41

Анонимен

преди 2 седмици

И защо облагане новите коли по-високо ?

40

Циник

преди 2 седмици

Вчера на магистралата - от морето посока София ме издухаха Ферари последен модел, Ламборгини ( не знам какъв модел ), влязох в Пловдив...и на кръстовището на захарна фабрика спрях до Бентли-купе V12 - караше го дрисльо на около 24-25 години....в България - виждам автомобили, които се виждат сравнително рядко по магистралите на Германия...България - Банановата Република в която синчетата на кланови вождове като Бенчо и Ветко плюят на мучащата маса, и живеят като в приказките!

39

Х6

преди 2 седмици

Я не сакам да съм добре я сакам вуте да е зле.Типично по български във всичко.Гледахте ли Капитан Петко войвода аааа типично ,на края наш го гръмна...Терминал 2 с еднопосочен....

38

до Unufri

преди 2 седмици

Аз баничарка 400 коня не съм виждал, ама съм виждал над 105 коня и тогава баничарката попада в една друга графа на данъци и отделно не и се признава катализатора щото била над 105 коня, нищо че баничарката е с евро 6 и данъка скача до небето.... тъй че г-не прочете и после кометирайте веднага с баничарка за 400 коня....
Защото както Вие коментирате, така и по същият начин държавата определя данъците ни...

37

Анонимен

преди 2 седмици

Не съм запознат с всички подробности, но не е нормално законът да ти дава възможност да регистрираш луксозни автомобили като товарни, също не е нормално аз дето навъртам 15 хил/годишно да плащам 250 лв и някой дето ще навърти 5 пъти повече с "баничарката" да плаща 5 пъти по-нисък данък.

36

Unufri

преди 2 седмици

До 29: пълни глупости говориш. Хората ти обясняват как данъкът ще се базира на мощността. Ти баничарка 400 коня видял ли си?

Няма да пострадат баничарките, а амг-тата от по 350 коня, регистрирани като товарни коли с данък 10лв.

35

Бръм

преди 2 седмици

И моля Ви не ревете срещу скъпите, луксозни лимузини, там държавата има много добър механизъм да установи дали дадена кола се ползва по предназначение, как е възстановен ДДС, водят ли се пътни книжки и т.н..... но за съжаление отново е по лесно да обложиш всички, тъй като нямаш ресурс и капацитет да контролираш това което си установил със Закон. Едно обикновенно семейство с нов автомобил рег. с N1 не трябва да бъде приравнявано с джип за 150 000 лв. с възстановен ДДС и т.н.

34

Жоро

преди 2 седмици

Браво!!! Отдавна трябваше да го направят.

33

Кратун

преди 2 седмици

Системата за регистрация на автомобилите е направена много тъпо. Категоризацията трябва да е твърдо обвързана с марката и модела. Така, както производителят категоризира автомобила си, така и да се регистрира. Ако не се прозвеждат автобуси Митсубиши Паджеро да не могат да се регистрират такива! За ГЕРБ е по-лесно да вземат едни пари, отколкото да свършат нещо полезно.

32

Бръм

преди 2 седмици

Поредното доказателство, че държавата не знае какво прави и няма ясно и дългосрочна визия....
Това N1 го наложи същата държава, която години наред удряше "данакоплътеца" решил да си купи нова кола, тъй като той в очите на държавата беше "гъзар" и трябва да се стриже като овца, а данъка за старо МПС беше колкото на килограм "безпалмово" сирене.... Сега наново ще накажем "гъзаря" защото се е възползват от закона, приет от тази същата държава.

31

Анонимен

преди 2 седмици

Фалирала държава! Това е отговорът.

30

Кратун

преди 2 седмици

Нали имаше излишък в бюджета? защо се вдигат данъци, след като няма нужда от повече пари? Някой лъже!

29

Гошо Софийски

преди 2 седмици

Въпросните нарушения са около 0.6% от общо продадените...
Браво! Евалла! Well done!

28

Кратун

преди 2 седмици

Заради стотина "луксозни" автомобила, ще обложат целия малък бизнес с данъци. Всички които работят с баничарки и микробуси. този данък ще влезе обратно във всяка цена. От ГЕРБ само нови данъци и повече полиция. За да се развива икономика се иска акъл, който при тях е луксозна стока. Пак гласувайте за ГЕРБ, БСП, ДПС и прочие смет.

27

Недоволен

преди 2 седмици

Аз предлагам да се промени формулата за определяне на заплати на държавни службици.
Без това се вижда, че освен с вдигане на данъци, няма как да измислят начин за вдигане на държавни показатели.

26

Мен

преди 2 седмици

Защо просто не спрат тази корупционна възможност? Толкова ли е трудно да изловят служителите на КАТ в тая схема!?

25

Анонимен

преди 2 седмици

Това, че един автомобил има сертификат N1 означава, че може да се използва и като товарен,с допустимите ограничения. Но това не означава автоматично, че трябва да има по-нисък данък. Производителят може да издаде такъв евро сертификат, но данъчната политика си е работа на държавата.

24

Тц

преди 2 седмици

Емиле, не думай, че ще започнат да го обмислят, ;(
Те да си съберат 'приходите' от, онези които се качват по тротоарите...

23

Анонимен

преди 2 седмици

- Добро утро, това общината ли е?
- Да, кажете!
- Бихте ли ми разказали един виц?
- Господине, тука се работи, няма време за вицове!
- Ха ха ха, много е добър, ха ха ха...

22

Пич

преди 2 седмици

Хахахаха ... еййй, това бъгарският *** няма кой да го победи. Купуваме си кола за 100 бона и после пЕстим от данъци и си товарим щайгите със зарзават за тенекиеното магзинче в панелния комплекс. Наистина няма такива оли-гофрени никъде по света.