244

Мобе

преди 5 години

Няма как защото повечето стоки са по скъпи от Европейския съюз

243

Анонимен

преди 5 години

А по ресторанти ходиш ли в Германия? Само от дискаунтърите с евтиниите на килограм. Месото е евтино, защото е субсидирано от държавата, за да бъде евтино и да могат германците да си го купуват.

242

Иван

преди 5 години

Цените няма да скочат при минаването към еврото по простата причина че ще скочат преди това.Кога точно? Сега.

241

Анонимен

преди 5 години

Редовно пазарувам в Германия, както и в България. Цените са почти 1 към 1, разликата е в някои стоки като сирене и риба. Месото е по-евтино в Германия, както и сирената им. В България са по-евтини безалкохолните напитки, хляба и някои плодове и зеленчуци. Често се чудя как оцеляват хората в България с мизерните си заплати, при условие че като теглиш чертата, разликата в стоките от първа необходимост е по-малка от 15%.

240

друг анонимен

преди 5 години

До АнонименЯвно не само си се задържал в България,но не си и излизал извън нея.Цените на повечето стоки от първа необходимост в чужбина са същоте приравнени в евро т.е.наполовина.Или казано по-просто- цените в лева са двойно по-високи от цените в евро

239

Анонимен

преди 5 години

До АнонименБи ли обеснил в коя страна в ЕС ще задължат гражданите си да заплатят два пъти ГО!? и ТОВА ЩЕ СЕ РАЗМИНЕ БЕЗ ВЪПРОСИ И БЕЗ ОСТАВКИ!? Голям отворко, т-р-о-л нещастен...

238

Анонимен

преди 5 години

ABC думата *** те описва перфектно. Лихвения процент се определя от ЕЦБ при еврото, а не от БНБ. 2ро - цените няма как да станат двойно по-високи, понеже те вече са като европейските. Техника, храна и т.н. са на сходни цени и няма как да се вдигнат двойно, понеже ако това стане просто ще се внесат от вън същите стоки на сегашните цени. То не става само с пиене на ракийца и тупане в гърдите какъв си патриот, има нужда и от малко знания.

237

ABC

преди 5 години

До Анонимен 245Н е ми говори за други европейски държави, щото разликата е огромна: там имат ДЪРЖАВА! Тук лихвите ще останат същите, заплатите същите, но в евро, зцените двойни, само че няма като гръцките пенсионери за нашите да вземат по 400 евро коледни добавки! И в коя държава застраховател уж фалира, а единствения коментар е да си направите и платите нова застраховка!? Я си го представи това във Франция!? Интересно как е уредено това в Кипър, например?

236

Българка

преди 5 години

В какво семейство трябва да си роден, че да те кръстят Сталинка... Какво мляко е засукала тази...

235

Анонимен

преди 5 години

Да обясна на чалгаропитеците друг факт - само благодарение на това, че пазарувате в левове, а не в евро, заемите ви имат такива огромни лихви. Искам да сверите лихвения процент с останалите европейски държави. Крадат ви, а вие им ръкопляскате. Невежи сте и си заслужавате да ви крадат.

234

Анонимен

преди 5 години

Влизането на еврото ни увеличи двойно повечето продукти. На 1-ви януари 2001 год хората бяха втрещени като влязоха в магазина, заредиха бензин или просто си купиха нещо на двойна цена.А в тая държава имаше ли валутен борд вързан към еврото? (Реторичен въпрос). Простотията ви граници има ли се питам?

233

Кики

преди 5 години

Ако приемем еврото ще бъде псгубно за България

232

Анонимен

преди 5 години

Демек произвеждал си нещо, но сега то е по-скъпо и неконкурентно защото е в марки/евро и не нможеш да си обезцениш валутата.За пръв път виждам в този форум най-накрая някой да разбира от елементарна макро-икономика. Браво, обучавай ги братята чалгаропитеци.

231

оптика

преди 5 години

Вдигнат и е мерника,на това недоразумение

230

Анонимен

преди 5 години

на лъжата устата е червена

229

терца

преди 5 години

тва нацървеното е като триединството м/у Берия, Пол Пот и Химлер

228

До 237

преди 5 години

До АнонименКажи коя е странате де. Нека позная - не е Германия, нали? Проблема идва като вместо твоята слаба валута, примерно италианската лира почнеш да ползваш силната Дойче марка/Евро. Демек произвеждал си нещо, но сега то е по-скъпо и неконкурентно защото е в марки/евро и не нможеш да си обезцениш валутата. Това се случи и в Гърция. В България този вече го ядохме със валутния борд и практически вече сме с евро. Това не разбирате папагалите и само сравнявате с Испания, Гърция и Италия.

227

Анонимен

преди 5 години

Жалко ... само евините цени ме задържаха в България ...

226

Анонимен

преди 5 години

Бай ***: Разбирач от финанси !

225

Анонимен

преди 5 години

17 паунда