42

иванчо

преди 5 години

Какво означава зимно време , лятно време ,астрономическо време , истинско време или фалшиво време .Времето е едно - изгрява слънце - става ден : залязва слънце става нощ .Зимата нощта е по-дълга от деня и имаме повече тъмнина и сутрин и вечер.Лятото обаче денят е по-голям от нощта и имаме повече светлина.При зимното часово време ,ще имаме един светъл час в повече сутринта от 4 до 5 ч.,а при лятното един час вечер от 20 до 21 ч.Според вас кой от двата часа би бил по-използваем ?

41

Минавам

преди 5 години

8 млн. участвали в анкета, до която никой не можа да се добере, не са 500 млн. европейци. Да преместят началото на работното време с един час и свободното време в светлата част на деня ще бъда удължено. Няма разлика да започне работния ден в 8 астрономично време или в 9 "лятно" като стрелките са преместени с 1 ч. напред. Престанете с дивотиите на някакви ***, опитващи се на всяка цена да ни контролират, да правят каквото си искат с нас. Могат да си играят с овцете, с хората - не.

40

МИРОСЛАВ СТОЕВ

преди 5 години

НЕКА ДА ОСТАНЕ ЗИМНОТО ВРЕМЕ ТОВА СИ Е ИСТИНСКОТО ВРЕМЕ И ЗАЩО БИЗНЕСА ЩЕ РЕШАВА КОЕ ВРЕМЕ ДА ОСТАНЕ  НА КОИ МУ СЕ СТАВА ЗИМАТА В 7 ДА РЕЧЕМ И  ОЩЕ Е  НОЩ НЕ МОЖЕ ЗИМАТА С ЛЯТНО ВРЕМЕ  А ЛЯТОТО СЪС ЗИМНО МОЖЕ  ЗАЩО ВИНАГИ БИЗНЕСА И ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ РЕШАВАТ ВМЕСТО НАС И ВИНАГИ СЕ ВЗИМА РЕШЕНИЕТО ОТ ТЯХ ВМЕСТО  ХОРАТА  КОЙТО РАБОТЯТ И ТРЯБВА ТЕ ДА ПРЕЦЕНЯТ КАК ИМ Е ПО УДОБНО А НЕ ДА СЕ ГОНЯТ ИНТЕРЕСИТЕ НА ОЛИГАРСИТЕ ЗА КОЙТО ПАРИТЕ СА ВСИЧКО.

39

коко

преди 5 години

До АнонименПълни глупости.Ако остане лятното часово време точно 2 месеца ще се събуждаш по тъмно /декември и януари/ и заради тези два месеца през цялата година ще ти е тъмно вечер с 1 час по-рано .Не е възможно да не го разбираш това,явно има някаква друга причина да пишеш тези глупости.

38

иванчо

преди 5 години

А бе май много ви е страх да видите сутрин изгрева на слънцето.Не се бойте няма нищо страшно

37

Анонимен

преди 5 години

До Munchen_DEИ КОЛКО точно месеца ще се съмва в 4? И колко са останалите, когато във виелиците 4 часа е време за сън? Ще ти кажа- 8 месеца!

36

Анонимен

преди 5 години

Глупости. Летните месеци, в които рано сутрин е светло са 4-5. Всички останали месеци сутрин е като в рог. Не сме искали лятно време. Искаме си нормалното, което е зимното. Навремето НЕГО смениха.

35

Емо

преди 5 години

А и не е вярно, че европейците искат лятното часово време - и българите и европейците 70-80% за астрономическото време, наричано условно зимно. То не е зимно, а нормалното време. За да се измести постоянно времето с един час напред определено трябва референдум. Не е шега работа. До 30-35 г възраст не се усеща, но после, и ако работиш на смени от 12 ч., е зле. Ако нямаш работа и вечер искаш да се шляеш, а шефа ти разрешава да дойдеш на работа в 10 вместо в 9, и да дремеш до обяд, е добре.

34

Емо

преди 5 години

Личи си, че много от коментиращите нито стават рано, нито са наясно с "времето". Лятно време слънцето изгрява около 6 ч, с изключение на един къс период от май до юли. Това е 5 ч по астрономическо време,т.е разсъмванетокато процес започва 20-30 мин. по-рано. Но август вече е с около час по-късно. А иначе реално лятото спим с час по-малко, защогто ставаме с 1 час по-рано - 6 ч. е реално 5 по астрономическото време. Това е и нашето вътрешно, биологично време. Оттам идва вредата за здравето.

33

Анонимен

преди 5 години

Зимното време е истинското!Лятното е промененото -его трябва да премахнат.

32

Munchen_DE

преди 5 години

Твърдо за лятното.В София ако няма лятно часово време ще се съмва още 3:45 - 4:00 през юни, а в Германия цял час по-рано.

31

Анонимен

преди 5 години

Както в Русия.

30

Анонимен

преди 5 години

И аз съм за лятното, макар че през декември ще се съмва в 9.

29

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Най-неприятното за мен е, че няма точно фиксирана дата на промяната на часовете. Всяка година е на различна дата в събота срещу неделя.

28

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАко остане лятното часово време зимата ще се събуждаш не по тъмно,а по сред нощ.

27

Тинтири Минтири

преди 5 години

Овча работа...Сигурен съм, че поне половината от тези европейци летят със самолет поне веднъж годишно, до друг часови пояс и не се "стресират" кой знае колко от промяната, ито в разстояние на дни (отиване/връщане), а не 5-6 месеца по 1 час.Реалното време е зимното, астрономическото. Тогава слънцето е в зенита си по обед 12:00. През лятното това е 13:00. През лятното всички слънчеви часовници, и методът за определяне на посоките на света по стрелките на часовника и слънцето дават ГРЕШКА 1 час.

26

Анонимен

преди 5 години

лятно часово време без повече местене- да !

25

жт

преди 5 години

Същият резултат - 80% за, ще се получи при референдум за разпускане на ЕС и ЕЗ !Върху това трябва да мислят брюкселските зелки с по 20х.евро заплата !

24

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 22реалното, астрономическо време е зимното, лятното е ментето!Точно така, но е супер потискащо по-голямата част от живота ти да минава в тъмнина по зимното часово време.Събуждаш се по тъмно, работиш, прибираш се пак по тъмно.Адски депресиращо е!За това трябва да сме на лятното време.

23

Анонимен

преди 5 години

Никой не изслушвс нсрода какво искал пак ще се променят часовете с анкети не се решава