224

икономист

преди 1 седмица

До 65

Тези, които ходят често на почивки, може да са все едни и същи няколко стотин хиляди хора... Въпросът е какво правят останалите, които не ходят на почивки, и не са ходили от години. Почивките може да са им осигурени от роднини в чужбина, които им изпращат парички. Пълните колички в хранителните вериги кога ги виждаш? Само по празници или по принцип. Тук въпросът е, какви точно стоки зареждат хората. Тези с най-големите промоции, или тези, които най-много им харесват...

223

Анонимен

преди 1 седмица

СПИРАТ КОЛА А В БАГАЖНИКА 500 000 ЛВ- ХА ТАКА- НЕ БИЛО СРАМНО ДА СИ БОГАТ.

222

Анонимен

преди 1 седмица

ГЕРБ БИЛЕ КОФТИ- АМА ДА ТИ НЕ ДОЙДАТ БСП- ЗАКЛЮЧВАЙТЕ ВРАТИТЕ ШУМКАРИТЕ ИДАТ С РОЛС РОЙС.

221

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

Както ти казах, ако бях служител на работодател от масовия тип, нямаше да мога да придобия квалификациите и уменията, които той самия търси. Затова напуснах частния сектор, като това ми даде възможност да придобия такива умения, че вече се явявам сътрудник, а не служител. И размера на заплащането си го определям сам, на база пазарната ситуация към момента и обема и сложността на работата. И щат-нещат, плащат, защото се усещат, че изгониха много специалисти за последните 15 год.

220

Анонимен

преди 1 седмица

ЗИМАТА ОТ 2013 СЕ ПОВТАРЯ, БСП ВЗИМА ВЛАСТТА И ГРЪМВА 14 ТАКОВА ОНАКОВА И ПОСЛЕ НАШИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ ЗАМИНАВАТ А НИЕ ЕДНИ 4/5 МИЛИАРДА ПЛАЩАМЕ ЧРЕЗ ГАРАНЦИОННИЯ ФОНД.

219

Така е

преди 1 седмица

Аз съм за ИКОНОМИСТА и да приключваме. Стоките с висока принадена стойност отдавна са преватизирани от развитите държави. Каквода произвеждаме,електроника , самолети , ракети , какво ? Така че нямаме шанс да живеем по добре и там е трагедията. 45г. безвремие не могат да се избият.През това време другите не са ни чакали да развием социализма , а са работили здраво. А ние петилетки , лозунги , манифестации и така...

218

65

преди 1 седмица

Ами ще ни бръкнат в джигера.Не може да сме бедни,а всеки уикенд в Гърция.Коли ,джипове ,високи колкото училище,децата с телефони за 300_400лв.Това нямане ли е?Изключвам тези ,които теглят заем,ходят на почивка и го плащат цяла година.И другото лято пак.А как си обяснявате дългите опашки с пълни колички в хранителните вериги?И се плаща и с кредитни карти?Тоес пари ,които на са твои ,но ги харчиш на воля?Статистика се води от 2_3години.затова поскъпване.

217

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

Ееее, най- накрая ми отговори, за което ти благодаря :) НО аз говоря за адекватно заплащане, а не за високо такова. Т. нар. бизнес в България, при даденостите, които са днес, в този момент, може да плаща двойни, а в някои случаи и тройни заплати спрямо сегашните. Говорим за заплатите на неквалифициран до средно квалифициран персонал. В цифри това ще рече, че заплатите, които сега са 800-1000 лв. могат да бъдат 1600-2200 лв. Има го ресурса за тези заплати, но не се плащат.

216

икономист

преди 1 седмица

До Чиновник

Точно това имам предвид! Радвай се, че имаш такива специфични умения, които те правят търсен на пазара на труда, та да може да избираш къде и колко да работиш, защото много други нямат тази възможност, и точно там е трагедията при пазарната икономика. Работодателят винаги е в много по-добрата позиция, когато трябва да се договарят заплати и условия на труд.

215

Да добавя

преди 1 седмица

До Анонимен 221 Жан Виденов ни имунизира срещу фалиране на държавата. След него вярно едва ли има нещо да ни оплаши. Сомо Корделка е за плашене.

214

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

Виж сега, очевидно не си никакъв икономист, а изперкал HR. Моите умения изобщо не са на ниво "що-годе" и струват доста скъпо. Парадокса е, че такива умения не могат да се придобият, ако се работи във фирма управлявана от човек с твоето мислене. Такива като теб хем очакват хората да имат висока квалификация, хем ги спъват да придобиват, каквато и да било квалификация. Затова такива като мен работим с фирмите само на Граждански договори и сами определяме цената на труда си.

213

икономист

преди 1 седмица

До Чиновник

Приятелю, аз не разтягам локуми, а само казвам истини! Бизнесът не плаща по-високи заплати за повече свършена работа, на първо място, защото е престъпен бизнес, и преследва личния си интерес. На второ място, защото конкурентите в му бранша(не само в България), също произвеждат повече и по-качествена продукция, и вероятно с по-ниска себестойност. Ние по принцип не произвеждаме продукти с висока добавена стойност, там е проблема! Тези продукти се произвжедат в развитете икономики!

212

дядо Соци

преди 1 седмица

Да идва Нинова и да ни върне цените от соца.Ако може и младостта ми и оня войнишкия още по добре.

211

Анонимен

преди 1 седмица

След зимата на 1997 година, когато комунистическата партия фалира България за пореден път едва ли нещо може да ни уплаши.

210

Анонимен

преди 1 седмица

Е да, но от климатична гледна точка ще бъде мека:)

209

Анонимен

преди 1 седмица

Синдикатите омаловажиха поголовното обедняване на народа, като го приравниха до 7 лв. Обедняването ще бъде стотици пъти по 7 лв.

208

икономист

преди 1 седмица

До Чиновник

Ти пак се радвай, че имаш що годе някакви умения да си изкарваш прехраната. Но има хора, които в България не попадат в никакви статистики, и които може би никога няма да се нагодят към пазара на труда. На запад тези хора са обхванати от мощните социални системи на развитите икономики, но тук понеже нямаме възможност за подобен разход, ще чакаме бавно, но славно, тези групи хора да се маргинализират окончателно. Министър Радев, преди време намекна за този проблем в парламента...

207

Гoшу

преди 1 седмица

Време е Вожда-джудже на путинопитецитe да качи още цените на газта и бензина, чрез монополиста си Лукойл и по естествен път те да измрат от глад и липса на средства, но със любов в сърцето си към Сибир и православните славяни, дето живеят там :))) Така, както са измрели неандерталците :) Така ще може да има по-малко платени тролове от колхозническите НПО-та и ще може да има повече интелигентни и смислени мнения по тези форуми :)))

206

Чиновник

преди 1 седмица

До икономист

Стига си разтягал локуми и кажи защо за повече работа т.нар. "бизнесмени" отказват да плащат повече пари.

205

Анонимен

преди 1 седмица

До HeinrichHimmler

Ами крайно време беше да ви се бръкне в джобовете. Тия пари, дето ги кътате по буркани и дюшеци трябва да влязат в обръщение. Иначе най- много телефонните измамници да ви ги вземат.