъфтява.

65

Анонимен

преди 8 месеца

Бай Герги`,
като става дума за заплати не могат да се гледат само тези в чуждите фирми и тези в ит сектора. Става дума за масовите заплати, които са показател на стандарта на живот.
А те са най-малките в Европа.
Благодарение на политиката на ГЕРБ чуждите фирми се изнесоха и продължават да бягат.

64

Завиждащ

преди 8 месеца

От тези мъни,половината ще са в джобовете на ало измамите,а другата у гърците!Други те разходи ги остави!

63

бай Герги

преди 8 месеца

До До бай Георги

В големите фирми, предимно в чуждите, квалифициран персонал на средно ниво в йерархията взима около 2000-3000 лв. Зависи от конкретната работа и конкретната фирма. В IT сектора картинката е друга- там стартовата заплата на нискоквалифициран специалист, т.нар. junior е 2500 лв.

62

до чиновник

преди 8 месеца

Те заплати и пенсии отдавна са най-ниските в ЕС.
Ама на българските офце им харесва.

61

Чиновник

преди 8 месеца

До БЛАГОДАРИМ НА ГЕРБ

Гле'й сега другарю Андершко, тая схема всичко да е евтино означава, че и заплатите ще са ниски. Предполагам, че си чувал, че икономията е майка на ми3еpията.

60

До бай Георги

преди 8 месеца

Може ли да ми дадеш идея къде в София предлагат 2500 лв заплата ,почти всяка която виждам е под 1000 ако не и под 800 лв единици са по 1200 1500 ,само тираджии и ит са европейски заплати.

59

Русская газчица

преди 8 месеца

Кат' ви скъпо да купувате газ от Русия, купувайте шистовия на САЩ. Той е на тройна цена, но те са ви приятели, имат и военни бази у вас и сигурно ще ви направят голяма отстъпка.

58

БЛАГОДАРИМ НА ГЕРБ

преди 8 месеца

Увеличението на цените и индексацията на заплатите означава, че БЪЛГАРСКИЯТ ЛЕВ СЕ ОБЕЗЦЕНЯВА.
АКО ПРЕДИ ПЕТ ГОДИНИ СИ КУПУВАЛ НЕЩО ЗА 100 ЛЕВА, СЕГА СЪЩОТО НЕЩО ГО КУПУВАШ ЗА 150 ЛЕВА.
А идват и нови екстри: Увеличание на данъка на празните жилища, увеличение на такса смет, двойно увеличение на застраховка гражданска отговорност, билетите за обществен транспорт (коланите на седалките ще прибавят два-три лева към цената на билетчето). ЗДРАВНОТО И СОЦИАЛНОТО пр. и пр.