33

Анонимен

преди 5 години

Този т. нар. "цар" си е комунист. Съюзи се с комунистите БСП/ДПС и управляваха страната. Никакви имоти за тоя комунист!!!

32

Анонимен

преди 5 години

Усмихнатия крадец да си затвори човката, че ако наистина имаше държава сега щеше да търка наровете.

31

До 25

преди 5 години

Царя собственост няма,всичко е правено от държавата. Прочети историята и научи,как Фердинанд е дошъл в България гол като църковна мишка. В последствие тогавъшното правителство е задължило кметовете да ,,оземлят"Кобурга. Всяко село му е дарявало земи и гори в огромно количество,а прословутия дворец е вдигнат с пари от данъците на народа. Да не говорим и за комисионите в златни левове давани от френски и английски фирми за въоръжаването на армията ни. Така че Монката достъчно гори изсече,стига му!

30

Хубава работа, ама..

преди 5 години

Държавата не краде, тя просто си взима.Хубва работа, ама... Държавата и тя като "брадчедите"...

29

Анонимен

преди 5 години

И какво ще я прави държавата тази резиденция?Ще е както преди затворена и ползвана само от определен тип хора, ще се руши и ще изчезне.Колко паметника на културата в България изчезнаха?Държавата не може за себе си да се грижи, тръгнала за един дворец да мисли. Просто ще го продадат на безценица на някоя червена мутра, ония ще направи вътре чалга клуб и до там.

28

Анонимен

преди 5 години

Каква Враня, какви пет лева!Я по-широко мислене, моля, и не реви как те били възпитавали баба ти и дядо ти.Ти сам как се възпита? Ако си пораснал, де. И земи го смени тоя чип вече.

27

ss

преди 5 години

Единственото, за което трябва да се търси сметка на Симеончо е, че осквернява паметта на баща си... а иначе конфискацията на недвижимо имущество си е "патент" на съветските агенти...

26

Хилещото се куче

преди 5 години

А тая хиена не трябваше ли да е в затвора? Не само на Сакса държавата ще си върне двореца,ами и Халите трябва да си вземе! Стефчо,ти Ваньо и още ред други демократи плачетв за народен съд! Ще ви го си го получите наистина демократично демек по народному! Идва итвоя ред,не само на Кобурга!

25

Край

преди 5 години

Върне ли си държавата сградата - връща си един дерт. Мога да ви покажа поне 10 много по-големи сгради в самия гр. София които държавата не успява да стопанисва.1. Сградата на баня Овча купел.2. недовършената от 30г. сграда в Медицинска акадамия;3. Болницата до Горни Лозен,4. Сградата на 3то военно окръжие на Сливница5. огромния скелет на Дом Родна стряха в Манастирски ливадии т.н. и т.н.Оставете деди да си изживее старините.

24

Анонимен

преди 5 години

Това `решение` на съда за пореден път показва, че справедливост у нас няма. Всичко се решава както им наредят отгоре.На сума народ им върнаха собствеността, но на царя не може. Ако не друго защо не си спомниха, че България не изпрати ни един войник на Източния фронт, благодарение на Борис трети?Нямаме никаква почит и уважение към миналото си.

23

Анонимен

преди 5 години

Всеки е имал дюкянче, земя , къща занаят преди 1944 г. Кадърнбите са успявали. А сега няма нищо общо с тогава. Сега парите са в червените мафиоти, които плащат на разни старчоци да пишат "колко хубаво е било едно време".

22

до анонимен 15

преди 5 години

Комунизмът ни освободи от чорбаджиите и промишлените капиталисти, направи ни свободни от тяхното робство за около 40 години!Днес, отново сме поробени, грабени и унижавани - "знаейки или незнаейки" за това!

21

Валери

преди 5 години

Софиянски изпусна една добра възможност да си замълчи.

20

Анонимен

преди 5 години

Комунистите в България трябва всички да са по затворите за убийства, кражба, ползване на чужда собственост в продължение на 45 г. Трябва да плащат обезщетения на всеки.

19

Чичо Иван

преди 5 години

До чичо ГошоТочно така бай Гоше, много правилно го каза. Точно Софиянски не бива дори да си позволява да коментира темата!

18

Анонимен

преди 5 години

След 1989 всичко в България се юрна презглава към миналото незабравимо. Ръваха и дърпаха чергата всеки към себе си. Всичко тръгна назад към царските времена. Неизбежно, ще стигнем и до царКрумовото време. ДАЙБОЖЕ!

17

Оруел

преди 5 години

Ми тогава и наследниците на Бай Тошо да предявят претенции към резиденциите по тая логика! Да не го е построил тоя дворец със пари от заплата!

16

Анонимен

преди 5 години

И по-долу написах - мисленето на българина не е претърпяло развитие за 70 години. И тогава беднорията се е радвала, че се взимат имотите на богатите, че се взимат и съсипват фабриките им. Комунистическата диващина продължава и днес.Тогава всичко живо се натиска да става партиец и ако може да се вреди в някой освободен от бившите собственици имот.Разлика няма. Куцо и сакато припозна ГЕРБ като `нашите хора, които колеха и бесеха преди 89-та`. И резултатът е налице. Три мандата колят и бесят.

15

Анонимен

преди 5 години

Въпросът е валидно ли е изземането от страна на комунистите? Ако не е валидно, то ясно, че всичко си е на фамилията на царя.Само дето в България много неща бяха потулени. Преди 1944 г. практически всеки е имал земя, имот, нещо свое. След това всичко е взето. Къде сега да търся документите за наследствената ми земя от преди 1944 г.?Били сме богати без да го знаем (или знаейки), сега сме бедни без да го знаем (или знаейки).Комунизмът се оказа най-голямото зло на планетата Земя.

14

Анонимен

преди 5 години

Дори Бай Тошо е провеждал избори и се e надпреварвал с БЗНС друг е въпроса колко са били справедливи, ама Борис не е провел изобщо никакви вън тия рептили и самозванци от държавата