9

Анонимен

преди 10 месеца

каквото и да си говорим, няма друга алтернатива... само, че в София не велоалеи, а велоленти да има Също така не знам, защо велосипедистите не карат изпит (поне листовки) - все пак са равноправни (и най-уязвими) участници в движението

8

Анонимен

преди 10 месеца

само някой да не реши да боядиса пътя Русе- велико търново в дясно с боя и да каже "направих ви вело алея" че ще умрЪ!

7

Анонимен

преди 10 месеца

Не знам защо коментар 4 има толкова минуси, след като е напълно прав. Моментът за развитието на този спорт в България е тотално изтърван. Сега дори по второкласните пътища е лудница и докато не се организира и урегулира движението на тировете и леките коли, колоездачите си играят на руска рулетка и по-добре на тях да се наложат ограничения, за да се спасят животи. През 90-те беше друго - пътищата не бяха толкова натоварени,имаше някаква гражданска сигурност,но се предпочете колата пред колелото.

6

Ели

преди 10 месеца

По някакъв начин трябва да се отделят пешеходните зони от велоалеите.
Чрез по-висок тротоар с плочи, тревна площ, контрастни маркировки на велоалеите, колчета.
За да може и пешеходците, и велосипедистите да изпитват комфорт.
Вижте в Лондон и Холандия, как са ги направили хората.
Проблеми ще има както в Южния парк, така и Гребната Пловдив, така и инцидента вчера в столицата.
Трябва визия, не става с полуизтрита бледожълта боя.

5

Анонимен

преди 10 месеца

незнам в бг, ама елате в берлин да видите каква напаст са колоездачите. тук се налага много често да караш с 20 км зад някоя лелка, само защото тя е решила да кара в средата на лентата. ако и уличката е тясна, както повечето малки улици в центъра, нищо не може да направиш освен да псуваш. освен това са и нагли със самочуствие, гледат на кръв и викат по колите. някакъв ужас е.

4

Анонимен

преди 10 месеца

Самоубиици, колоездач може да си в някоя бяла държава където има магистрали и междуселските пътища са безлюдни, но в бг или пътищата напрактика са изчезнали заради "подръжката" или ако са що годе проходими е защото минават по 100 тира на час.

3

Аз

преди 10 месеца

Колоездачите не трябва да се движат по пътища за автомобили.

2

Анонимен

преди 10 месеца

Сложете им винетнки тол такси. Не може така - търкат асфалта, изосват маркировката и затрудняват иначе нормалните изпреварвания от дясно. Моля ви, Бойко, проявете здрав разум отново !!! Само ГЕРБ до последна капка кръв и до последна стотинка в джоба. Стадото е за доене !

1

Анонимен

преди 10 месеца

"Има обаче два района - около Видин и около Русе, където има проблем със сигурността". Там местните аборигени явно са си набрали от превозните средства на колоездачите.