112

Armagedon

преди 5 години

До Armagedon Прод.ком.133.Чрез тази измамна система, всеки един може да бъде унищожен,като му се изземва всичко,независимо дали е виновен за нещо или не.Мисълта че робът няма право,защото няма власт,е символ верую на днешните европейски "хуманисти"Според тази система,свещената частна собственост,която уж по право ти принадлежи ти служи само и единствено,като залог за послушание но не и като лична собственост която можеш свободно да ползваш.Според тази система,твоето е общо а тяхното си е лично.

111

Отговор

преди 5 години

До Бай Иван 121 Много си прав бай Иване , ама я го кажи това на Корнелия и я питай дали като вземе властта ще го направи? Няма да го направи.Бъди сигурен.И тя иска да се вземат едни пари.

110

Анонимен

преди 5 години

възможен ли е лобизъм на застрахователните компании на такова ниво като европейски съд ... ?! И то лобизъм е най-меко казано. В България е такъв закона, че ако нямаш гражданска отговорност се прекратява регистрацията служебно без сваляне на номерата, а като си я платиш, регистрацията се възстановява пак служебно и не разбирам в България сходен казус как трябва да се реши? Но либитата в Бг ще се синхорнизират с лобитата в ЕС и ще се оправи.

109

Я па ти...

преди 5 години

До Гражданска позиция 113. Вън от ЕС и какво? Ще ни го набутат па Евразииския съюз. Ние без съюзи не можем , защото сме незабележими.

108

Armagedon

преди 5 години

До Джедай Мастър Ето поради такива причини,застраховката трябва да е на водача а не на МПС.Ако имаш правоспособност и искаш да караш се застраховаш за причинени щети,независимо с какво МПС си ги причинил.Но мутрите си написаха закони по евреиски тертип, на принципа-"ти при всички случаи си ми длъжник".На това се крепи и цялата им измамна система,защото тя не се интересува от правото ти а от задължението ти да им служиш,т.е. робуваш на техният интерес.Това е съвременното робство.Няма не искам.

107

Мнение

преди 5 години

А такааа, пак ни го набутаха. Колата не се кара ,но може да причини ПТП и да убие хора.Явно и Люксенбургския съд е като нашия. Не може заради единичен случай , да се наказват милиони хора. Ама те ? Указва се че може.

106

Анонимен

преди 5 години

"Другаде е проблема, подменя се принципа - върви, не върви колата да има застраховка. Или , ти ни дай парите пък ако щеш карай. От тук започва уродливостта. Уродливостта в принципите върху които се гради живота в ЕС ще се засилва."Уродливостта на НЕЧЕТЕНЕТО се увеличава нищо друго!! Като не може да четете цялата статия, защото щяхте да разберете, че заглавието е ЛЪЖА. Жената е осъдена да плати изплатеното обещетение, а не полиците по изминалите години!! Колата е карана без застраховка!

105

Кратун

преди 5 години

Свършиха ли ви новините, че от едно нормално нещо правите сензация? Разбира се, че всеки автомобил в движение (по пътя) трябва да има застраховка. За 10 години никой не и е поискал да върне номерата, но ако го подкара, трабва да е застрахован. Според мен спорът е бил, че е направено без нейно знание и разрешение. Но журналистите пак са хванали същността на нещата.... калинки

104

Анонимен

преди 5 години

dnes.bg пак не сте разбрали!!! Съдът е отсъдил, че жената дължи сумата, ЗАЩОТО колата е била БЕЗ застраховка, когато е извършено нарушението!!! А не че трябва да плати всички застраховки през годините (макар, че в случая би било по-евтино за нея)! Просто е и КАКТО до сега КАРАШ - трябва да имаш застраховка, нищо, че може да не си застраховал колата 10 години! НИЩО не се променя!!! И да застрахователите често пускат насрещни искове към участниците в деянието (катастрофа/кражба/злонамелено действи

103

Анонимен

преди 5 години

Не знам как с един номер можеш да караш 10 автомобила и да го слагаш на която си искаш. Удряш някой паркирал автомобил, оглеждаш се, я те види някой, я не, бягаш и слагаш номера на друг автомобил, тоя си го оправяш??? Е па супер.

102

до 123

преди 5 години

До АнонименНещо подобно е в Швейцария. Номерата се дават на човек ,не на колата .Имаш 5 коли но си платил един номер и с него може да караш колите си ,като поставяш номера на тази ,която шофираш в момента . И тогава гражданската отговорност е една.

101

Анонимен

преди 5 години

Който не вярва - преди време ожулих една линейка и веднага си предложих гражданската отговорност, и без това шофьора вдигна вой до Луната. Обаче и катаджията ми каза, че за тях не важала. Те били друго. И какъв е тогава смисъла да плащам??? Е, така да си имам тапия за КАТ с гражданска. Иначе катаджията провери само дали имам и каза добре щом имаш. Е, какво е това безсмислие, само да ми вземат парите. цирк.

100

Анонимен

преди 5 години

След като се застрахова автомобила а не водача, логично е при ПТП да съдят автомобила. Не водача. Даже за автомобили могат да приложат продаване в робство, разчленяване и смъртно наказание.

99

Анонимен

преди 5 години

Аз имам няколко автомобила. Защо да ги зстаховавам, а да не застраховам моите действия? Много ясно! Като застраховам моите действия ще има само една застраховка, а иначе пет. Да не споменавам, че, ако съм стриктен водач трябва да ми правят отстъпки. Тогава далаверата се срива окончателно.

98

Бай Иван

преди 5 години

Докато продължава феномена аз карам мерцедес 2,5 д и ми бухат яка ГО защото немам нито едно нарушение от 20г шоф.стаж а имам 2,5 обем на двг-то,а комшиичето на 20 години със сумати нарушения и кара ауди 1,8 т има малък обем на ДВГ-то и ще плаща по- малко!Накрая ако се замислите ,че всичко се прави не с цел да се намалят ПТП и джигитите а само единствено откъде е може да се одерът още повече пари от шофьорите само и само някой да богатее а майнатаа му на човешкия живот!

97

Бай Иван

преди 5 години

Всеки шофьор трябва да има ЛИЧНА шофьорска застраховка с която може да кара различни автомобили!Щом седнеш зад волана поемаш отговорността!Ако си съвестен шофьор ще плащаш малко и ще имаш стимул да си такъв защото ще платиш и догодина малко!Бай Джигит да му се набръска една яка сума за застраховка и ако иска да кара да я плаща ако не иска да гледа другите как карат!А и така Бай Джигит ще има стимул да кара внимателно и без нарушение защото знае,че от догодина ще му се намали застраховката!

96

Нютон

преди 5 години

За да причини ПТП дадено МПС то трябва да излезе от състоянието си на покой от гаража и да започне движение по дадено направление и тогава е логично да има ГО поради вероятността за ПТП!НЕВЪЗМОЖНО е МПС в състояние на покой в гаража ,сервиза,градината да извърши ПТП след като не се движи ,не притежава кинетична енергие и не е участник в движение!Вече плащането за данък в/у собственоста е друг въпрос!Щом имаш -плащаш.

95

Анонимен

преди 5 години

Глупости. Ако нямаш застраховка тъй или иначе ти взимат след време номерата.Застраховка трябва да имаш, ако колата е в движение. Може и 10 години да е седяла в гаража на сервиза, в момента, в който тръгне по пътя, собственикът и водачът са отговорни. Ако искат, да не сключват застаховка - ама да си плащат щетите и санкциите.Не е ясно как "Екип на Днес.бг" измъдри, че разглобените коли трябва да се застраховат от това решение...

94

Бобчо

преди 5 години

Нещо ми хвърляте по върбите с тая новина. И студент-адвокат първа година ще се сети да пледира, че колата е била открадната, въпреки че шофьора е син на собственика. Той е пълнолетен и може да носи отговорност за действията си. Защото иначе от горенаписаното излиза, че ако ти откраднат колата и катастрофират, и ти носиш отговорност?!! Безумно е.

93

Бай Иван

преди 5 години

Изначало ГО е абсолютна глупост да се прави на автомобила!Трябва да има шофьорска застраховка и да е индивидуална!Който управлява МПС той си поема отговорността!Катастрофите ги причиняват хора а не автомобилите!И връзката между работния обем на колата и размера на ГО е най -висша форма на тъпотия и некомпетентност на този тойто го е измислил!Размера на ГО трябва да се определя от нарушенията на шофьора а не от обема в цилиндъра на ДВГ м/у горна и долна мъртва точка!