13

Victimized

преди 5 години

Шенген ще е полезен за България, но евро-зоната не. Това не е политическо залитане, това е доказано от историята. Испания, Португалия, Ирландия, Гърция, Италия, всичките тези държави страдаха от тази си стъпка, ние дето нямаме никаква икономика, и в пъти по крадливи политици, директно ще си погребем държавата.

12

Анонимен

преди 5 години

България е жертва на имиджа си и на това, че крайно десни типове определят дневния ред в Западна Европа. Разбира се те го маскират, че ние нещо не сме направили, но очевидно е Рюте на кого прави чупки в кръста, а и Меркел е в близка ситуация. Разпадът може и да не се състои, но ако отказът от интеграция започне да става примамлив модел пак е зле. За едно и също нещо на поляците им плачат, че не искали еврото, а на нас, че не сме готови.

11

Анонимен

преди 5 години

До майорскиАко искате да отворите кебапчийница в Испания ,ще можете да купувате кебапчетата от България и да ги печете в Мадрид. Сега не може. Всяка една българска стока в момента минава граница и митница със съответните санитарни и други контроли.

10

Не сте в час

преди 5 години

Шенген ни е адски важен. Той е гаранция че при наплив на емигранти другите европейски страни не могат законно да затворят границата за нас. Сега могат. Не го правят по политически причини. Но утре като падне Меркел ще го направят.

9

Анонимен

преди 5 години

Бе то хубаво, ама нещо се назлъндисват за нас и комшиите от север...А, както каза Бойко Велики, само една ограда трябваше да боядисаме...Е, боядисваме я вече 10 години...

8

Анонимен

преди 5 години

Колко помпозно и безмислено.400 милиона европейци пътували безгранично.И още 2 милиарда афро-арабски клошаро гангстери и те пътуват безгранично.Тва е все едно да се радвате,че живеете в къща без врати и прозорци.

7

мечти............

преди 5 години

ХАХХАХХАХАХХАХАХХАХАХАХХАХХАХАХААААААААААААААА......................

6

Владимиров

преди 5 години

До майорскиПечелим това, че веднъж влезе ли български камион или турист в Шенгенското пространство, той не губи повече време в проверки и чакане при преминаване от една държава в друга.

5

майорски

преди 5 години

не разбра ....какво пеелим ние българите от това да влезнем в Шенген .????Да сме в ЕС ...ок ....свобода на пътуванията ...ок ....нШенген и ЕС са две разли4ни неща ...

4

Анонимен

преди 5 години

Докато стандарта на живота ни не стане горе-долу поне малко съизмерим с техния, ще гледаме Шенген през крив макарон.

3

Анонимен

преди 5 години

Че то преди 1944 г. българите са можели да ходят навсякъде.

2

Жо

преди 5 години

СЛЕД ПАДАНЕТО на "Желязната завеса" вече съм посетил 22 европейски страни. Като ме питат къде съм бил им казвам, че ми е по-лесно да им кажа, къде не съм бил.Това нещо, пътуването, носи емоции, усещания и преживявания, които са непонятни за хора с ценностна система, която се задоволява с манджата, ракийката и салатката.Всеки човек е различен.

1

Анонимен

преди 5 години

Шенген не ни eважен изобщо, това е една бюрократична бариера, която няма да ни дада,т защото не сме от техните и ако ни я дадат ще спрем да им клякаме като послушни васали. Евроатлантичеката солидарност е много едностранна и сляпа, също ядем отровни храни 5-то качество и пияницата Юнкер дори няма намерение да си подаде оставката задето трови цял един народ.