12

По-далече от Азия

преди 5 години

Не трябва да се вярва на Русия и Китай.Азиатските държави са тоталитарни и несъвместими с европейското мислене!

11

Име

преди 5 години

а, да... и да не забравя... какво стана с детските играчки, внасяни от китай в европа и тяхното съдържание на вредни вещества? отделно от това намирам, че е проява на лош вкус и абсолютна липса на възпитание най-тромавата бюрокрация, въвела правата краставица, като свой фетиш да говори за "либерализирана "пазарна икономика"

10

Име

преди 5 години

късно е за призива ти, другарю паскал лами! глобализирана европа отдавна не, че се е преклонила, а направо се е навела доземи пред китай. колкото до контролираната от държавата икономика, ще трябва да обърнете лице към комсомолката меркел и да я запитате как тя пази гърба на концерните извъндържавно. :-)))

9

Анонимен

преди 5 години

Китай ще стане като Япония, само че с ядрено оръжие и военна сила. Евроидиотите още не са свикнали, но ще свикнат. Евро и америкоидиотите сами се отричат от свободната пазарна икономика, държавата контролира 45-50% от БВП, субсидии за селско стопанство, търговски мита, протекционизъм. Каква е разликата с Китай?

8

Анонимен

преди 5 години

Китай не е създал нищо. Те са работилницата на света. Икономиката им е въздух под голямо налягане и Тръмп го доказа. Като се изправиха САЩ срещу Китай и юана започна да губи стойност доста бързо, а долара стоеше като пирамидата на Хеопс. *** смешни все сгромолясват запада, а става все обратното. Днес рублата със златното покритие направи рекорд в бързото обезценяване, след новите санкции на САЩ ха ха. Най срамната националност днес е руската.

7

Анонимен

преди 5 години

Че Китай иска ли от някой да им се кланя произвеждайте си сами лаптопи и смартфони бе ***, ама понеже сте кухи като празни бирени шишета от ланския рок фестивал не можете да прозвeдете нищо освен изнасилени порно актриси и гей-паради и криви краставици пълни с пестициди и ГМО.

6

Анонимен

преди 5 години

А пред кого? Пред Америка ли само? Китай е една силна икономика бе ***! Америка самата.90% стоките и са основно Китайски! -:) Няма начин! Сътрудничество с Китай е задължително!

5

инж Цветанка Владова

преди 5 години

Пикльо- а той какво предлага- колонизиране!

4

Анонимен

преди 5 години

прав, е! като се преклониш към китай, отваряш бузи към америка! проста физиология!

3

Анонимен

преди 5 години

Еми капитализъм и свободен пазар, сладкишче. Ще падате на колене и ще търпите. Вие в продъжение на цяло хилядолетие плячкосвахте цялата планета

2

Анонимен

преди 5 години

До 1 АнонименИ как точно те гърбят като го купуваш от там на безценица и продаваш в Европа на десеторна цена ?

1

Анонимен

преди 5 години

много е прав , ако искаш да купиш нещо в китай -те гърбят , а после идват в Европа и търсят свободна търговия....