49

Варшавски договор

преди 5 години

Войските са влезли по силата на подписания и от Чехословакия Договор за да смажат метежниците на ЦРУ.Същия текст има в договора за НАТО. Но за разлика от нас, когато Турция окупира с редовна войска половината от Кипър, НАТО-вци мълчах а като гъ*зове.А когато НАТО или само САЩ нахлуваха е суверенни държави без покана, без договор, същите *** гъ*зове се скриха в миша дупка.Когато Русия бе повикана от законното правителство на Сирия, гъ*зовете пак се разпърдяха

48

Путин. В.В.

преди 5 години

А колко български, съветски, полски и унгарски войници за били заклани, застреляни? А и тези 100 загинали...малко ми се виждат, ако питаш някой по-бесен русофоб, трябва да са поне 100 000 000. Лошо, Филчв, лошо.

47

s

преди 5 години

до49 Няма нищо по-жалко от побъркан ***...

46

Анонимен

преди 5 години

Докога ще продължават да ни наливат отрова в ушите разни пристрастрени към изкилифарчване на историята??????? Че това преди 50 години си е било опит за чисто реваншистко възстание на недобитите фашисти и реакционери!!!! Първи опит за "цветна революция"!!! Престанете с изкривяване на историята! ТЯ НЕ СЕ ОПРАВДАВА С ДНЕШНИ КРИТЕРИИ!

45

Стига

преди 5 години

с тези пражки сезони и бози от преди 50 години! Имаме си достатъчно актуални проблеми днес, не ни баламосвайте с глупости. Пишете какво стана с 18-годишния петрички контрабандист и касапин, пишете кой проспа Олимпик, пишете къде е Митьо и защо Бенчо не е окован като Иванчева. Това пишете.

44

ст.-школник

преди 5 години

И аз бях в Чехословакия през 1968. Не съжалявам за нищо, няма за какво и на кого да се извинявам, ще го направя отново. Ние действахме напълно по тогавашните закони на Народна Република България.

43

Анонимен

преди 5 години

Изпълнили са интернационалния си дълг! Скромно и с достойнство!

42

Анонимен

преди 5 години

А 100 години по късно!?

41

Петров

преди 5 години

В Съветската армия през 1968 г. е имало не само руснаци - а и украинци, белоруси, грузинци, литовци, арменци, казахи, таджики и т.н. обаче са "виновни руснаците". В Императорската руска армия, която освобождава България най - важни били финландците и един японец и "други народ"., но не и руснаците. Това е логиката на Америка за България .

40

Анонимен

преди 5 години

Няма лошо от спомени.Дали ще има спомени от 20-та годишнина на `омиротворяването` на Ирак от САЩ?Убитите в Чехословакия колко са? Единици, броят се на пръстите на едната ръка.Убитите в Ирак за три месеца са 1 000 000 /един милион/.Не е зле да се помни всичко, а не само това, което се харесва на някои.

39

Анонимен

преди 5 години

Тия терористи финансирани от Запада искаха да запалят гражданска война като в Сирия на територията на целия СССР и да убият много хора и ако могат и 3-та световна война. Само непобедемита Червена армия отново спаси света от трета световна война. Браво.

38

Анонимен

преди 5 години

До 1968 г. в нашия НК хомосексуалството е обявено за престъпно.След това минахме под дъгата и поехме цветен път на пролети и нежности!

37

Петров

преди 5 години

Такива са чехите, страхливо племе. По време на Австо - Унгария чакаха до последно да обявят независимост чак когато империята беше победена през 1918 г. По време на протектората два като видяха че Райха е победен през май 1945 решиха да се направят на "окупирани". През 1968 г сметнаха че договора които са подписали да са част от Варшавския пакт е само хартия защото от САЩ ги излъгаха че СССР няма да "посмее" да се намеси, щото го било страх.

36

Анонимен

преди 5 години

И те като грузинците и украинците са вярвали, че знаменитите натовски войски ще дебаркират в Прага!

35

до 34

преди 5 години

са били избрани полкове с най-глупавия и неграмотен личен състав.......са били избрани полкове с най-глупавия и неграмотен личен състав..ДА,БЕ ! тогава имахме съквартирант,участвал там, приет без изпити студент в математическия. ходи точно до нова година. изпити - йок ! беше кръгла нула,ама ползваше привилегията да следва . той разказваше, че по оградите на лагера им имало надписи : " иван,*** домой,что олга спит с другой".- явно признак на обичта на чехословаците към " омиротворителите".

34

Анонимен

преди 5 години

Имаме 2 жертви.Нашите момчета били харесани от чешки момичета и местните хулигани ги пребили.

33

Анонимен

преди 5 години

Пражката пролет е финансирана и дирижирана от същите детo направиха арабската пролет, номера не мина.

32

Участник

преди 5 години

Вчера в предаването на Bulgaria On Air един *** се изказа, че за Чехословакия са били избрани полкове с най-глупавия и неграмотен личен състав. Този *** трябва да знае, че в БНА това бяха най - боеспособните полкове с отлично подготвен личен състав. Водещия - мижитурка от висша класа мълчеше ката Г-З

31

Анонимен

преди 5 години

Малко им беше боя на платените кресльовци в Прага.................трябваше по-твърда ръка.............затвори, бой...............а лидерите им..............на заточение в Сибир!!!

30

Анонимен

преди 5 години

Вярно ли болшинството тука смятат окупацията на СССР за нещо нормално и си мечтаят тя да се върне, омаловажавайки желанията на чехите?!?Сигурно същите тея си мечтаят и за ново турско робство.