154

ей шефе

преди 5 години

До ШефаЕ как да е безплатно, октъде пари, всичко отива за осигурвяване на мaлцинcтвените групи, полицаите, и другите държавни служители. и по 100 лв на месец да стане минималната вноска, пак няма да стигат парите.

153

Анонимен

преди 5 години

Народе *** тоо вип брадер и другите телевизионни олигофрении хвани по една тояга и *** в парламента .Щото таа политическа *** скоро ще ти вземе и въздуха дето дишаш

152

...

преди 5 години

До елиЩом е ЧАСТЕН прегледа касата не плаща НИЩО

151

Анонимен

преди 5 години

В Англия плащаш такса от около 7-8 паунда и взимаш всички предписани лекарства. Ако не работиш не плащаш. Операции и каквото да било болнично лечение е също безплатно. Нешенъл Иншурънс контрибюшън е около 20 процента.

150

Шефа

преди 5 години

Спасението на българина е връщане на безплатното здравеопазване!Как болен с 240 лв. пенсия ще дофинансира манипулация за 5000лв.?Борисов Вие луди ли сте или провеждате умишлен геноцид над българското население!Разплащанията на Здравна Каса ....към бюджета!Когато населението поеме глътка въздух , когато вдигнете пенсиите с 50% , тога може , но сега е ГЕНОЦИД провеждан от ГЕРБ!

149

ели

преди 5 години

за една вафла получаваш касова бележка.за преглед в болница и при частен преглед не знаеш колко пари се вземат от здравната каса.предлагам да се издава документ на пациента от които да се вижда колко е платила касата за този човек.1-пациента ще уважава държавата ,ще види какво се харчи за него от държавата.2 лекарите ще уважават пациента ,защото ще им е ясно че той ще разбере какво е платила държавата на доктора .3 няма да има надписване за престой или за не съществуващи процедури

148

Анонимен

преди 5 години

"Нови две идеи за здравноосигурителен модел е представил вчера здравния министър Кирил Ананиев - допълнително задължитело здравно осигуряване и пропорционално доплащане от страна на пациента."Ще плащан не един път, а два пъти и после пак ще доплащам? В коя държава плащаш три пъти за една и съща некаствена услуга?!? Пропаднахме под банановите републики!

147

Solar Power

преди 5 години

До 149 ... защото докторите крадат за да спясят болниците от фалит а и да закърпят собствения портфейл :)Изход няма освен ако здравните осигуровки не влезнат изцяло в личен фонд на пациента който е и унаследяем на 100%. Тоест трупат ти се във фонда ходиш лекуваш се и плащаш от твоята карта ако не ти стигат доплащаш. Също така може да даваш на близки ако желаеш а когато гушнеш бъкета жена/деца вземат остатъка. За тези които са безработни държавата поддържа само бърза помощ. Това е работещ модел.

146

ГЕРМАНИЯ

преди 5 години

Тук плaщаме 14,6 процента от заплатата за здравни. Взимаш рецепта от лекара и отиваш в Аптеката взимаш всички лекарства които са ти нужни и заплащаш 5 евро и им пожелаваш лек ден. Оперираха ме от варикоцеле и лежах 2 дни в болница. След седмица ми дойде писмо че операцията е струвала 2300 евро. Аз платих ако не се лъжа една такса от 15 евро :) Понеже съм оптимист мисля че след 100 години ще сме на нивото на немците днес, а те най вероятно ще са на марс...

145

кръпел

преди 5 години

по добре да си правим здравни застраховки и да не ви плащаме нищо .. айдуци ниедни

144

Анонимен

преди 5 години

Нямали вече от къде да се краде посегнахте и на болното здраве на Българина *** такива

143

Анонимен

преди 5 години

А така що стана! Абе в цялата ЕС лекуват безплатно само в нашата прогнила джунгахория си плащаш. Родолюбиви са депутатите и народа *** като барабонки.

142

побъркахте се!

преди 5 години

Спрете да финансирате частните болници!В малките градове, с малко население, закривайте болниците!Няма да плащаме по 5 вноски, за да издържаме фалирали болници.ОЩЕ КОЛКО ЩЕ НИ ОБЛАГАТЕ!?В коя държава данъците и вноските са ТРОЙНИ???

141

Анонимен

преди 5 години

1. Неефективни, нерантабилни и ненужни болници в малки населени места;2. Втори осигурителен стълб- още вноски;3. Доплащане при лечение.Трите са достатъчни за оставката на министъра.Къде отидоха милиардите изтеглени заеми, че ние ще плащаме ТРОЙНО за медицински услуги? Къде са парите на НЗОК???

140

До 142

преди 5 години

Проблемите на здравната ни система нямат нищо общо със сумата, с която тя разполага а с начина на изразходването и.

139

Джедай Мастър

преди 5 години

Ами направо всички услуги да се плащат, а освен това да се плащат осигуровки. То бива крадлива и некадърна пасмина, ама тия се оляха. Нали ако ще трябва да плащам всичко над 700 лв. въобще няма да дам и един лев за осигуровка. Смисълът е осигуровките да покриват наистина скъпите манипулации. Ще плащам по 200 лв. на месец в продължение на примерно 20 г. и когато наистина ми се наложи да ползвам услуга, ще ми кажат, ама покриваме само 700 лв. Кога ме нема ще се случи.

138

министърът- оставка!

преди 5 години

Закривайте болниците!Там, където населението е малко и няма лекари, да се закриват болниците!Няма да плащаме тройно заради няколко лекари и сестри и 1 куп администратори и помощен персонал, като портиери, санитари, охрана, параджии, линейкаджии и пр.

137

ГУРУ

преди 5 години

Докато здравното осигуряване е държавно, така ще бъде. Дай на хората избор между 5-10 застрахователни фонда, които се конкурират помежду си и не дават ей така лесно пари за фиктивни операции и болести и им гледай сеира на частните болници. Само дето това няма как да стане щото за повечето политически индивиди в сферата няма да има доходност (само за малка част).

136

мак

преди 5 години

Ще плащаме заради едни хора, които не работят и не се осигуряват. Все отнякъде трябва да дойдат средствата, а кое е най-лесно - да принудиш редовните платци, защото нямаш акъл нито воля да събереш дължимото от тези, които не плащат, а ползват. А за услуги за над 700 лв какво да кажа, лекарите ще предпочетат да лекуват по-евтино и не винаги ефикасно, защото кой може да си позволи да доплаща?

135

геноцид!

преди 5 години

БДЖ ли им е моделът? Щото БДЖ е много ефективно и рентабилно.Кожодерите измислили нови начини как да ни довършат. Направят ли платено лечението- СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИ ВНОСКИ!Двойно ще се осигуряваме и ще плащаме лечение и лекарства накрая!!!!ТРОЙНО ПЛАЩАНЕ!