192

То

преди 5 години

Кесиите да развържат и нема се задъхват и ще спът спокойно .Сега се притесняват да не им избегат кадрите.

191

Инж.

преди 5 години

До Един от СеверозападаДа ти кажа, вече дават добри заплати на инженерите. Тези 1500 седмично, които споменава колегата още не са достигнати масово, подчертавам масово, но догодина това ще бъде стандартна заплата за инженер с 5-10 год. стаж. По- квалифицираните и по- опитните и сега взимат около 5000-5500 лв. а след година ще са поне на 6000-6500 лв.

190

Мерцедес-Бенц

преди 5 години

Кво производство? На кво? Мръднете до Германия и влезте в някоя индустриална зона и гледайте производство колко' щете.

189

До Автора

преди 5 години

В България какво ли производсво има??Утре ще вземат Молдавия, Македония или бог знае коя залухана друга държава в "Европата" и край, това беше икономическото българско чудо!!!

188

Хе хе хе

преди 5 години

И работниците се зъдъххват ама никой не ги пита.

187

Анонимен

преди 5 години

Бизнесът търси кадри да работят за жълти стотинки!!Защо не сте продължили заглавието???

186

Тъй тъй

преди 5 години

С трици маймуни не се ловят .Мнозинството от нашите бизнесмени искат да им работиш няколко длъжности а да ти плащат за половин .Е няма как да стане.

185

Един от Северозапада

преди 5 години

До Чочo Има да чакаш, колега....Те се имат за всезнаещи и всеможещи. Виждел съм фирма, в която среднистите са началници, организатори, а инженерите-изпълнители.Общото мнение е, че от "инженерите нищо не става" , но когато им увисне ченето от учудване, че даже и в интернет няма решение, готово, на даден технологичен проблем, гледат умно, и се сещат, че има хора, учили 2 петъка повече от тях. Гледат ги като бито куче,умно, после пак "от инженерите нищо не става", а ти чакаш 1500 седмично...

184

Хари

преди 5 години

Чета бизнеса търси кадри по точно какви да работят по 12 ч за 600 лв и да ги осигорявате на 4ч ли стига вече гърция от десет години уш фалира а заплата от 1000 евро заплата надолу няма та в македония дават по 800 евро знам защото работех в щип и солон ас съм на 48 г идват млади но само пушат и си играят с телефона и работници от тех не става и изглежда че са по мало умни а на тези които работят не им се плаща както трябва

183

днд

преди 5 години

До До ДНТърговия и ремонт

182

До ДНД 187

преди 5 години

Какъв ти е оперативният марж на бизнеса, ако не е тайна?

181

32643

преди 5 години

Ще цитирам работодател наел чужденци на морето- Излизат ми по-скъпо ,но работят по*съвестно и на тях може да саразчита.

180

стефчо

преди 5 години

че кой е луд вече да бачка за едно ядене и бира на ден? Да си намерят сред скандинавската популация.....хахахахах

179

днд

преди 5 години

До До ДНД 160Първо не продаваме на европейски цени и по-важното -голяма част от останалите тук не работят като европейци.А данъците ни са над средните в Европа.

178

Анонимен

преди 5 години

До 178Вярвам ти. Поста си го написах на база личен опит. И аз като приятеля ти разпращах СВ-та по обявите от Джобса и резултат никакъв. Друг е въпросът, че обявите са копи- пейст. Без никаква конкретика, не добиваш представа нито какво се изисква от теб, нито какво ти предлагат- мотивираност, комуникативност, организационни умения, експедитивност, образователен ценз, предлагат ТД, осигуровки и редовно заплащане(най- общо). Какъв договор, заплащане и осигуровки не е ясно...

177

До ДНД 160

преди 5 години

Какво значи не "стигат"? Времето да продаваш стоки и услуги на европейски цени и да плащаш африкански заплати приключи. Реалноста е ако искаш да правиш бизнес развързваш кесията и съществуваш, ако ли не вдигаш белият байрак и ставаш "служител"

176

Бобчо

преди 5 години

До 183Безспорно е така. При младите до 25г положението е трагично. Но мисълта ми бе, че факта че няма читави хора е следствие от ниските заплати, а не причина. Преди 10тина години успях да убедя работодател да вдигне заплатите с 20% над средните в бранша. Резултата не закъсня. Събрахме най-читавите работници от региона за няколко месеца. Друг работодател обаче повече не можах да убедя да предприеме такива мерки.

175

днд

преди 5 години

До Бобчо Не съм казал ,че няма. Просто процентът на кадърните намалява и то драстично при младите. Ами че то 40% от завършилите ,не могат сами да прочетат и разберат елементарна инструкция.

174

Бобчо

преди 5 години

До 180Не съм съгласен с теб. Работници има. Работя мениджър и имам 40 подчинени и не мога да кажа за нито един, който не си заслужава заплатата, а тъкмо обратното. Обърнах света да убедя шефовете да вдигат превантивно заплати за да си опазим хората.

173

днд

преди 5 години

Горчивата истина е че наистина не стигат кадърните работници. Казвам го като работодател. Не повече от 20% от работниците стават за работа- И то най-вече по-старите поколения.А много от тези ,мрънкащи за заплати не заслужават и 100лв месечно. С вдигането на мин. заплата наказваме можещите ,да носят по-голям товар на гърба си.