98

Bai Gecho

преди 5 години

Nikoi ne iska da se zanimava sys zemedelie i jivotnovydstvo! Mladite iskat hi tech, molove, sofienci da stavat....nikoi ne mu se sedi na selo, a zemq ima ama rabota iska ne po cql den u feisa i skype.Odqt povecheto po sofia da sluguvat u chujdestranni firmi.

97

До 112

преди 5 години

Данък за имоти на село е символичен. Ти за кои данъци пишеш?

96

зюмбюла

преди 5 години

Да освободят от всякакви данъци всеки, който се засели на село и създаде там бизнес! Пък да видим какво ще стане!

95

БГ

преди 5 години

Да закриват всяко населено място под 100 човека население само излишни разходи Гледам тука правят пътища за 10-15 млн към 4-5 села а то има няма 200 човека общо живеят там

94

аз

преди 5 години

До АнонименНе споря, работи се на село, дума да няма. Но... с пътуването, пазаруването, пък и работата вкъщи, да ти кажа, толкова ми се събират и на мен. Никой не е ръкъл, че като отидеш на село, само по росни ливади ще ходиш, ще ядеш кисело мляко и ще пееш народни песни!

93

Shark

преди 5 години

Е, нали в столицата се правят гей паради и вегански паради, кой го интересува за българското село!!!!!

92

Анонимен

преди 5 години

Не ни плаши със скакалците-мигранти! Имаме си достатъчно скакалци, които са по-опасни. Къща на село в България е за човек, който е селянин по душа. Гражданинът предпочита апартамент с парно. Има хора селяни, има хора граждани. Това е. Всеки е прав за себе си.

91

аз

преди 5 години

До Анонимен В град живея, но време за аху-иху нямам. Имам си работен ден и с пътуването в миризливия градски транспорт, ми се събират 10 часа навън. И не ми е до аху-иху!

90

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 99Няма никаква промяна. Както сега така и тогава хората с връзки са богати и не ги лови закона.

89

тревога

преди 5 години

До Анонимен Има квоти, както знаеш, според европейски решения някакви. Като ни наредят от Брюксел, де ще ги денем бре, човек?

88

Анонимен

преди 5 години

Системата има голяма полза от това да вкара всички в големите градове и да ги дере до кръв,а наивниците лапат кукичката и сами тичат ли,тичат.В градът един домат да искаш, трябва да го купиш,Топлофикация като ти прати 400 лв сметка да два радиатора и трябва да ги платиш,иначе съд.Ама те тичат ли, тичат . .

87

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 94Преди години комунистите заграбиха земята и фабриките. Комунистическото робство си е е робство в пълния смисъл на думата.

86

тревога

преди 5 години

Да не стане така, че като не ги населим ние тия китни села с безупречен климат и прекрасна природа, ДА ГИ НАСЕЛЯТ ЕМИГРАНТИ, ВСЯКАКВИ. Нали разбрахте за изнасиленото 11-годишно момиченце в Германия.И сега, вече, седнали да променят законодателството, касаещо емигрантите, които фрау лично посрещна на границата, със сладкиши при това!

85

Помак

преди 5 години

Нашето село в 1990 г беше 1352 човека. Сега при последното преброяване 207, но реално са не повече от 150, предимно стари хора. Селото има 450 къщи. Работещите са около 60 човека, по горските стопанства, неколко частника и това е.От 15 години сме софиянци.

84

Анонимен

преди 5 години

Държавна политика, без училища, без лекари, без транспорт и инфрструктура, кой ще е луд да стои на село. Важното е всички да ходят в София и да осигурят 400% печалба на строителната мафия. Идете да видите и най-забутаното немско или австрийско село, как изглеждат.

83

Да добавя

преди 5 години

До Анонимен 82 Да , ама комунистите решиха да сложат край на тази идилия. Сега пак искат власт.

82

Анонимен

преди 5 години

То щото е голям келепир да имаш плосък телевизор.Точно обратното,ако хората живееха по селата и си произвеждаха всичко,системата нямаше да може да ги дои,както го прави сега.

81

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 86Те чужденците изкупиха селските къщи а българите изкупиха малките апартаменти и то на много висока цена.

80

Отговор

преди 5 години

До Анонимен 69 Земята да се даде на хора, които искат да я оброботват .*** тея хора трябва да имат трактор и всякаква друга техника с мотика не става.

79

Анонимен

преди 5 години

Само в България и другите бивши соц.кочини населението е навярно в панелни гета.