222

икономист

преди 10 месеца

До 65

Тези, които ходят често на почивки, може да са все едни и същи няколко стотин хиляди хора... Въпросът е какво правят останалите, които не ходят на почивки, и не са ходили от години. Почивките може да са им осигурени от роднини в чужбина, които им изпращат парички. Пълните колички в хранителните вериги кога ги виждаш? Само по празници или по принцип. Тук въпросът е, какви точно стоки зареждат хората. Тези с най-големите промоции, или тези, които най-много им харесват...

221

Анонимен

преди 10 месеца

СПИРАТ КОЛА А В БАГАЖНИКА 500 000 ЛВ- ХА ТАКА- НЕ БИЛО СРАМНО ДА СИ БОГАТ.

220

Анонимен

преди 10 месеца

ГЕРБ БИЛЕ КОФТИ- АМА ДА ТИ НЕ ДОЙДАТ БСП- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ВРАТИТЕ ШУМКАРИТЕ ИДАТ С РОЛС РОЙС.

219

Чиновник

преди 10 месеца

До икономист

Както ти казах, ако бях служител на работодател от масовия тип, нямаше да мога да придобия квалификациите и уменията, които той самия търси. Затова напуснах частния сектор, като това ми даде възможност да придобия такива умения, че вече се явявам сътрудник, а не служител. И размера на заплащането си го определям сам, на база пазарната ситуация към момента и обема и сложността на работата. И щат-нещат, плащат, защото се усещат, че изгониха много специалисти за последните 15 год.

218

Анонимен

преди 10 месеца

ЗИМАТА ОТ 2013 СЕ ПОВТАРЯ, БСП ВЗИМА ВЛАСТТА И ГРЪМВА 14 ТАКОВА ОНАКОВА И ПОСЛЕ НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ЗАМИНАВАТ А НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД.

217

Така е

преди 10 месеца

Аз съм за ИКОНОМИСТА и да приключваме. Стоките с висока принадена стойност отдавна са преватизирани от развитите държави. Каквода произвеждаме,електроника , самолети , ракети , какво ? Така че нямаме шанс да живеем по добре и там е трагедията. 45г. безвремие не могат да се избият.През това време другите не са ни чакали да развием социализма , а са работили здраво. А ние петилетки , лозунги , манифестации и така...

216

65

преди 10 месеца

Ами ще ни бръкнат в джигера.Не може да сме бедни,а всеки уикенд в Гърция.Коли ,джипове ,високи колкото училище,децата с телефони за 300_400лв.Това нямане ли е?Изключвам тези ,които теглят заем,ходят на почивка и го плащат цяла година.И другото лято пак.А как си обяснявате дългите опашки с пълни колички в хранителните вериги?И се плаща и с кредитни карти?Тоес пари ,които на са твои ,но ги харчиш на воля?Статистика се води от 2_3години.затова поскъпване.

215

Чиновник

преди 10 месеца

До икономист

Ееее, най- накрая ми отговори, за което ти благодаря :) НО аз говоря за адекватно заплащане, а не за високо такова. Т. нар. бизнес в България, при даденостите, които са днес, в този момент, може да плаща двойни, а в някои случаи и тройни заплати спрямо сегашните. Говорим за заплатите на неквалифициран до средно квалифициран персонал. В цифри това ще рече, че заплатите, които сега са 800-1000 лв. могат да бъдат 1600-2200 лв. Има го ресурса за тези заплати, но не се плащат.

214

икономист

преди 10 месеца

До Чиновник

Точно това имам предвид! Радвай се, че имаш такива специфични умения, които те правят търсен на пазара на труда, та да може да избираш къде и колко да работиш, защото много други нямат тази възможност, и точно там е трагедията при пазарната икономика. Работодателят винаги е в много по-добрата позиция, когато трябва да се договарят заплати и условия на труд.

213

Да добавя

преди 10 месеца

До Анонимен 221 Жан Виденов ни имунизира срещу фалиране на държавата. След него вярно едва ли има нещо да ни оплаши. Сомо Корделка е за плашене.

212

Чиновник

преди 10 месеца

До икономист

Виж сега, очевидно не си никакъв икономист, а изперкал HR. Моите умения изобщо не са на ниво "що-годе" и струват доста скъпо. Парадокса е, че такива умения не могат да се придобият, ако се работи във фирма управлявана от човек с твоето мислене. Такива като теб хем очакват хората да имат висока квалификация, хем ги спъват да придобиват, каквато и да било квалификация. Затова такива като мен работим с фирмите само на Граждански договори и сами определяме цената на труда си.

211

икономист

преди 10 месеца

До Чиновник

Приятелю, аз не разтягам локуми, а само казвам истини! Бизнесът не плаща по-високи заплати за повече свършена работа, на първо място, защото е престъпен бизнес, и преследва личния си интерес. На второ място, защото конкурентите в му бранша(не само в България), също произвеждат повече и по-качествена продукция, и вероятно с по-ниска себестойност. Ние по принцип не произвеждаме продукти с висока добавена стойност, там е проблема! Тези продукти се произвжедат в развитете икономики!

210

дядо Соци

преди 10 месеца

Да идва Нинова и да ни върне цените от соца.Ако може и младостта ми и оня войнишкия още по добре.

209

Анонимен

преди 10 месеца

След зимата на 1997 година, когато комунистическата партия фалира България за пореден път едва ли нещо може да ни уплаши.

208

Анонимен

преди 10 месеца

Е да, но от климатична гледна точка ще бъде мека:)

207

Анонимен

преди 10 месеца

Синдикатите омаловажиха поголовното обедняване на народа, като го приравниха до 7 лв. Обедняването ще бъде стотици пъти по 7 лв.

206

икономист

преди 10 месеца

До Чиновник

Ти пак се радвай, че имаш що годе някакви умения да си изкарваш прехраната. Но има хора, които в България не попадат в никакви статистики, и които може би никога няма да се нагодят към пазара на труда. На запад тези хора са обхванати от мощните социални системи на развитите икономики, но тук понеже нямаме възможност за подобен разход, ще чакаме бавно, но славно, тези групи хора да се маргинализират окончателно. Министър Радев, преди време намекна за този проблем в парламента...

205

Гoшу

преди 10 месеца

Време е Вожда-джудже на путинопитецитe да качи още цените на газта и бензина, чрез монополиста си Лукойл и по естествен път те да измрат от глад и липса на средства, но със любов в сърцето си към Сибир и православните славяни, дето живеят там :))) Така, както са измрели неандерталците :) Така ще може да има по-малко платени тролове от колхозническите НПО-та и ще може да има повече интелигентни и смислени мнения по тези форуми :)))

204

Чиновник

преди 10 месеца

До икономист

Стига си разтягал локуми и кажи защо за повече работа т.нар. "бизнесмени" отказват да плащат повече пари.

203

Анонимен

преди 10 месеца

До HeinrichHimmler

Ами крайно време беше да ви се бръкне в джобовете. Тия пари, дето ги кътате по буркани и дюшеци трябва да влязат в обръщение. Иначе най- много телефонните измамници да ви ги вземат.