107

Анонимен

преди 5 години

Грешката на Хитлер е била, че не е смазал първо англичаните и след това да се обърне срещу СССР. С ресурсите, купениот Русия и изработени от европейските завладени територии, британчетата щяха да отплават в одвъдното с всичките си претенции. Имат късмет, че руснаците ги спасиха. А за благодарност те сега нарекоха фентанила "новичок".

106

Анонимен

преди 5 години

Средствата, отпуснати от САЩ по договора заем - наем са едва 3% от средствата, използвани във войната. И 96% от тях отиват за Англия, около 1% за партизанските движения на другите европейски държави и едва към 3% за този, който размаза Хитлер - руснаците. А като се знае колко са потопените американски морски КОНВОИ, ефективността на тоя заем - наем не е много висока и значителна. Напрактика англичаните не успяват да напуснат острова и да нанесат НЯКАКВИ щети на германците.

105

Анонимен

преди 5 години

Изпращане на сили от САЩ да деблокират Керченския проток??? Тея луди ли са??? Доналд Кук беше оцапан само от няколко прелитания. Какво ли ще стане ако им фърлят някой фишек??? Та тея там ще бъдат под прицела на поне 20 различни единици оръжейни системи за всеки кораб по отделно... А по въпроса за украинските "бронираните" артилерийски катери... Нямам думи ;)))))

104

Анонимен

преди 5 години

Тия руснаци само се чудят откъде да подпалят войната.Гладният е дваж по-страшен от крадеца.

103

Анонимен

преди 5 години

Какво толкова има да се подиграваш?Украйна беше мирна държава със символична армия, сега се налага да наваксват. Толкова ли е смешно, че са закарали 40т катер на автомобилна платформа?

102

мазепа

преди 5 години

До *** МангалаИ аз се чудя. Украинците прехвърлят малък катер, а ''Независимая газета'' оревава света.

101

****

преди 5 години

Има нещо притеснително в тая история ... !! Украйна прехвърлила един катер с ремарке в Азорско или Азовско море ... ! Ау ... колко е страшно ... А аз се чудя защо дедя Вова е нещо угрижен ... Че то този катер е заплаха за целия руски флот ... ! Още по страшно ще стане , ако прехвърлят с ремарке този катер в Москва река ... ! Страшна работа ... ! А там , в Москва река , САЩ няма ли да изпратят някой самолетоносач ...!? Трябва , трябва ... ! Доналд що се бави ? ! Да действа ... !

100

юбералес

преди 5 години

До АнонименНе е важно дали Ленд-лиза е бил 4% или 25% от военните разходи на СССР. Гумите на колата ми са под 4% от стоиността и, но без тях не става. Пример: 100% от всички кожени изделия на РККА идват от Австралия - обувки, ботуши, колани, кожуси. Представете си армия без обувки! 100% от камионите идват от САЩ. Представете си катюшите на каруци. 60% от оловото - представете си пушки без патрони, 1/3 от снарядите, 1/3 от самолетите, 70% от алуминия за самолетите и т.н.

99

Анонимен

преди 5 години

До 111Това го написа 5 пъти. Напиши факти подкрепящи това твърдение. Под тебе са написани доста в обратна посока.

98

юбералес

преди 5 години

До АнонименДобре, започваш да мислиш. Сега разбираш че за армия не са нужни пачки с пари на евреите, а зърно, нефт и стомана. А откъде идва това?

97

Анонимен

преди 5 години

Ми дай и ние да напечатаме много просто 4 милиона повиквателни да принтираме и да ги изпратиме по пощата и да увеличим армията на 4 милионаи да станем мощен военен фактор на Балканите и всички да се съобразяват с България, а не България да е просякинята на ЕС,

96

Пшо

преди 5 години

Украинските националисти бяха най-кръвижадите гадини в немските концлагери и германците са ги ползвали за избиването на евреите за да не си цапат ръцете. Свидетелства от оцелели евреи колкото искате

95

Мдя

преди 5 години

А преди пакта Рибентроп - Молот'ов има една срамна Мюнхенска конференция на която Англия и Франция сервират на тепсия Чехия на Хитлер и дори има възпоменателна монета с физиономиите на на Чембърлейн, Деладие и Хитлер. Западната преса обявява Хитлер за миролюбец :) Тия неща ги има в Гугъл, но не и в продацните *** медии, ... а баба му на оня по-долу сигурно съвсем не ги знае...

94

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНапротив, не Англия и САЩ, ами Русия изнесе цялата тежест на ВСВ.

93

Анонимен

преди 5 години

И ще се хранят с повиквателните и ще спят и ще се обличат в повиквателните, и ще се транспортират с повиквателните и ще се бият с повиквателните, много просто било за някои.

92

Анонимен

преди 5 години

Каква тежест е изнесла русияяя ? Корабите в атлантика и ламанша - Сащ и Англия ги биеха.Цялата инфраструктура на Хитлер беше ударена от САЩ около 15 000 самолета.2 години Англия сама се защитаваше срещу Хитлер. 2 години русия беше в москва.Основните офанзивни войски на русияя от 1944 на татък са Украйнски полкове ! Даже и в България 44та влиза Украйнски полк при окупацията на България.

91

Анонимен

преди 5 години

Ми НАТО и дедо Тръмп що не си увеличи армията 11 пъти много лесно, ами реват че няма пари? Нали са икономическа сила нещо го раздават?

90

Pehol

преди 5 години

Анонимен, гръмни се! САЩ никога не са водили истинска война и без СССР днес на Уолстрийт борсата щеше да шпреха на немски :)

89

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе, имаш грешна информация. САЩ в включиха във войната едва накрая когато изхода беше ясен. Цялата тежест на ВСВ беше изнесена от Русия.

88

Анонимен

преди 5 години

До АнонименЩеше да се справи друг път. Точно САЩ изнесоха тежестта на войната с индустриалната си сила, а СССР беше просто пушечното месо по което да стрелят немците докато янките се подготвят за десант и направят ядрената бомба. Същата, която щеше да падне над Берлин, а не над Хирошима при продължаване на конфликта с още година.