72

Олег

преди 5 години

До Анонимен 3Не ти е ясно, защо цените на жилищата във Варна са толкова скъпи като заплатите са ниски? А защо храната е по-скъпа от София да не би да е ясно!

71

Анонимен

преди 5 години

Най-хубавото е, че тук пишат само тежки тарикати и умници! Стоя онемял и попивам хитрина и мъдрост!Папагали !

70

Анонимен

преди 5 години

58, 59, 62, Радващо е, че има хора като вас, защото това от години го обяснявам и не вдяват - че понякога е по-добре да си на наем. Ако ти писне - тръгваш си,а не се разправяш с някаква банка, дето да ти виси като Дамоклев меч над главата и с години да изпадаш в паника дали ще си платиш вноските.Гради кариера, труди се, спести пари, пък тогава, като вече знаеш какво искаш, купувай. Иначе кво - як кредит, за да живееш в някоя протекла кутийка в Манастирски ливади.

69

До край от 62

преди 5 години

:) Нивите си ми носят перфектна печалба и сега, без да ги продавам. Но си вадя парите с акъл, но не хвърлям за простотии парите си, а чакам подходящи моменти за покупки на нови жилища, като не съм на зор. Момента определено не е сега за покупки на имоти.

68

Анонимен

преди 5 години

До Krali MarkoНе съм на зор, просто си дипля сега париците (то и сега ги имам), но ще ми потрябва за подрастващо поколение) трябва само да уцеля тънкия момент, но определено не е сега! В момента сигурно копаят изкопа на "моята" кооперацийка и млад напорист телефонист капарира "моя" апартамент, който ще купя обзаведен и натокан след 4-5 години:), помахвайки му после за довиждане на влака му към село.

67

Край

преди 5 години

Не е лошо да се строи. Лошото е че града се оплътнява вместо да се разширява. Най-рядко населената страна в Европа сме и сме големи индивидуалисти а се бутаме да живеем наврени едни в други. Новите квартали са по зле от старите в това отношение. На чисто законно основание южните квартали на София стават бетонни джунгли - дърветата са в кашпи а за градинки и площадки да не говорим.

66

На някои ....

преди 5 години

...."тарикати" от УК например ще ви мине живота в чакане. Чакайте, то вие сте единствените:)) Ще има да чаааакаш:))

65

Анонимен

преди 5 години

Който има 100 000? в банка със сигурност има и свой собствен имот, и добри доходи, и за чий му е да се занимава с наематели?

64

Край

преди 5 години

Що бе 62 - може. Като продадеш на деда си нивите. Или изтъркаш на черепухата от билетчетата 500 хил. лева. Или изпълниш някоя обществена поръчка. Може и имат без кредит.

63

Krali Marko

преди 5 години

Do anonimen, badi siguren che pravish pravilnoto nesto, kato ne se nabutvash sega. Ako ne si nazor, prosto NE kupuvai. Njama nikakva baza za teja ceni. Prosto obstanovkata e prekrasna za hora kato mene. Oste sam mlad, pechelja mnogo nad srednoto v UK, stroi se mnog v momenta, i kakto kazah ste imam goljam izbor

62

До 56

преди 5 години

Някой не може да си представи че може да купиш няколко имота през живота си БЕЗ кредит, на удобно за теб място и да живееш като човек, а не да се загробваш със 100 ипотеки и заеми. И не винаги е въпрос само на големи доходи, а чисто и просто смятане, контролиране на разходи и инвестиране на вече готовите пари - те да работят в един момент за теб. Но това са тънки сметки и не всеки ги умее, като гледам какви кредити се теглят за какви години. Аз на такива им казвам - смелчаци, обричащи поколения.

61

Анонимен

преди 5 години

Ем нетие във фирмата ем се еже аман от бизнесмен гледаиси горите недеи гледа канчето на другия има кои да го гледа

60

...

преди 5 години

Значи ще се строи я, като цената е 2к евро квадрата как няма да се строи! Другото е, че качеството дори да се води качествено е НИСКО! Няма как да е по друг начин! Търси се ПЕЧАЛБА! Сега друг е въпроса, че и кредитирането е голямо, *** как да е по друг начин! БАНКАТА НИКОГА НЕ ГУБИ! Тя ви ВЗЕМА ЖИЛИЩЕТО ПРОДАВА ГО ЗА 5 лв. и И ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА И ДЪЛЖИТЕ ВСИЧКО ОСТАНАЛО! Та как няма да се стои! НИЕ ПЛАЩАМЕ ВСИЧКО ТОВА И РИСКА ЗА СТОИТЕЛЯ И БИЗНЕСМЕНА И БАНКАТА Е 0.000000000..0%

59

До 53

преди 5 години

Точно това е разковничето - че българина така си е свикнал и така го учат - кола, вила, апартамент. И дава мило и драго и последните си парици хвърля за "подобрения". И после гледаме предавания, как от години са подложени на тормоз от неподходящ съсед, на некомфортна среда от течове, студове. Неподходяща инфраструктура, наводнения (последно в Мизия), а хвърлили хиляди за ремонт, като за последно "щото така са ги учили мама и тати". И после - нервен срив... В богатите страни няма толкова собствен

58

Анонимен

преди 5 години

С хилядарка месечно е самоубийство да теглиш жилищен кредит, ама *** им го кажи. После рев, рев, ама банката на сълзи не връзва. Взема ти жилището, остави, ами оставаш длъжник.

57

1

преди 5 години

радвам се на българите, които са си купили къщи по 200 кв на цени на апартамент в софия в някое затънтено село в чужбина и си мислят, че са напред ;)

56

До 40

преди 5 години

Я си представи че не всички които имаме по 100 000 Евро в банката сме под наем а??? Даже обратното - почти никой с много пари не е под наем а си има имот! Мисли малко

55

Анонимен

преди 5 години

Това е основата на бойкоикономиката - лене на бетон без идея, без необходимост. Строителство не за някакви нужди а заради самото строителство - христоматиен пример за препиране!

54

Анонимен

преди 5 години

Не говоря за инвестиция, тя е ясно, че ще е тегава, освен ако не си взел жилището супер евтино. Говорим ако имаш свободно жилище и не го ползваш.

53

Анонимен

преди 5 години

Абе човек, всеки, който взима 1000 лева заплата чисто, тегли по два кредита, то е аксиома :) Луди хора, ама така е, като мама и тате са му набивали от малък "апартамент, вила, кола - това е успеха!" и той гърби като луд.