64

bluesky1

преди 5 години

Сравнението между съдбата на СССР и Китай е добър пример! Може по друга линия да сравним и Китай с Индия! Ми несравними са! Индия е също голяма страна с огромно население, но е е дно нищо, пълна ***...

63

bluesky1

преди 5 години

Всичко бързодоходоносно е в ръцете на европейски корпорации! Банковия сектор, големите хранителни вериги, които доубиха родното производство, добива на злато и много други, като соди девня.... Аз не виждам каква е ползата и от такива концесионери като Софийска вода примерно...парите ни отиват във Франция, без да са строили язовир, без нещо кой знае какво да са направили по подновяване на водопроводната мрежа...цоцат се едни парички и това е!!!

62

Анонимен

преди 5 години

Китай има план до 2021 година да приключи с бедността, след 2021 бедни в Китай няма да има.

61

Ха-ха

преди 5 години

До до 61Самоубивали се в Китай от много работа?Ами не виждам населението на Китай да е намаляло,за разлика от българското,което направо изчезва най-демократично!В Европа също не е много по-добре-процентът на бялото население спада драстично,текат процеси на ислямизация и африканизация!Кое е по-добре-недемократичен възход или демократичен упадък?

60

Анонимен

преди 5 години

Америка си отива от политическата сцена. Бъдещето е в Китай, Русия, Иран, Индия и Бразилия.

59

пижо, пенда и дженда

преди 5 години

В Китай и Русия признават ли Истанбулската Конвенция?!

58

Анонимен

преди 5 години

До ФактТова е изгодно за Европа. Европейците просто действаха практично - нови пазари, износ на стоки, внос на евтина работна ръка, евтини аутсорскинг дестинации. Разшираряват си влиянието, това е нормално при капитализма.

57

Анонимен

преди 5 години

От истината боли затова сме криви затова съм се наумил един да сложа демуе мястото че другия няма да направи това *** аз ще го направя место него

56

боже пази ни

преди 5 години

Боже мили, тука има коментатори възхваляващи антихуманната диктатура в Китай, ако това не са платени коментатори, то това със сигурност са социопати и психопати или не са наясно, с обстановката в комунистически Китай.

55

Анонимен

преди 5 години

Края на 70те и началото на 80те икономиката на СССР превъзхожда многократно тази на Китай. 89 г. няколкостотин китайци демократи се събират на майдан на Тянананмън и биват недемократично пометени с танкове, въпреки че са въоръжени и органите на сигурността също понасят загуби. В същото време в СССР Горбачов демократично побратимява СССР със Запада. Резултата се виждаме днес - къде е Китай, първата икономика в Света и къде е руската икономика.

54

Факт

преди 5 години

Преди да виним Китай или Русия за експанзията на Балканите,нека видим какво донесе Европа на региона-разпокъсване и ислямизация,деиндустриализация и ограничен суверинитет!

53

до 61

преди 5 години

да и нямаше сега деца не само да работят, но и да се самоубиват на поточните линии на Фокскон, за разлика от теб, аз съм бил в китай, в момент, когато поне един работник се самоубиваше в завода на фокскон на ден, имаше дни с поняколко такива самоубийства. пожелавам ви успеха на Китай, да дойде и при вас!!

52

Анонимен

преди 5 години

Стига с тези изтъркани мантри, бе!Не ви ли писна да повтаряте едно и също като папа...гали!?Кога ще поумнеете?Не разбрахте ли, че времето на идеологиите свърши преди 30 години!?Няма демокрация, либерализъм, капитализъм, комунизъм, социализъм... останаха само мега-корпорациите и банковия капитал.Как се управлява и контролира 1,5 милиардно население??? - с твърда диктатура и мнооого капитал. Без значение как ще се нарича формата на управлиние.Като калпав но в продукт в красива опаковка!

51

Ха-ха

преди 5 години

До истината болиРазпердушинването на цветната революция от Тянънмън спаси Китай от американско подчинение!Днес,30 години след събитията се вижда колко са били прави да постъпят така!Сега Китай е промишленост N1,БВП-N2(60% от американския) и военна сила N3!Ако революцията тогава бе успяла,Китай щеше да е само промишлен придатък на САЩ и цялата печалба щеше да заминава отвъд океана!Китай дори нямаше да е в Топ 10 на икономиките.

50

Анонимен

преди 5 години

Европа изсмуква Балканите. Дано Китай поне даде нещо съществено и построи предприятия, които европа затваряше 30 години. За мен е по - добре китайците да строят, отколкото европа да блокира развитието на региона и да го изсмуква финансово и кадрово.

49

bluesky1

преди 5 години

И защо е така...защото на запад сте егоисти, алчни и самовлюбени и не ви дреме за Източна Европа и Балканите в частност! ....ние сме просто един пазар, а не равноправни членове...Така, че Китай ще се намести и то много здраво тук....

48

Анонимен

преди 5 години

Дано Китайските танкове газят из Брюксел, както газиха младите свободолюбиви китайци на Тянанмън през 1989 година! Еврогейците друго не заслужавате!! Комунистите от Пекин да ви смачкат като ***, каквито сте!!!

47

Мда

преди 5 години

Най-опасни за Европа са джендърите в Брюксел и измислените им ценности!За да успее ЕС трябва работа и дисциплина,а не лиготии!Европа трябва да се върне към организацията отпреди 2000-та година.

46

Анонимен

преди 5 години

Накараха гърците да си продадат пристанището. Сега какво ще правят? Ще измислят национализация на пристанището. Капитализъм само когато прибират парите и командват.

45

Анонимен

преди 5 години

Русия, Китай им пречи. Те вземат парите на китайците и руснаците, но спират и налагат санкции на Балканите. Северен поток строят, спират Южен поток. Залети са с китайски стоки с европейски марки, но ще спират китайските стоки през Балканите.