34

Анонимен

преди 5 години

В Терелик и Софт Уни има хляб. Работата е там, че хората сме различни. С различно Ай Кю, имам в предвид. За качествен ИТ инженер трябва да имаш интелигентност над 128, което значи, че си готов за Менса. Според статистиката само 2% имат толкова, а под 10% от тях ще влязат в ИТ домейна. Тоест инициативи като на Наков имат смисъл, защото откриват тези 0.2% от децата с някаква надежда да станат кадърни и професионални ИТ кадри. Ако пропуснеш момента да ги научиш ги губиш. И те губят много...

33

Анонимен

преди 5 години

Българската администрация е социално убежище за ниско интелигентни, некадърни, злобни и завистливи до жестокост индивиди от женски пол. Там и суперкомпютри да им инсталират на всеки поотделно, пак ще е трагедия и терор. Те затова са създадени - за да има някои къде да си настанят нискочелите любовници, щерки и племеннички. И го правят напълно осъзнато, понеже на нормалния човек трябва да му е много зле, а не само зле...

32

Анонимен

преди 5 години

До Анонимеn 32Ем сигурнио ползва BGLint, ама нещо сбъгясал, щото му е сар вържъна ...

31

Анонимен

преди 5 години

До 20Научи правописа и граматиката! Със тези дефицити не можеш и един ред (line) да програмираш, ама даваш съвети! Blender - лек некъдърник

30

Анонимен

преди 5 години

Ето ви план - търсете доказали се през годините компании и специалист. Това, което искате е правено многократно, включително от наши и чужди компании. Ако трбява, наемете външни фирми, но си свършете работата, ЕДИН ПЪТ ПОНЕ, като хората.

29

Анонимен

преди 5 години

До П.Петровлично аз не съм много фен на тва - някой "ит капацитет" да преподава. Примери има много как НЕ СЕ прави - телерици и софт уни-муни дет събират маймуни.. До Анонимен 28, половината от поста ти не го разбрах но.. нищо лошо няма да седиш в 1 фирма 10г. - това не значи, че си зациклил или затъпял, как според теб се прави кариера и се качваш в йерархията? Кой ще ти се довери, като види, че сменяш раб. място на 6м?

28

Анонимен

преди 5 години

Амазон трябва да се намеси май?

27

Анонимен

преди 5 години

3000 лв?Да се смеем ли? Ако не беше смешно щеше да бъде трагично. НАМЕРЕТЕ ЧОВЕК С ОПИТ НЕ В ДВЕ, ТРИ ФИРМИ. Добрите специалисти имат опит в много проекти. Само,че това не са мързеливи хора, а работяги и те ще Ви се изсмеят с тези 3КЩо не наемете човек с >=15 години стаж и минимум 10 различни проекти?Ама, той бил много добър,завършил Софтуерно Инженерство в Софийския. Нито е програмист, нито инжинер. Бил работил 10 г. в една фирма. За продавачка това звучи добре,но за IT-не!

26

П.Петров

преди 5 години

Компетентните по темата IT отлично знаят, че има технологично решение за нулев или близък до нулата daowntime. С дни да не може да се вдигне системата на търговския регистър е показател за некомпетентно задание за обществена поръчка, некомпетентна поддръжка и некомпетентна IT администрация на системата!

25

Пепи

преди 5 години

До nikiИ ти си прав, но един човек е само за ***. Като се разболее или има семеен ангажимент, или иска да отиде на почивка, - поне двама трябва да са според мен.

24

П.Петров

преди 5 години

Аз предлагам друго!Да се налага(или да се възстановява срещу бандеролен стикер) ДДС върху учебници и книги.Да отпадне изискването за педагогическо образование за преподавателите във ВУЗ, студентите не са деца, а е по-добре лекторите да имат съвременна професионална компетентност.Да се повиши качеството на висшето образование със завишаване на критериите за прием , изпити и завършване. Студентите да участват в реални пазарни проекти през цялото си следване.Да не се назначават на роднински или партиен принцип некомпетентни и неквалифицирани служители в държавните фирми и администрация!

23

Анонимен

преди 5 години

хората се опитват да "децентрализират" съхранението и обработката на информация - ние обратното, сега ще я централизираме ?!?

22

Анонимен

преди 5 години

що не ползваме амазон, така ще е най-евтино... Държ. администрация не може да си позволи нищо, щото бюджета и се източва съвсем преднамерено. Още от избора на изпълнител през неудобствата за потребителите и администратори в купом с дупките в сигурността. Иначе е така - хранилището е последната стъпка, *** нали трябва още някой верен партиен кадър да се назначи на "ляб"..Най-добре ще е всичко това да мине под шапката на МО.

21

Анонимен

преди 5 години

Можем да си позволим чисто нови S класи на всеки две години за депутатите, където можем да минем с Toyota, но не можем да си позволим специалисти, където НЕ можем да минем с евтини изпълнения. Може би само ние открихме, че не ни трябват подобни системи. Нищо, че цял свят ги ползва от 30 години насам.

20

niki

преди 5 години

Значи държавната администрация може да назначи трима некадърни админа на по 1000лв заплата, но не може да си позволи един кадърен за 3000+ дето тия тримата ще ги сложи в малкия си джоб.Що за неандерталска логика?!

19

Анонимен

преди 5 години

А вие колко смятате,че печели един истински ИТ специалист с над 15г. стаж? Тук не говорим за специалистите спрели да се обучават преди петилетка или десетилетие.Онзи ден отказах оферта от 8к месечно от бивш мий работодател,просто защото в момента изкарвам повече (нямам собствен бизнес и не съм на ръководна позиция)

18

:D

преди 5 години

До Анонимен 21Страхотен си, чеовече! Веднага ме грабна това предложение! Само си оправи правописа и пунктоацията на писмената реч и веднага те наемам за 10К/месец!

17

Анонимен

преди 5 години

"Идеята е държавата да има облачна инфраструктура"Без коментар!

16

Анонимен

преди 5 години

Нали тези частни "високо квалифицирани ИТ експерти направиха срива, сега да ви дадат инфо за милиони, които да продавате и да ви се високо плаща при това х ха

15

Анонимен

преди 5 години

Колкото нещо е по-лесно, по-удобно - толкова е по-несигурно. И като ти хакнат облака, от другия край на Земята?А "хартията" може да бъде хакната само с физически достъп, много лесно контролируем...много се хвърчи в облаците, ама хората все още живеем на земята...