52

Анонимен

преди 5 години

Е колко са високи наемите? 400 лева за гарсониера. Сложи амортизация и данъци и виж за колко време ще излезеш на печалба. Без да смятам излизат 25 готини. Говорим за инвестиция сега, не за панелка купена по татово за 9 хиляди лева. След 25 години, я камилата, я камиларя. За това не влагам в пари в жилище за инвестиция.

51

Анонимен

преди 5 години

"Не може при себестойност 100-200лв на квадрат да ми искат 2000 евра."Себестойността на строителството /самата сграда/ е доста повече от от това. По-скоро 300-400 лева, може и повече ако условията са лоши - пилотно фундиране, много висока сграда, липса на удобна площадка. В зависимост от мястото /цената на земята, степен на обезщетение/ слагаме поне още 200-300 лева. Станаха 500-700, минимум. Е, оттам нататък имаме комисионни за общините /легални и под масата/, партийна лепта.Нагоре е спекула.

50

Анонимен

преди 5 години

До Krali MarkoДано си прав и аз чакам с пачките след 4-5 години да спасявам поредните "изхвърлили се" инвеститори. Тъкмо го направят по "свой вкус", наточено изпипано, то па банката им го вземе ... Що става така? Дали щото си мислят, че като седнат в някой офис стол и работата им е като през комунизма - до гроб, че ще са вечно здрави, или не са сметнали че ИИ навлиза и от КОЛ центровете след 4-5 години ще са останали само празните офис столове?

49

Анонимен

преди 5 години

2/3 от новите жилища стоят празни, строи се масово на всеки свободен сантиметър.Пране на пари му се вика.

48

Анонимен

преди 5 години

В момента наемите са много високи, поне в София. Откъм пари има далавера, ама "матряла" е...мани мани.

47

Анонимен

преди 5 години

В София се случва някакъв пълен абсурд в момента. 2/3 от новите жилища стоят празни, строи се масово на всеки свободен сантиметър.

46

Анонимен

преди 5 години

До Доктор Сър ПичукИзобщо за имот купуван специално да се дава под наем не ми говори. Като знам каква е "далаверата". Все пак работиш с хора. Но и купуването на акции си е изкуство, но мисля че определено по лесно отколкото разправии с ***. Отделно така и не мога да разбера защо смятат за колко време се избива "инвестицията" от наеми, като не знаеш какво ще е състоянието на пазара и на самия имот след 20 - 30 години когато се "избие" инвестицията и дали ще можеш да си вземеш "главницата".

45

Анонимен

преди 5 години

До пичук:Аа не съм търгувал или куоувал с инвестиционна цел а за да живея в имота, първия го взех като бях сам, имам жена и дете и се наложи да купя втори по-голям, и в двата случея купувам на цена по-евтина от тази на която ще продам, долу се пише, че е точно обратното и аз от личен опит пиша, че не е така, ако съм искал печалба щях да инвестирам в бизнес не в дом, ама нали и ти си един умник !

44

Krali Marko

преди 5 години

Priatelski savet ot chovek ot Londonskoto City. Ne kupuvaite sega, ste se nabutate jestoko za cjal civot i mnogo rev ste ima. Imam priatelcheta, kupiha apartamenti za £200K v Sofia. Palna ludost! Ne che az njamam casha da kupja vednaga nesto. No mnogo si cena parite. Mai tova ne e taka v BG s mizernite zaplatki:-)Az prosto se kefa kolko mnogo novo se stroi. Posle ste imam bogat izbor:-) Za nikade ne barzam..PUK!

43

Доктор Сър Пичук

преди 5 години

До АнонименПрипечелих общо около 50 хил. лв без никакъв труд. От наем на имотка,която трува 1 милион ще спечелиш по-малко от 3 години... Припечелих и петцифрена сума преди пукането на балона 2008, пък ви купувайте имотки да ги давате под наем и се заблуждавайте как печелите, аз нямам против...

42

До 40

преди 5 години

Разправяй го на мен с тия дълги трендове дето казваш 20-30 години. Това си е едно поколение. Остави че качеството на живот се променя в остаряващ блок, но аз купих на пик-а 2008 и продадох 2012 -2013 - 50% по - евтино, щото ми трябваха пари. Та дано не ти потрябват пари и да си в мечата изба на пазара на имотите, да те питам, дали ще си на далаверка с 30 годишна ипотека.

41

Анонимен

преди 5 години

До Доктор Сър ПичукКъсметлия. Хванал си вълната. Определено е по - добре от имота. с почти минимални разходи :).

40

Анонимен

преди 5 години

Да разбираме от тези по-долу да не си купуваме имот и да сме на наем ще е по-изгодно въпреки, че имаме заделени 100000 евро - ХАХА ! Ако се тегли кредит с до 50 проента и нагоре от остатъка който ви трябва не е е изгодно заради лихвите но да ми казвате, че сега ако си купя и след 10 години го продам и ще съм прецакан значи сте многооооо зле хора, в последните 20-30 години само се покачват имотите и златото, само между 2008 и 2012 имаше рязък спад и сега пак стигна същото ниво !

39

Доктор Сър Пичук

преди 5 години

До Варна ОдесосСъс сигурност не си на печалба, защото инфлацията за този период около 60%, а имотката е поскъпнала с по-малко, което значи, че си на загуба... А аз вместо неизползваема имотка, която не реално не носи никакви приходи си купих акцийки на когато Софикс беше под 100 на цена 3.20 за брой, а ги продадох в края на миналата година на цена 9.7 за брой или утроих парите за няма 30 месеца просто. Твоята жалка имотка не може да докара такава печалба и за половин век...

38

До Варна Одесос

преди 5 години

Купувал съм и съм продавал за мое ползване общо 6 апартамента и продал съответно 5. Няма вечна далавера. Винаги някога ще се прецакаш. Сега си хванал тренда. Но аз от два от апартаментите ми направих такива загуби, при продажбите, а ги купих на пик-а 2008 г. че ми се зави свят. После компенсирах, като теглих чертата (водих си сметки с точност до 100 лв. - нот. такси, комисионни, ремонти, обзавеждане), се оказа че съм на "печалба" 500-600 лв. Веднъж печелиш, веднъж губиш.

37

Анонимен

преди 5 години

Мои роднини в Холандия наскоро си купиха къща,огромна квадратура,голям просторен хол,кухня,4 спални,широк двор с градина,на покрива също тераса с градина,обзаведен с вкус и струва 170 000 Евро,в България такъв имот струва повече от милион,къде е Киро на кирия?Да не говорим за Испания и други места,където е още по-евтино.

36

Анонимен

преди 5 години

Мои роднини в Холандия наскоро си купиха къща,огромна квадратура,голям просторен хол,кухня,4 спални,широк двор с градина,на покрива също тераса с градина и струва 170 000 Евро,в България такъв имот струва повече от милон,къде е Киро на кирия?Да не говорим за Испания където е още по-евтино.

35

Варна Одесос

преди 5 години

Купих си през 2004 ново строителство апартамент и през 2016 и го продадох защото имах нужда от по-голям, за тези 12 години нищо не е мръднало по-сградата, но цените мръднаха нагоре и съм на печалба, през 2016 си купих 100 кв.м.пак ново и сега към 2018 ако тръгна да го продам пак ще съм на печалба а доли няколко ахмака искат да ми кажат, че щяло да се пукне нещичко и евентуално ако реша да го продам 2020 или 2022 ще съм на загуба ! Дрън дрън от хора дето не да купили и един имот дори !

34

До 32

преди 5 години

За парите в банка, пред "инвестиция" в имот + 1 от мен :)

33

до 29

преди 5 години

Така е - панелка не ми хвали, остави че съм живял в панелка, и имаше дупка в плочата отгоре и виждах през нея .... на комшията като сяда на тоалетната, ами съм влизал в стотици такива по работа ... нямате на представа каква фантазия се е вихрила с преустройствата, и всеки е правил по нещо по "свой вкус". Трагедия.