338

М8

преди 5 години

Разбрах Ви мисълта, ние сме Ви виновни на дечицата, че нямат парички за апартаментчИ. Утре същите Вие ще ми кажете, че заради мен и хората като мен, не наемат децата Ви на работа, защото сме малко по-кадърни или грамотни от тях. Комунистическите методи убиват инициативата и хъса, жалко, че не знаете. АКо се чудите защо в България не плащат, заради Вас е. Подбивате цената на труда като идвате на талази в големите градове и после ревете. Ми станете земеделци, ей го коментиращият, всички ще ни купи

337

Анонимен

преди 5 години

Има лес и бе - Давам ти имот, а семейството ти ми влиза в сервитество за 50 години :)

336

До М8

преди 5 години

Никой не иска държавата да дава безплатни жилища на младите.Щото като купят жилище няма ти да го плащаш, а те самите.Ама едно е да плащаш по 1000 лв квадрат, друго 2500 лв.

335

До М8

преди 5 години

Ванкувър е въвел такса върху необитаемите недвижими имоти поради същите причини.И там ли са комунисти? Никой не иска да ти взема имота-просто ще плащаш по-висок данък.Пък ти си преценявай какво да го правиш.Натрупването на жилища в малък брой хора води до невъзможност младите хора да закупят жилище.Което пък води до емиграция.А демографският срив е най-лош в България от цял свят.Как да се мотивират младите хора да останат тук при тези цени?Като няма млади хора,няма кой да плаща данъци и осигуровки.

334

М8

преди 5 години

До този, който казва, че заради мен младите хора не можели да си позволят имот - на 35 съм, стар човек ли съм? И на мен кой точно ми попречи да си купя имот. Стига вече държавен контрол над всичко, за което се сетиш, само и само да бутаме някой напред. Точно като в комунизма е това, не можете ли да го разберете? Ако Вашите деца са кадърни, ще си намерят къде и как да живеят. Ето че и Вие ги осигурявате от детската още. Па оставете ги и те да направят нещо сами.

333

Kris

преди 5 години

По-принцип е правилно да се облага всеки имот с данък, но да се обяснява че данъкът се взима защото едва ли не имота стои необитаем а другите хора нямало къде да живеят и били пренаселено е пълна глупост.Безизходица да хванат чярнуя пазар на имоти под наем.ами копирайте не другари управници.не откривайте топлата вода.има добри практики.

332

M8

преди 5 години

Двата ми кимизарника са точно, щото не очаквам пенсия. Плащам безобразно високи здравни осигуровки, за които получавам НУЛА обслужване и здравна грижа. По тази логика няма да имам пенсия, нито аз, нито Вие. И не държим по 100 апартамента, както казвате, пък и затворени! Нито един от нас, рентиерите, не може да контролира пазара, колкото си мислите.

331

Анонимен

преди 5 години

На някой май не му върви бизнеса с наемитеи апартаментитеИ оп законче да хлъзнем, лекичко.

330

Справедливост

преди 5 години

Малееее!то тука само богаташи!!!тогава не се оплаквайте в бг е добре

329

До М8

преди 5 години

Заради такива с много имоти цените са високи и младите хора не могат да си позволят имот.А техните родители нямат пари за жилище, защото са ги харчили за децата.А тия деца ще плащат данъци и осигуровки.Ама при тези цена ще емигрират и ще плащат данъци и осигуровки за чужди държави.Виж че вече има 1300 свободни места за първолаци в София.Този процес ще се задълбочава.

328

Анонимен

преди 5 години

Правилно!да се плаща!!!!!

327

аб сурдната власт

преди 5 години

Това дето ще го пишат второ жилище ми е от родителите . Изгладувано е от цялото семейство с дългогодишем заем.Сега р ремонтирано пак с лишения,като се задоми синковеца да има жилище.Те ще ме карат да го давам под наем!?Да го обрензат.

326

До 285

преди 5 години

Тия деца след време ще изкарват пенсията на такива като М 8.А не неграмотните ***.Ама с тия цени на имотите дали ще са мотивирани да останат в България? Какви са тия цени по 3000 лв квадрата? 100 квадрата 300 бона.Ние да не сме Берлин.Ако излязат празните жилища на пазара цените ще паднат до нормални цени спрямо заплатите .Ако не паднат ще направя всичко възможно да емигрират. Няма да стават роби на банките.

325

Анонимен

преди 5 години

В Малта и Монако няма данък недвижимо имущество, защо не ходите там да си купувате апартаменти да ги давате под наем ?

324

планът

преди 5 години

Властта се прицели. Да даПо скоро някой от енп с бизнес в сверата се прицели .

323

Анонимен

преди 5 години

Айде бе.Посмали ***..о.

322

Гост

преди 5 години

Не става с вдигане на данъци,трябва да се върнат държавните строителни дружества,които да строят и продават с нормална печалба.Хората с по-ниски доходи и без имоти да могат да кандидатстват и да си закупят жилище по този начин.Когато има жилища по 500 евро за м2, няма кой да плаща за същото качество 1000.И така ще се регулират нещата.А да тези ,които строят луксозно и са вкарали пари ще има и за какео да искат пари.

321

Анонимен

преди 5 години

Против нелегалните наеми ? Понавам хора с по 60 апартамента, в който не живее никой. Защо ? Защото са скъппа разменна монета. На "АМи ако балона се спука ?" отговорът е "До 10 години ще се надуе пак". На тези хора не им пука и могат да чакат. Един си прави планове, семейството му да притежава 1000 имота в София, когато се се пенсионира. А децата му ? След 50 години ще имам лордове, който притежават целия град.

320

M8

преди 5 години

Аз къде казах, че съм богат. Не съм изобщо, просто няма да умра от глад и да легна на помощи, ако утре ме уволнят от работа. Скромен наем от 2 кимизарника не е богатство,а мисъл за утре.Защо тр да ми се вдигат данъците, понеже имам повече от един имот, това ме интересува. И защо някой, който живее добре и е решил да е под наем, се кефи от това, че мен ме цака държавата. Земеделецът като има много, да върне субсидиите, щото не е честно да ти дават, за да бачкаш за себе си.

319

Iceblast88

преди 5 години

Как може една майка която преди да излезе по майчинство (за първо дете например) и се е осигурявала над 700 лева на месец после да и кажат, а ти имаш достатъчно, за твоето дете няма, ама виж за оная дето през целият си живот не е внесла и 1 стотинка, но има 10 деца, за нея може. Тя била нуждаеща се. Е как точно една жена или родител да е мотивиран да плаща реални данъци и осигуровки когато знае, че после държавата ще му покаже един среден пръст в полза на тези които не плащат данъци?