37

Бай Иван

преди 5 години

Но пък имате демокрация и западни ценности ,така че какво мърморите ;) ???

36

Анонимен

преди 5 години

При демокрастията е така - има банани за маймуните, а училища няма. А и не й трябват...

35

Виктор Юго:

преди 5 години

"Който затваря училища, отваря затвори!"

34

пито-платено

преди 5 години

Искахме банани и тоалетна хартия,получихме ги!*** народ сме,и туй-то!Язък за България!

33

анонимен

преди 5 години

Младите са в София и чужбина! В провинцията няма недостиг на учители, поради същата причина и затворените училища! София се задъхва от всичко, но там са парите!

32

пътник

преди 5 години

За сметка на това с открити 5000 чалготеки и кръчми за друсалки. Всичко е ОК по планът за унищожаване на населението в бг.

31

Активист на БКП

преди 5 години

През тия 17 години управляваха Сакскобурготски и после бодигарда от Банкя !!! Затова...

30

Анонимен

преди 5 години

Василия сложи снимка от българско училище!!!!!!

29

месара

преди 5 години

ами тия области се заселиха в София, как няма там да се затварят училища! там останаха само възрастните им родители за да им правят зимнина!

28

Което означава,

преди 5 години

че 1000 села са останали само на карта. Грозна работа.....когато бях малък, разбирайте преди 15-тина години, на село имаше ДВЕ училища.....сега едното вече е окрадено от "индиице" и се руши тотално...жалка работа.

27

До 14

преди 5 години

В цяла България няма свободни работни места за учители извън София.Един приятел няколко години търси работа като учител в Пловдив и региона.Навсякъде имало по 20 кандидати за едно работно място.Аз съм от Пазарджик и жената е учителка та знам,че и тук наплива за учители е голям.

26

Анонимен

преди 5 години

Трябва още толкова училища да закрият.В моето село има основно училище с 30 ученика общо.А реално го посещават не повече от 15-20 ученици.И класовете са смесени.Всички ученици са ***.Българите си пращаме децата в близкият град.Ама има учители, директор,зам-директор, които нищо не правят и получават заплати.

25

Анонимен

преди 5 години

Някога по програмиране в техникума ни преподаваше човек, завършил такава специалност и изкарал курс преквалификация. По химия ни преподаваше инженер- химик, изкарал курс в Бургас. По статистика ни преподаваше човек, завършил УНСС. Нито програмирането научих, нито химията, нито статистиката. Изпяваха материала, искаха да се пази тишина и толкова. Пропилени години. След техникума продължих в съвсем друго направление.

24

Анонимен

преди 5 години

Не е толкова тъжно това, че училищата за затворили врати, колкото фактът, че учениците са затворили вратите си за училището.

23

Анонимен

преди 5 години

До 20Нищо не се изгражда с времето. То трябва да бъде подготвено, изградено в определена среда с помощта на специалисти, които са повече от учители. Иначе в клас влиза човек, който не знае нито какво да каже, нито откъде да тръгне, нито как да поднесе материала. Ще наизусти урока от учебника, ще го изпее на учениците и ще излезе. Няма подход, няма цел, няма задачи, няма коректив. С времето ще научи наизуст учебника. Потърпевши ще са учениците.

22

Аз

преди 5 години

Герберастите е*аха майката на България, ама вий си гласувайте за Тикви и мутри!

21

Анонимен

преди 5 години

Не може някой завършил икономика да го направиш за 1 год. начален учител. Началният учител преподава език, литература, математика, роден край и разни други. Тези предмети трябва да ги е учил в университет. После- това, което изредих в пост 19. Икономист, инженер могат да преподават по математика или ИТ. Но начални учители- НЕ. Лаборантът може да стане учител по химия или биология. Някой живял в Германия или Испания може да стане учител по немски или испански, но начален учител- не.

20

До Анонимен 19

преди 5 години

Така е, но - според нашата образователна система, след като завършат университет, висшистите от много специалности се считат за лица с нужната квалификация да бъдат учители. Това, което описваш, се изгражда с времето.Аз имах предвид реалната възможност да се осигурят учители за София.Макар че чувам и други неща - в София нямало места за учители.Не знам каква е истината, но знам, че когато на хора от БАН кажеш да станат учители,отговарят "В провинцията няма да ида, аз съм се установил в София!"

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 14Направо ме втриса при мисълта за педагогически КУРСОВЕ. Това е принизяване на професията до нивото на сервитьор, шивач, зидаро- мазач, професии, които се усвояват с курс.Учителството се учи 5-6 години- първо усвояваш самия предмет от А до Я, после психология, педагогика на дисциплината, философия, най- малкото 2 месеца наблюдения по училища, пробна практика няколко месеца, държавна практика няколко месеца с базов учител, педагог, психолог, методист. Само практиката е минимум 1 г

18

Българина

преди 5 години

3 млн за 30г, 30 процента деца, делено на 1000 училища, точно 1000 деца за едно училище. Закрити са 1000 училища с по 1000 ученика това са големи училища, в които *** не бяха 50 процента а 5 или 10.... Видими резултати