11

Анонимен

преди 5 години

До Така е 5 Дмитрий Загряшски-Гъсенична задвижваща система, Видеомагнитофон-Александър Понятов,Фотоклетка-Александър Столетов, Комбайн-Андрей Власенко.

10

до 10

преди 5 години

Точно така - София 81 си бяха чист филипс. София 81д си беше с фабрично дистанционно.

9

Анонимен

преди 5 години

Аз видях първото на гости в едни хора във Варна/ капитан(пампурджия) и жената беше в Транс-нещо си. Бях малък и се изумих каква техника имаше там Филипс и Телефункен. Нашите ми обясниха да не разправям какво съм видял.Ние имахме съветски Рубин-почти цветен и все трабваше да сменям 2та канала. Това беше в края на 70те. После разбрах че и японците имат такива. А после направиха и Кореком После учихме в техникума т.наречените В.Търново 84,85 и т.н ТВ, те си бяха филипс-копие де, тук там тошиба

8

Първото дистанционно

преди 5 години

Със сигурност се знае обаче, че през 1898 г. Никола Тесла е конструирал един от първите прибори за дистанционно командване на друго устройство, в случая лодка. На 8 ноември 1898 г. той подал заявка и получил US патент 613809A за своя "Метод и устройство за управление на механизми на движещи се съдове и транспортни средства".

7

До 7

преди 5 години

Никола Тесла е ,,изобретил"дистанционното така както,Леонардо е ,,изобретил" парашута,Робота или хеликоптера. Тесла е починал през1943. А изобретател е американецът Ю.Поли работещ в гореспоменатата фирма.Ех,този Гугъл!!! Деца не действайте първосигнално а питайте проверявайте.За вас дистанционното е даденост,вие не можете да си представите как я карахме и без дистанционни.Особенно телевизора-за да го загасиш както ще заспиваш и трябва да станеш,а това значи да се разсъниш и да теглиш една ......

6

Само за протокола

преди 5 години

Човекът ,който е измислил дистанционното е Никола Тесла.Моля ограмотете се ...Другите просто са доразвили откритието му !!!

5

Така е

преди 5 години

И пак от Америка. А от Русия едно голямо НИЩО.

4

ИСТИНАТА

преди 5 години

ОТ ДНЕСА СМЕНИХА НОВИНАТА ЗА 10-те МИЛИОНА В КАШОНИ, В МАРИНЕЛА С ТАЗИТОВА Е ДНЕШНАТА ЖУРНАЛИСТИКА

3

Анонимен

преди 5 години

аз пък използвах жената!

2

Анонимен

преди 5 години

В началото на 80 те направих руски Тв с дистанционно. Телевизора беше електрон с екран 51 см. Тогава имаше първа и втора програма български но аз ловях и две сръбски Едната беше белград РТС и втори програм. Това дистанционо го направих с тънки кабелчета и един панел от радио сони. Понеже бях със счупен крак и ходенето до тивито ми беше трудно си реших проблема.

1

Анонимен

преди 5 години

Това дистанционно на снимка номер 6 е непотребно. Едно съвременно дистанционно има малко бутони и се използва главно за стрийминг приложения.