23

Анонимен

преди 5 години

Няма как да ги огрее, иначе лицемерите от ЕС ще трябва да признаят и правото на Крим да е където си иска, а не им се ще. Ще ги последват Войводина и т.н.

22

Анонимен

преди 5 години

Пак ли искат? Нали уж обявиха независимост и не я защитиха. Не искат независимост, защото Барселона няма да има с кого да играе.

21

Англ. термодинамик

преди 5 години

Няма промяна без революция!

20

Анонимен

преди 5 години

Като са тръгнали така да карат. Не могат всичките да ги вкарат в затвора. Скъпо ще им излезе на испанците. Всъщност и там е една етническа боза да те чува господ. По-зле отколкото при нас на балканите.

19

До 18

преди 5 години

Но езикът и обичаите на каталаните са различни от испанският и кастилският????Каталаните и кастилкиците са ясни кои са но кои по дяволите са тези испански народ.Все пак за кой период говориш преди обединяването или за след някак изречението има две времена на народите., два различни периода така кои визираш като испански народ преди обединението на кралствата.Щом отделяш каталунците от испанците явно че не говориш за след обединяването.Или нещо е обратно .Малко е объркано уточни се.

18

до 18

преди 5 години

"Те са си отделен народ, който си иска свободата, така както я получиха косоварите."Никой не им отнема това право ,чрез спечелена война можеш да получиш независимост но първо трябва да си спечелят войната.В повечето случаи с малки изключения така са основани държавите.

17

Анонимен

преди 5 години

Каталуния е златната кокошка, там се формира 30 % от националния доход, тя храни другите, затова няма да се съгласят да и дадат свободата.

16

Анонимен

преди 5 години

ВСЕ ПАК ИСПАНИЯ Е ФЕДЕРАЛНА ДЪРЖАВА. НАВРЕМЕТО СЕ Е СЪСТОЯЛА ОТ ОСЕМ КРАЛСТВМА, КОИТО СА БИЛИ ЗАВЛАДЕНИ ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН ОТ КРАЛ ФЕРДИНАНД АРАГОНСКИ И КРАЛИЦА ИЗАБЕЛА КАСТИЛСКА. Но езикът и обичаите на каталаните са различни от испанският и кастилският. Те са си отделен народ, който си иска свободата, така както я получиха косоварите.

15

до 14

преди 5 години

Донякъде е така но и не точно.Проведоха регионален референдум които решава национален въпрос , спечелването му е достатъчно за да се проведе национален референдум за това, а той вече ще има стойност.Но не използваха тази възможност защото това е малко като да си скарат сигурен автогол .Все пак са наясно че не могат да спечелят национален референдум.

14

До4

преди 5 години

Тая история в кое училище я учи????

13

Анонимен

преди 5 години

И защо? за какво им е да се отделят ? Не знам дали на тях им трябва или на тия, на които им се е приискало да властват. И услужливите народни маси действат надлежно по въпроса. Е, сефте. Сякаш за пръв път го виждаме това - шепа хитреци да манипулират овчедушния народ. Защото не ги виждатм нито икономически нито политически ако се отделят. Какъв им е потециалът по тази линия? някой говори ли им за това? едва ли. Сега не е това задачата. Виждам само жаждата за власт на някои хора.

12

Анонимен

преди 5 години

Късно е либе за китка...Да си бяхте отстоявали позициите след референдума ви, от тук нататък не струвате нищо

11

Анонимен

преди 5 години

Трябва само да се договорят с Путин военното обучение да си го направи в Барселона.И тогава може да коментираме за възможност за създаване нова държава на картата на европа БАРСЕЛОНА.Варианта на тези хиляда души да се даде по един автомат е крайно недостатъчен, просто няма да има нужната мощ за това.

10

Хипотеза

преди 5 години

Свобода и независимост на Чувашия, Якутия, Кабардино-Балкария и Мордовия!

9

Анонимен

преди 5 години

До Историчка5-6 години затвор, или смърт?Я пак си помисли, хубаво..."историчке".

8

Анонимен

преди 5 години

РУСИЯ МОМЕНТАЛНО ДА ОСВОБОДИ ВСИЧКИ ПОРОБЕНИ ТЕРИТОРИИ ЩОМ ЗА КАТАЛУНИЯ МОЖЕ ЗНАЧИ И ЗА ЗАРОБЕНИТЕ ТЕРИТОРИИ ОТ РУСИЯ МОЖЕ!!

7

Анонимен

преди 5 години

Имаше един лаф на замунда бенд. Аз съм независим, защото от мен нищо не зависи.

6

Историчка

преди 5 години

В статията не е отразено, че протестиращите искат Каталуния да стане република. В тази връзка оценявам направеното от комунистите България да станем република. За съжаление те са проявили престъпна хуманност към царските офицери и останалите монархисти, давайки им някакви си 5-6 години затвор, вместо 30 както сега дават монархистите в Испания на желаещите република!

5

Анонимен

преди 5 години

ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ Е ЗАВЛАДЯНА С КРЪВ И КАТО ИСКАТ НЕЗАВИСИМОСТ БЕЗ КРЪВ ДА СИ Я ПЛАТЯТ!!!ПОЛОВИНАТА ОТ ВЪНШНИТЕ ДЪЛГОВЕ НА ИСПАНИЯ ДА ГИ ПОЕМАТ ТЕ МИНИМУМ :D

4

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 1С какъвто иска или има със такъв. Ми ако имат обогатен.