190

Мен

преди 5 години

Защо никой не споменава автомобилите на газ,които въобще не са малко.Доказано е,че двигател на газ е около 60% "по-екологичен" от същия на бензин!!!!!!

189

Гост

преди 5 години

Старата кола не е критерии за замърсяване. Виждал съм нова кола на дизел когато даде повече газ след нея е черна пушилка все едно кара на въглища. :)) При годишния технически преглед правят замервания и може да дават такава информация. Иначе какво излиза вдигаме данъка и въздуха се изчиства.

188

Анонимен

преди 5 години

Болшенството от старите автомобили т.е над 20 години са на пенсионери, и хора с ниски финансови възможности т.е 90 % от народонаселението на България. Тези хора с тези коли сигурно на година не минават с тех повече от 4-5000 км. пак по финансови причини. Саг дай да ударим пак тех. Богатите , мутрите, политиците с новите коли от по 100 000 200 000 лв. не ги спират да изстинат и ще плащат по малко. Видими резултати.

187

Анонимен

преди 5 години

Някой от тук може ли да каже за какво се използва така наречената ЕКОТАКСА която непрекъснато се актуализира? Къде отиват тез пари? Сега и увеличаване на данъка за МПС - в общините е пълно с хора които не знаят за какво са там освен за електорат, излишен харчилък и сега от местни данъци и такси ще запълваме разхищенията.

186

Анонимен

преди 5 години

До titiА къде са ни горите. Защо никой това не го интерисува. За 28 години вижте на какво са заприличали Родопите, Странджа, Ст. планина. Знае ли некой министар за тез години колко дървесина се изнесе и колко гора се изсече. Че ни е бил мръсен въздухът. Горите са филтрите хора, и те вече ги няма.

185

Olarc

преди 5 години

Napravo da zabraniat dvijenie na bensinovi i dizelovi motori i goriva v rbg. Samo e-transport v bg....za krasiva i chista Bulgaria!

184

Iceblast88

преди 5 години

Башибозук Разбойко усети,че скоро няма да е в лапачката и се чуди как да направи така, че преди да си тръгне да одере хората не до кръв, а до кокал. Пък и надали ще иска да поеме следващия мандат на държава която е пред тотален колапс. Сега ще остави Курналина да поеме юздите, да се срине при нея всичко, за да може после пак да дойде на бял кон и да поеме поредното дране и така цирка си продължава. Хората ще гласуват за Разбойко и ще плюят Курвалина,докато те двамата мачкат чаршафи и пачки у тях

183

Бръм

преди 5 години

С тия проблеми във власта на Бат Бойко няма да посмее да го направи.... преди години ГЕРБ и в София щяха да променят данъците ама подвиха опашка. В Б-я на никой политик не му стиска на направи нищо.... затова сме и на тоя хал, затова вчера откриват 10 млн., днеска те пускат под гаранция за 20 хил. лв.

182

ХААААААА ХАААААААААА

преди 5 години

Всички джипове баничарки ще го полапат най-накрая!---Товарните автомобили, които имат аналози и като леки коли ще се облагат с еднакъв данък.---

181

РОБИ С 500ЛВ

преди 5 години

РОБИ СЪС 500ЛВ ВРЕМЕ Е ЗА БУНТ

180

СТАЧКА

преди 5 години

СТАЧКА

179

ОСТАВКА ОСТАВКА

преди 5 години

ОСТАВКА ОСТАВКА

178

Анонимен

преди 5 години

Промени в данъците трябва да има и да, трябва да има облекчение за по-новите коли, но ми се струва че ще направят тези промени грешно и мощните, но нови коли ще плащат по-ниски данъци, въпреки че замърсяват повече от маломощни но стари. Пак ще накупим забранените в Европа дизеляци и ще плащаме нисък данък за тях, защото са нови.

177

бг дебил

преди 5 години

Честито на бг де би ли те.

176

Уууу!

преди 5 години

Не съм видял като избухне вулкан,някой чиновник да го глоби,или да му сложи данък,че замърсява.Всичко е за пари и никаква екология не играе тук!

175

titi

преди 5 години

Това с какво ще помогне да не се замърсяват,че не разбирам. Не е важно какво дишаме така ли излиза.Страната е зарита от внесени стари брички и всеки ден пристигат още.Мислете за въздуха, не за таксите- идиотска държава.

174

борислав

преди 5 години

колата ще бракувам и ще намалеят разходите ми ,както и приходите към държавата.По лесно и правилно е да се забрани вноса на стари коли и начална регистрация на такива произведени преди 5 години.Стари коли се карат в цяла Европа,не знам какви данъци плащат,но явно получават пътища и маркировки.Тука цените на нови автомобили и лизинговите условия и кредитите от банки са по високи от близки европейски държави.*** ситуация.

173

Край

преди 5 години

Едно време чисто и просто викаха на къпан полицай.

172

Анонимен

преди 5 години

Отново ни сапунисват...защото така е по лесно...Сегашната система е ок...но искат повече пари при това по лесния начин с откровено лъжене и мазане. А сложното и честно е стягане на прегледите. Имуществени санкции в големи размери за тези които допускат замърсяващи коли на пътя. Незабавно спиране от движение на чипирани пушещи бегачки. Ще вземат парите на чичака с гзовата за сметка на чипираното смърдящо и бълващо пушек 250к. BMW турбо гъзарите...

171

до 75-ти

преди 5 години

Логиката е такава ,защото това е данък МПС, не данък екология! В момента много точно се смятат данъците на база стойност както при недвижимустите. Просто в момента правят някакъв бълвоч вместо просто да въведат допълнителен данък екология.