29

Iceblast88

преди 5 години

До Аман от професориАко незнаеш, в много градове (изключваме хранената от цялата държава Шопия) градския транспорт е минимум набор на шофьорите си, а в повечето случай е и по стар. Нито една от изгнилите кочини няма как дори в Африка да мине технически преглед и се чупят през 15 мин., но ги държат в движение и се чудите защо хората избират да се возят със собствен транспорт! Еми елементарен отговор на *** въпрос - защото искат да стигнат живи и без да се заразят с 1000 вируса!

28

Iceblast88

преди 5 години

До Аман от професориБи ли бил така любезен да обясниш на нас ниско интелигентните как ги виждаш тези неща?Ела в Русе (кмета е от ГРОБ) и ти се качи на една 40+ изгнила *** на която и 1 парче ламарина няма къде да завариш от ръжда (и хващаш тетанус само докато го гледаш), карана с отворени врати (защото вътре всичко измира от жега), навременно и постоянно като мнението на Бай Тиквонии и чупещо се на секундата когато шофьора (който е с 20г. по млад от МПС-то) вдигне над 20км/ч! Ела се качи ти

27

ттт

преди 5 години

Има само един единствен начин- намаляване на цената на обществения транспорт. В днешно време той не е изгоден за ползване. Примерно от НДК до дружба трима човека ще се приберат по-евтино с такси, отколкото с обществен транспорт. Един човек с кола на газ ще се прибере по-евтино отколкото с обществен транспорт.

26

Анонимен

преди 5 години

За това ли тук има пътища от никъде до никъде, незавършени, без да правят реална връзка между 2 точки, а само определен участък. И *** ли *** лентички на всеки 2-3-5 км

25

Анонимен

преди 5 години

Правиш двулентова магистрала, която лесно се задръства и хората трябвало да плащат, че оня там я е направил двулентова, вместо поне трилентова, както отдавна ги правят по света. Не трябва ли този, който е направил двулентова магистралата да плаща, а не потърпевшите от глупотевината му?

24

Анонимен

преди 5 години

Очевидно ГЕРБ ще прегърнат такава идея. Създавай по-големи задръствания, прибирай повече пари за крадене, както от хората с коли заради времето в трафика, така и от градския траннспорт, в който ще те таксуват по време - висиш за 5 спирки час и половина в задръстване, плащаш за час и половина за градски транспорт.

23

Анонимен

преди 5 години

До АнонименПропуснал си най-важното: "а също така и в намаляване на данъка на петролните продукти.". Точно тук се крие ключа от палатката. Тези "икономисти" са си поръчани от същите петролни компании, които ще имат най-голяма изгода: по-малки данъци, следователно по-голяма печалба, щото да не си помисли някой, че крайната цена на продуктите ще падне.

22

Анонимен

преди 5 години

Принципно задръствания има там, където управляващите са некадърни. От една страна не правят достатъчно пътища, а от друга страна некадърниците непрекъснато влошават организацията на движението и паркирането, което създава и увеличава задръстванията, както е в София от години. Примерно в градовете по света, които са подобни на София по брой жители и гъстотата на населението, няма задръствания въпреки че там има много повече коли движещи се по улиците. Защо да плащаме заради некадърността на ГЕРБ?

21

Анонимен

преди 5 години

У нас отдавна сме стигнали до този извод че строежа на нови пътища няма да облекчи трафика а само повишаването на таксите и данъците

20

Аман от професори

преди 5 години

Ми слезте от тия коли бе, има и градски транспорт...всека дупара за по едно кафе се качила на кола, после ама пушело било, ама старите коли виновни...друг път! Старите коли се карат по принуда, щот хората нямат пари за нови и то при нужда, средно ~ по 1000 км годишно, затова данъците трябва да са според изминати километри, айде и еко такса сложете някаква ама не и да се оливате!!!

19

Икономист

преди 5 години

Напълно подкрепям! Също така, онези които ходят пеша, трябва да плащат по-високи данъци, защото късат повече обувките си. Онези които спят повече от 3 часа на денонощие, трябва да плащат по-високи такси за кабелна телевизия, защото релкамодателите плащат огромни суми, а спящите не ги гледат и така се губят пари. За употребяващите "био" храни, има 45% данък, за да се запълнят "дупките" във фармацефтичната индустрия, лекарствата имат срок на годност, здравите не ги ползват и Марешки губи пари!!

18

Моторист

преди 5 години

Опичайте си акъла и няма да има толкова задръствания.Скутери, електрички на 2 гуми, мотори - за тях няма проблем в задръстването :)Нема нужда да преоткриваме топлата вода - като си сам/сама - на 2 гуми и тва е.... даже с колело се придивижваш къде по-бързо в столицата.

17

Az

преди 5 години

Не виждам как това ще намали вредните емисии. Пример: за да се прибера до вкъщи имам 2 варианта:1 - през задръстването да кажем 1ч път - 5км2 - по обиколен маршрут - 1ч път - 15кмЕ къде е логиката? То хората да не са *** и да седят в задръстване щото ги кефи? Аман от псевдо учени и смотани икономисти който гледат само как да съберат повече пари.

16

Анонимен

преди 5 години

"...икономисаните от задръствания пари ще бъдат инвестирани в инфраструктура..."Как точно се осъществява тази икономия, че още не съм се събудил? Загубата на пари от задръстванията не е за държавата, а за конкретните висящи в задръстването. Или ако Пешо не виси в задръстването и спести 67 стотинки от това, те ще му ги вземат, за да ги инвестират в инфраструктурата?!? ***, не разбирам!!!

15

Анонимен

преди 5 години

Звучи като обамакеър , ако не искаш да плащаш ще те накараме да плащаш. И в двата случая получаваш нищо.

14

BG

преди 5 години

Е, ако и това може да бъде някакво успокоение, не само нашите икономисти и нашето образование е лошо :) Щом в САЩ и Германия са се пръкнали такива "гении" дето ръсят подобни простотии.

13

До 11

преди 5 години

Ти не можеш да мислиш и без това, селски бек ***. Карай си количката, докато можеш, после ще стане скъпо.

12

kkk

преди 5 години

ех тия икономисти кви са идейни

11

Emo

преди 5 години

А пък аз си числех, че като караш в задръствания, заради това че държавата и общината не са планирали и построили достатачно пътища, харчиш повече време и гориво, трябва да плащаш по-малък данък. Както навремето общината затвори Ломско шосе и по 2 ч. в посока бяха задръстваниятя. ***.м ги в икономистите.

10

Мнение

преди 5 години

Навигацията е за такива, които не знаят къде отиват. Купувам си коли без навигация, не виждам смисъл да плащам 3-4 бона отгоре за такова нещо. Ако се наложи ползвам телефон, за да се ориентирам. Държавата като иска да повишава данъците по този начин да плати на тези умни икономисти за устройствата...