105

...

преди 5 години

До ЦиникИ това те кара да завиждаш ли ? Кво ти пука ? Всеки си плаща масрафа.Знаеш ли колко ми е през ку*а каква кола кара Бенчо или Ветко ?

104

Анонимен

преди 5 години

И стига сте плашили собствениците с тези проверки от НАП,разберете,че границите са отворени,че има българи с висока квалификация работещи високоплатена работа,регистрирали приходите си в НАП,аз за 10 години съм си обявил доходите в НАП!Стига сте плашили с проверки и доноси ,не сме в комунизма,всеки има глава на раменете си и носи отговорност за постъпките си!Плащам си данъците,обявявам ги в год дан.декларация и мога да си купувам Q5 всяка година,ако искам!

103

Анонимен

преди 5 години

Аз си купих нов джип евро 6 ,каква бе изненадата ми, че се облага с нисък данък,та какво съм виновен ,че някой във финансовото министерство е бил ЛОБИСТ и е гласувал такава наредба за облагане,аз работя в чужбина много тежка работа в отровна и опасна среда ,сега ме изкараха ВИНОВЕН ,че в жилището ми обявено като основно никой не живее и ,че съм виновен, че съм си купил нова кола ,а колко данъци съм платил що не питате!

102

До 101

преди 5 години

2000 модела, а не единици

101

Анонимен

преди 5 години

От 300 0000 , 2000 са с възможна двойна употреба- това са под 1%. Идеята е ясна, да вдигнат данъка на другите 99%

100

бай брадър

преди 5 години

И освен онези със скъпите коли дето бълха ги ухапала, кой друг ще се сдобие със 100пъти по-висок данък мпс - дребния бизнес за всяка баничарка и бус до 3.5 тона. Хайде честито на бизнеса:)

99

Анонимен

преди 5 години

Чакаме да секне и "фалшив автобус" или всички 7 местни са за транспорт на пътници и е редно да ползват 20% оттъпка?!.

98

Анонимен

преди 5 години

г...ски тикви с калинка отгоре. аз ще дръпна 50 бона ДДС на автомобила пък ме боли за данъка. Прах в очите да събираме от тези с Н1, а Майбаховете без ДДС!!!

97

Анонимен

преди 5 години

За товарните коли се плаща повече при:- ГТП (прави се всяка година, вкл. и за нова кола, а не през две години, както е при останалите за нова кола)- застраховки Гражданска отговорност и Каско- винетка, ако се превозват товариОтделно, че при по-габаритните коли се плаща повече за измиване, смяна на гуми, сервиз и т.н.Ако ще изравняват с пътническите, да изравнят и застраховките, ГТП и винетките и ГТП през две години за нова кола.

96

Анонимен

преди 5 години

Много правилно, има доста коли с такава регистрация (вижте само обявите по сайтовете) с автомобили регистрирани като товарни, нямащи нищо общо с товарните.

95

Анонимен

преди 5 години

Всички товарни автомобили са с много малък данък. Ако искат да са последователни, да карат докрай. На всички бусове данъка да се двигне 100-200 пъти, на камионите също и т.н. Дали МПС-то е товарно или не, го определя прозиводителя, а не собственика, както си мислят онези 80%.

94

ми

преди 5 години

Q7 с регистрация N1 - 7лв данък в Пловдив. пак там Голф 5 105 кс - 226 лв.

93

Недоволен

преди 5 години

Някой от нап не работи а цъка минуси.... Хахаха... Не цъкай ми мисли как да ни ужилиш. ... Предложения: данък пенсия, данък инвалидни, увеличение на ддс за животоспасяващи лекарства, намаляване на детски, вдигане на акциз за горива, вдигане на данък печалба.... Имам и други идеи, но дори тези са достатъчни да дръпнеш бюджета напред.

92

Анонимен

преди 5 години

Поредната промяна на закон насочен към ограбване на повече данъци от по-бедните и по-малко от по-богатите.

91

Недоволен

преди 5 години

По отношение на данъците за товарни автомобили имам решение.... Дет се вика без пари дори на ексел за НАП и КАТ. ... Дори с елементарна формула иф. Колона товарни автомобили Иф=х6, давам го на НАП, иф=GLE, А5, А6, А7, Q7, Q5, Q3, X4, X3, пак го давам на НАП. Има още 100тина автомобили директно за НАП.При има една друга група за проверка от НАП....ТОВА Е. ЛЕСНО.

90

Недоволен

преди 5 години

Лош материал.... Защо на всяка статия се стига до ГЕРБ, БОКО, БСП?... Всички са маскари....Как е възможно да се защитават позиции на едната или другата страна на монетата?... Материалеее! Държавата ни гине в нищета и мизерия. Кво герб БСП патриоти Радев или слави.

89

Анонимен

преди 5 години

За нас българите коли над 1600куб и 100 конски сили са противопоказни защото мъжете се правят на мутри а жените на мутреси с купени книжки и като правило ! - Колкото по-мощна колата толкова по-скапано задкормилно устройство.И защо изобщо се произвеждат автомобили по 6000куб и по 700конски сили като никъде не е позволено да караш с 200 или 300?

88

Анонимен

преди 5 години

Въпросът е как ГЕРБ да ни обере повече пари чрез данъците, които после ГЕРБ също ще присвои, както си прави по принцип. С тези промени, сумата на данък МПС ще нарастне с около 20-30% за България. Иначе доста грозно звучи лъжата, че собсвеника на МПС-то решава как да го регистрира - дали като товарно или като пътническо. Истината е, че това става според документите на колата и вида се определя от производителя.

87

Кратун

преди 5 години

В суседната статия пише, че Баце обещал от 1.1.2019 10%-но увеличение на заплатите на администрацията. Ето къде ще отиват парите ви! Баце има избори да печели. Трябва да имидж да гради. Да го обичат и възхваляват. По същата причнина вкараха в гражданската отговорност и процент за борба срещу градушките. Защото едрите земеделци не си застраховали продукцията. Затова ще им я застраховаме всички ние, а те ще прибират обезщетенията.

86

Кратун

преди 5 години

До Недоволен1. Защото е по-лесно и по-бързо.2. Защото така в бюджета ще влязат повече пари. Никой не се интересува реално от тарикатите.