45

Анонимен

преди 5 години

До брокерА ти каква отговорност носиш ако продадеш имот, който строителят никога няма да дострои. Много брокери го правят.

44

брокер

преди 5 години

Да, вземам по 3% от двете страни, но това не е насила. Имам подписан договор и от двете страни. По тази логика да не даваме грешни пари за имоти от строител защото той строи за 400евро а продава за 1200 евро. И каква отговорност носи като не построи сградата? Чуждата паница винаги е по-интересна и заслужава омразата на "доволния" от живота

43

Анонимен

преди 5 години

До брокерВсъщност да обясниш, че панелния блок не е тухла като че ли е малко, за да вземеш 6 % от сделката (по 3 от купувача и продавача). А повечето от брокерите май с това им се изчерпва услугата. Виж, ако поемеш финансова отговорност при нередности при сделката, примерно ако жилището се окаже с тежести или неизрядна документация, да платиш двойния размер на жилището, тогава може би си струва услугата.

42

Анонимен

преди 5 години

До икономист3 % е без ДДС и като сложиш ДДС-то , та 3,6 % , които са излишен разход

41

брокер

преди 5 години

Аз съм брокер. Работя в агенция за имоти. Водя разговори и със собственици на имоти и с купувачи. Да - съгласен съм че много хора могат и без моята услуга, запознати са със закона и т.н. Но имате ли представа колко хора притежават имоти и не знаят нищо. Това важи и за купувачи. В панелен блок влизат и ме питат това тухла ли е. Ако можеш сам да си ремомтираш колата - не ходиш на сервиз. Аз съм шофьор, такси не ми трябва...

40

Анонимен

преди 5 години

До sante_dogПаркоместата в България нямат статут на имот. Те са част от идеалните части и могат да бъдат собственост само на собствениците на жилища в сградата. Като имоти могат да се продават само гаражите. За паркоместата въпросът с покупко-продажбата е оставен на отговорността на участниците и сделките нямат особена юридическа стойност.

39

аз

преди 5 години

Нито един положителен коментар, представете си какво крадливо и лъжливо племе са брокерите на имоти, същите като застрахователите и банкерите!!!!!!!!!

38

Мислеща

преди 5 години

Имам богат и негативен опит с брокери. Изводът ми е - алчни, нагли и некомпетентни. Писала съм и до КЗП и до тяхната национална организация и се оказва, че в момента няма точна правна уредба, по която да работят и затова си правят каквото си искат. Все се отлага приемането на нови правила и закони, които подробно да регулират тяхната дейност. Във века на комуникациите тяхната роля до голяма степен е излишна!

37

Анонимен

преди 5 години

Много са гладни тези брокери

36

Анонимен

преди 5 години

Брокерът, ако не е мошеник е изключително некомпетентен, интересуващ се само от заветната комисионна, която да получи на възможно най-ранен етап и да остави страните да се оправят сами. Най-често просто пуска една обява в интернет и очаква да получи срещу това между 3 и 10 бона.

35

Анонимен

преди 5 години

Това за реалната пазарна стойност, за която ще ви информира брокерът, е чиста лъжа, опашата при това. Ако имате имот за продажба, главният интерес на брокера е имотът да бъде продаден на каквато и да е цена, защото ще си получи комисионната. Освен това той няма интерес имотът да се задържа с месеци обявен за продажба, защото може да ви загуби като клиент и затова ще ви предложи възможно най-ниската цена, дори под пазарната, за да бъде имотът бързо продаден.

34

sante_dog

преди 5 години

Реален казус за покупка на подземно парко място:Звъня на брокера и се разбираме да го видя. Отиваме на място -подземен паркинг с 20 места. Питам го кое е. Той място 14. Ама те не са надписани. Пак питам кое е 14. Той ами май това. Сигурен ли си? Покажи ми скица, чертеж или каквото и да е. Нямам. Е и аз пари за комисионна нямам...Брокерите в България са масово некомпетентни и не вършат никаква работа. А парите комисионните които взимат са големи - особенно за услугата която предлагат.

33

Анонимен

преди 5 години

Никога на зелено! Закъснението е най- малкият проблем. В Овча купел един цял строеж продаден на зелено вече години стои без акт 16.

32

Анонимен

преди 5 години

Брокерът често пречи имотът ви да бъде продаден, ако купувачът не иска също да му плати комисионна или си има друг брокер. Той не се задоволява с 3-те процента, които ще получи от вас като продавач и дори не научавате че е имало кандидати да купят имота ви. Така може да чакате с години, защото обикновено тия негодници се опитват да ви пробутат договор за брокерска услуга, че единствено те ще предлагат имота ви.

31

11

преди 5 години

Те не носят никаква отговорност ако ви излъжат. Е за какво ми е брокер?! Да му плащам 3% процента комисионна? За какво ? За това ,че е направил няколко грозни снимки и е написал нещо и пуснал обява? Това може да го направи и петокластник.

30

Muradoff

преди 5 години

Брокерите са изнасилвачи на купувача.

29

Анонимен

преди 5 години

Сключих сделка на зелено. Брокера си взе парите и след сделката се изпари, а строителят закъсня 2 години с предаването на жилището. При каквато и да е сделка брокера не гарантира нищо друго, освен че ще си иска процентите.

28

Анонимен

преди 5 години

Брокера не върши нищо, освен да си вземе комисионната за това, че е пуснал една обява. Освен това брокера не поема никаква отговорност при сделката. Често той знае, че нещо с имота не е наред, но заради интереса си сделката да бъде сключена, премълчава. Освен това брокерите тук хитруват, за да вземат комисионна и от продавача, и от купувача. А няма как да представляваш и двете страни по сделка, при която интересите са противоположни.

27

икономист

преди 5 години

Позвал съм брокер в САЩ - проверява всички документи в техен юридически отдел, намира най-изгоден ипотечен кредит и застраховка, проверява техническо състояние и правени инспекции. За такава услуга пак ще платя и то с удоволствие. В България срещат купувач и продавач, взимат по 3% от двамата и изчезват.

26

Св

преди 5 години

Аз пък избегнах комисионната 3+3%. Просто заведох един стар брокер (който познават всички), разбрахме се с него, човека и пръста не си мръдна. Направих си всички проверки сам и си поръчах оценки скици всичко за един ден онлайн. На брокера дадох 3-400 лв. но си спестих истинските 3500 които ми искаше брокера на продавача и така :). Просто имах късмет че познавах известен брокер а не поставено лице за да се съмняват. Иначе брокерчетата са излишни след някоя година заради подобрената онлайн проверк