15

Анонимен

преди 5 години

Спасените от депортиране нашенски роми са били около 160 000. Числеността им е вече 170 000 при преброяването след Девети септември.

14

не се и съмнявам

преди 5 години

Е, те фанатиците в скоро време ще открият още нови епизоди от живота му, как дънов е ходил по вода, как някоя мария магдалена му е изтривала нозете с косите си и прочие. И това на поне още 1200 страници. Ай на бас!

13

Анонимен

преди 5 години

Кой се е погрижил да не бъдат откарани в немски концентрационен лагер гейовете? Защото това също е било изисквано от страна на германците.По този въпрос изобщо не се говори и пише.

12

До Анонимен 9

преди 5 години

По време на Втората св.война германците са изкупували абсолютно всичко, произведено в България, стига то да е предложено за изкупуване. Затова в този период е бил беден и гладен само мързеливецът и алкохоликът.Изкупувайки стоки, те са наемали и български вагони, за да ги извозват. Кой е можел да знае за какво ще използват някои от тях? Разбрало се е чак когато са минали транзит през България. Онези евреи са били събрани от земи, които не са били под юрисдикцията на нашия цар.

11

Анонимен

преди 5 години

А кой се е борил, за да спаси от газовите камери тогавашнитеоколо 70 000 български роми?

10

Анонимен

преди 5 години

Дънов е също еврейн. Дори е защитавал и комунисти по време на монархията.Но след това комунистите го унищожават.

9

Анонимен

преди 5 години

български композиции пълни с евреи в Полша ? и как точно тези вагони се озовали там ?едва ли е случайно , България е била съюзник на Германия .

8

OTOMAN LEGACY..

преди 5 години

Mnogo bulgari platiha s jivota si za spasyavaneto na evreite...No priznanie ne poluchihme...nito pari!

7

OTOMAN LEGACY..

преди 5 години

...I kakvo spechelihme ot spasyavaneto im....Omraza i prenebrejenie ot samite evrei! Za kalpak....izgoniha decata ot uchilishtata....s tehnite falshivi notarialni aktove za sobsyvenost! ...Bulgariya ne piluchi i santim za spasenite 50000 evrei! ....Nito santim....samo.omraza!

6

dдфсф

преди 5 години

Ай стига с тия евреи, писна ми ежедневно да чета кой ги трепал, па кой ги спасявал, па всяка година расте броя на жертвите... Като че ли само те са страдали като народ и са ги подтискали и трепали. А на нас турците не са ли ни прилагали геноцид, не са ли ни клали? Ами арменския геноцид? А изтреблението на индианците? Ама не, сакън, все евреите та евреите.

5

House M.D.

преди 5 години

Колега #4, Вашата информация не доказва нищо. Един вагон може да обикаля света, независимо от гарата на домуване.

4

Анонимен

преди 5 години

има в нета качени стари филми които показват навлизането на вагони в полските концентрационни лагери . на тях ясно и отчетливо пише на кирилица бдж .

3

месара

преди 5 години

още една дето ше изкара някой лев пишейки глупости! къв е дънов, (учителя) създал некво братство, некво учение, бели дрехи, хора и ръченици, посрещане на слънцето,..........., та чак евреи спасявал?! ми той бил национален герой бе. я да му се направи паметник на поляната, и да се изучават "мъдростите" му в училищата!СТИГА СТЕ ПЪЛНИЛИ ГЛАВИТЕ НА ХОРАТА С ГЛУПОСТИ!!!

2

House M.D.

преди 5 години

Няма как Беинса Дуно да има дял в това дело, защото няма как да спасиш някого от несъществуваща опасност. Газови камери не е имало.

1

Йово

преди 5 години

Глупости!!!