69

Анонимен

преди 5 години

едни и същи хора в Прага първо привестваха Хитлер, после Сталин

68

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Дубчек е 100% съветско-руски възпитаник и протеже на КПСС... В тази година американците губят във Виетнам 100-200 души на седмица...Конфликтът се разраства след като Китай дава разрешение за преминаване на руските влакови ешалони с танкове и друго въоръжение...Светът е на ръба на Трета световна война - ядрена и чешките "другари" се уплашиха и поискаха да се скатаят както наеправи страната им и през ВСВ. В тази обстановка американският президент Линдън Джонсън върна обратно голяма част войници.

67

Анонимен

преди 5 години

Дрън-дрън за парички по разни грантчета. Я само вижте как Пиночет в Чили идва на власт и кой му помага за преврата. Ей така, по демократично.

66

Анонимен

преди 5 години

Много неудачно се дава за пример Кипър.1. Кипър не беше член на НАТО.2. Кипър беше нападнат от друга държава, докато Чехите сами въстанаха.

65

Анонимен

преди 5 години

НАТО е военен съюз на суверенни държави, докато Варшавският договор не беше такъв.Всеки може да поиска и да излезе от НАТО, но от Варшавският договор никой не можеше да излезе. В момента в който чехите поискаха Свобода, бяха смазани.

64

Анонимен

преди 5 години

Кипър не е член на НАТО и тогава НАТО забрани на Турция да влиза в Кипър, но на Турция помогна СССР.Това за лъжците, които пишат по-долу.Вече всичко е разсекретено и се знае. Турция още от тогава леко се отдръпна от НАТО. А НАТО още от тогава е с 1 на ум за Турция. СССР още от тогава се опитва да прилапа Турция.Та за Кипър са виновни комунистите. Ако не бяха те Турция нямаше да може да нападне и да превземе северен Кипър.Разбира медиите в СССР първи нападнаха "империалистите" от Турция...

63

Анонимен

преди 5 години

кфо мъ интерсувъ за пражка пролет? иде зима , рабута малку пари ич

62

Анонимен

преди 5 години

Не става дума за хвалене. Става дума каква беше реалността тогава. Българите живееха много по-добре от сега. Имаше много повече социални придобивки. Най-големият проблем беше, че не можем да пътуваме по света. Ако и това го имахме никой нямаше да се натиска да променя нещо.

61

Анонимен

преди 5 години

Много приказки, но едно е сигурно. Години наред сума западни радиостанции - Свободна Европа, Гласът на Америка и др. всекидневно бълваха информация колко е лош социализма. Подкрепена с факти - къде истина, къде лъжа. Но когато народите на соц страните се опитваха да правят нещо западните държави пръста си не мръдваха, а гледаха сеир отстрани. Защо през 56-та никой не помогна на Унгария? Унгарците са се обърнали към западните посолства с вик за помощ. НИЩО. ПРИ ЧЕХИТЕ СЪЩО, ПРИ ПОЛЯЦИТЕ ПАК ТАКА.

60

lelka

преди 5 години

Проглушиха ми ушите с тая пражка пролет. Интересно колко ли е тиражът на тая книга, кой ще си я купи. Кой ли е платил за издаването й, тъй като не ми се струва да отговаря на пазарните условия.

59

Реалист

преди 5 години

Най-големите глупости бяха защо били изпратени конкретно еди кои си военни части. Пишеха се, че частите били съставени от най-простите войници. Кого очаквате да пратят бъдещите десни дето по това време са служили в строителни войски. Всяка армия ще изпрати най-боеспособните си части и тези които са в най-високо ниво на боеготовност. Всеки който е служил в тези поделения трябва да е горд, че е служил в най-високо ценените поделения на Българската Армия. Аз се гордея, че служих в Елховския полк.

58

Реалист

преди 5 години

Съветските началници са се опасявали да не би на някой унгарец да му се размъти главата и да направи някоя глупост. 116 по официални данни са загиналите военно служещи от съветската армия, като повечето са в транспортни злополуки и поради глупост. В един случай танкова колона вижда барикада на пътя и в опит да заобиколи един танк се преобръща в реката и загива екипажа.

57

Реалист

преди 5 години

Тези дни се начетох на толкова много глупости. Най-голямата влизането било заради Тодор Живков, истината е съвсем друга. Съветските другари не са имали никакво доверие на когото и да е от социалистическите държави. Българската армия е поканена по причина, Червената армия да не е сама като в Унгария 1956 г. и ни е отредена роля да бъдем разделител между унгарска армия и съветската армия.

56

ss

преди 5 години

Не се правя на учен, товарищ комсомолски секретар... чудно ми е единствено, дали според теб датите 23 08 39, 17 09 39,30 11 39... а сигурно като виден български родоотстъпник не знаеш, какво се е случило на 22 06 41 (освен "вероломното нападение на фашистките пълчища над мирния съветски народ")?

55

Господин Никой

преди 5 години

До ss Абе *** какво се правиш на много учен .То си има исторически факти как е започнала втората световна война .А прелюдия към нея са гражданската война в Испания 1936 година и предателството на тогавашните велики сили към съюзниците си в случая Чехословакия ,по късно Австрия и Полша .А целта е била една да се насочи Хитлер към Съветска Русия ,да се сбият двата народа и така да се унищожат взаимно .Но не се получиха нещата както ги бяха намислили Англосаксонците .

54

ss

преди 5 години

Господин Никой, ти сигурно още си на мнение, че 2СВ е започната единствено от Германия... и че цяла Европа трябва во веки веков с благодарност да целува миризливия азиатски ботуш... така ли е , комсомолецо?

53

Анонимен

преди 5 години

До Господин Никой 54Знаеш ли, БЛАГОДАРНОСТТА никога не е била човешко качество! Даже в Библията е написано........от 10 човека, които Господ е излекувал, САМО 1 Е БЛАГОДАРИЛ!!! Така че - не прави добро, ако не искаш да ти отвърнат с лошо! Явно затова краварите се развиваха така добре досега - те НА НИКОГО НЕ СА ДОПРИНЕСЛИ ДОБРИНА, САМО НА СЕБЕ СИ, но все още продължават да лъжат хората със сладките си приказки! Е, все по-трудно де! Като гледам коментарите тук, ДАЖЕ НАШЕГО БРАТА СЕ СЪБУДИ!

52

Господин Никой

преди 5 години

До ss Каква окупация те гони бе трътко миризлива .Това е Варшавски договор и в него пише как се помага на съюзническа държава изпаднала в беда .Това да не са ти Англия и Франция и Италия който изоставиха чехите през 1938 година на Хитлер .Само и само да го насочат на изток да се бие с Русия .

51

Господин Никой

преди 5 години

Неблагодарните чехи взели да рипат против Русия ,като забравиха как техните приятели Англия ,Франция и Италия ги харизаха на Хитлер заедно със областа Судетия през 1938 година .И понеже Червената Армия ги освободи през 1945 година те 13 години по късно пак благодарения на техните приятели от западна европа вдигат революция и тръгват против своите освободители .

50

ss

преди 5 години

Типично за рубладжиите - "Вие защо биете ***?" - говориш му за окупация от страна на ссср на чужда държава, то измества въпроса към Америка...