25

Анонимен

преди 5 години

Брокерите на имоти са изключително нагла и некомпетентна пacмина! Това нещо трябва да се изхвърли от пазара на имоти! Един адвокат за 10 пъти по-ниска цена, ще свърши 10 пъти повече работа.

24

Реалист

преди 5 години

Брокерите в България са шмекери, които ти взимат комисионното и не предлагат почти нищо в замяна /само свързват купувач и продавач/. Аз ползвах адвокат, който провери документите и ме насочи какво да правя - много съм доволен, а съм платил под 200 лева.

23

Анонимен

преди 5 години

Аз съм човек, който има няколко наследствени имоти в София, включително съм и купувал няколко имота през последните години отново в София. Продавал съм и съм давал под наем. Никога с брокер. Аз съм програмист по професия, хоби ми е да чета правни казуси. Наизуст знам какво да гледам при покупка и продажба, както и схемите, по които човек може да бъде измамен. Тънки схеми, които ще подведат и опитен адвокат. Искат ли да ви измамят- лесно е.

22

Не и тук

преди 5 години

Брокерите са нещо много полезно, но не и в България. Използвала съм услугите им само тук и във Великобритания, не знам как е в други държави. За мен разликата е огромна. Навън защитават интересите двустранно и може да им се търси отговорност. Проблемът не е професията, а как се практикува. С удоволствие бих пращала, ако ми бяха от полза, а не спънка, която трудно може да се избегне...

21

Аман от драскачи !

преди 5 години

Ще дам пример с агенция "Албатрос" във Варна. Имотът бил страхотен, продавачите били свестни, продава се с обзавеждане, няма проблеми с имота. дават на приятелите ми купувачи да подпишат предварителния договор и се оказва, че има учредено пожизнено право на ползване на трето лице чужда гражданка, но продавачът се задължавал тя да направи отказ от правото в определен срок след подписване и даване на капаро. Тук вече юристите ще оценят фарса по достойнство... :)

20

Zohan

преди 5 години

И Аз съм изумен въобще от тази професия и въобще от факта как се допускат да виреят такива кърлежи на обществото. Няма друга професия където да не носиш никаква отговорност и финансов риск за предмета на действие и същевременно да си докарваш по 6 % чиста печалба (3 от собственика и 3 от продавача). Ако възникне проблем с имота Аз не знаех... оправяй се. Вече си е твой. На вдичкото отгоре като се почне пазарлъка за комисионната - парите в пакетче. Не знам НАП къде гледат.

19

възмутен

преди 5 години

не знам кой пуска такива платени статии. ако редакторите четат: Засрамете се! Лъжете и подвеждате хората. Моля, не ползвайте брокери, тази псевдо професия трябва да се изкорени в бг.

18

Жоро

преди 5 години

Брокерите вършат някаква работа, но тя далеч не се заслужава парите. Аз купих без брокер, само с консултация с адвокат (100 лева). Бях харесал един друг апартамент първоначално, но там продавачът работеше с брокер. Отношението на брокерчета ме отказа. Така че понякога направо си вредят.

17

Реалист

преди 5 години

Използването на брокери силно затруднява намирането на купувач заради надуването на цената. Ако продавача иска да получи 100 хиляди за имота си, трябва да го пусне за продажба за 103100, за да може като плати 3% на брокера,да си получи стоте хиляди. На купувачът му излиза още по солено - вместо да даде 100 хиляди, той трябва да плати 106200 лева - 3100 лева за брокера (3%) и още 103100 на продавача. Ако купувачът си е сложил граница от 100 хиляди, сделка няма. Несъществена е ролята на брокерите

16

гп

преди 5 години

брокерите са най-нагло и некадърно племе. хората, които за нищо не стават се занимават с това. изклчително некомпетентни, въобще не заслужават парите които иматим се дават. ако купувате или продавате с кредит банката казва какви документите трябват, а предвартелни договори има в интернет. всички документи си ги вадиш ти,а те само дават зор ,за да си вземат комисионата. толкова некомпетентни, че когато купувах бяха забравили да кажат на продавача да си донесе оригиналните документи за собственост

15

rat

преди 5 години

Брокери?! Да вземат комисионни от двете страни и нищо да не вършат или гарантират... Поредната платена статийка за надуване на имотния балон, как не им омръзна!?

14

Българин

преди 5 години

Купих си апартамент в София САМ, без подобни пиявици.Не е нищо сложно да се купи/прехвърли имот!Отървах около 5000лв, които трябваше да дам на тия мошеници...

13

Аман

преди 5 години

И предварителния договор няма никаква стойност. Разбираме се с продавача да се оттегли, уж че няма да провдава вече. Изчакваме 2 седмици и сме говоти.

12

Иванчо+Марийка

преди 5 години

НЕ. В днешно време няма нужда от брокер. В 21 век сме. Има 10213 сайта за безплатни обяви. Брокерите са една излишна ниша. Винаги съм ги заобикалял. Отивам гледам апартамента след това се връщам питам съседите за телефона на собственика. Воала. :)

11

мъж

преди 5 години

Ха-ха -ха -а -а,брокер?!Измамници.Само *** човек може да опре до такива измамници.Брокер ти е необходим толкова,колкото някой друг да влезе в магазина, и да да ти купи продуктите с твои пари,защото ти не можеш.Със закон държавата да забрани това явление -брокер.При тях отиват ***.

10

Анонимен

преди 5 години

Някой да е успял да осъди брокер?

9

пецата

преди 5 години

за коментиращите по долу, то и нотариуса е ненужен само за подпис и печат взема 5% без да си е мръднал даже *** от стола, то тоя подпис и печат мога сам да си ги сложа, нотариуса да не мислите че носи отговорност, тъпани

8

Анонимен

преди 5 години

Охххх не мога да си намеря работа. Ще взема да карам такси. Не бе стани брокер.

7

Петя

преди 5 години

Не вярвайте на брокери, ще ви вземат парите и ще ви набутат с проблемен имот.

6

Анонимен

преди 5 години

Минутка за реклама. Брокера след като прибере комисионата не носи никаква отговорност. Обикновено скриват подробности.