72

Анонимен

преди 5 години

До АнонименНе разбрахме защо за вреди предизвикани от един човек по негова вина се търси отговорност от друг ,затова ,че е собстеник на вещ която някой е отнел неправомерно.Крайно време е застрахователите да спрат да рекетират собствениците на автомобили.

71

Анонимен

преди 5 години

До Търпелива овцаНе, ама то акъл не можеш да го набиеш.

70

Pesho

преди 5 години

Тоя еврейски съюз няма ли да се разпада вече. За каква застраховка говорим като собственичката на автомобила със години не е плащала и не е подписвала договор за застраховка. Във случая имаме открадната кола без застраховка. Напишете и акт че не си е застраховала регистрирания автомобил, всичко останало е вина на водача. Блазе им на англичаните че се измъкнаха от тез простотии.

69

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен81Ей разбра ли сега защо колите си имат номера. Гледй си турските сериали.

68

Анонимен

преди 5 години

Гражданската отговорност е застраховка, която покрива вреди(щети) при приизшествия.Ако има престъпления и смърт, това се разглежда допълнително освен гражданската. Затова е задължителна гражданската, какво не разбрахте.

67

Анонимен

преди 5 години

значи ако колата няма номера и я откраднат и сгазят някой , никой не носи отговорност.

66

Димитър

преди 5 години

И кой е застрахователя, след като не е била сключена застраховка?

65

Търпелива овца

преди 5 години

Нещо май ме послъгват,ама не знам кой.Как така няма застраховка,а пък някакъв застраховател изплатил сумата.Ти да видиш.Нещо на свободно съчинение ми намирисва тук,за да излъжем дядо Колю къде си е разпарчедисал жигулката и я е спрял от движение да му вземем парите.Сещам се преди години как ни баламосваха и със задължителната смяна на номерат/няколко пъти/а в Европа си джиткат още с регистрации от времето на студената война.

64

Анонимен

преди 5 години

Ако предоставиш на някой моторна резачка да си нареже дървата но вместо това той си отреже пръста ,собственика и виновен ли е? Не трябва ли и за такива уреди да се изисква гражданска отговорност?

63

Анонимен

преди 5 години

Застрахователите правят всичко възможно за да извиват ръцете на хората. Катастрофите ги предизвикват шофьорите а не колите. Собственика би могъл да е виновен ако колата е технически неизправна и я е предоставил на някой в такова състояние. Във всички останали случаи е виновен този който я кара. Правилно е да се застрахова шофьора а не колата.

62

Анонимен

преди 5 години

До SHEFAСпри бе, не си умен да коментирш това което не разбираш. Селски бабаит, като е казано ще изпълняваш ,ако не язди си магарето.

61

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен73Логиката ти е катастрофа.

60

Анонимен

преди 5 години

По тая логика ще поискат и гражданска отговорност и за всеки един предмет който може да причини някаква вреда.

59

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен69Браво, нямаш отговорност за твоята собственост. Няма такава простотия.

58

Анонимен

преди 5 години

До SHEFAТи не знаеш какво е това гражданска отговорност.

57

Анонимен

преди 5 години

Ами като е виновна колата защо търсят парите от собственика и? Да си ги търсят от нея.Сигурно тя сама е превишила скороста , не е спазвала правилата за движение и е отнемала предимство. Нима собственика на колата може във всеки един момент да следи какво прави този който я кара и да бъде отговорен за неговите действия.

56

Анонимен

преди 5 години

Има много лесно решение на проблема. Който не си направи застраховка навреме автоматично да се прекрати регистрацията на таралясника. Смо в България е пълна слободия.

55

Solar Power

преди 5 години

Само римляните правят такива врътки ... някой дал колата на друг той пил и се блъснал ама бил карал брат му който е на 14 години ...... и това минава само в БГ съда !!!

54

Solar Power

преди 5 години

Собственика също има вина. Ако ти си дадеш колата на някой който например няма книжка и той блъсне и убие някой ?

53

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен59Каско маско, гражданската отговорност е за щети причинени от твойта кола на други, а не какво ти си гепил.