6

Анонимен

преди 5 години

До Браво Анисия!!!, просто много хора все още го знаят като "болшевик", а преди да се казва болшевик как се е казвал едва ли много хора знаят.

5

Анонимен

преди 5 години

Извън темата, имах честта да се познавам лично с последния оцелял затворник, избягал при бунта на острова.Това беше легендарният Панайот Яръмов. Имам неговата книга с посвещение. За мен беше удоволствие да разговарям с този много преживял интересен и колоритен човек.Не знам колко хора днес са чували за него.Той е бил председател на Окръжния съвет, интербригадист в Испания и т.н.

4

ходила съм там

преди 5 години

Много е скъпо на островчето, високи цени.

3

БАЙ ХОЙ

преди 5 години

Явно острова се е казвал о. Болшевик още преди да се появят болшевиките ! А за ограничаване на потока кмета ,явно невчасовик , ами той и сега е ограничен - виж броя курсове и вместимост на корабчето , броя на посещения на "Капитан Кук " и ще ти стане ясно ! Там няма хиляди туристи с коли или пеш , или плувци !

2

Анонимен

преди 5 години

Тия па остров не виждали.

1

Браво Анисия!!!

преди 5 години

Браво на Анисия Иванова - "... Някогашният остров "Болшевик", сега известен като "Света Анастасия" ..." - т.е. явно островът се е назовавал така още от дервността!Поне си четете текстовете преди да ги пулбикувате!