32

...

преди 5 години

Темата беше дали сте длъжница на болницата. Отговорът е "да". Понеже не Ви допада системата сте решили да ощетите тези, които реално са помогнали на детето Ви, отнемайки им законното възнаграждение за честно положения труд и успешните диагноза и терапия. Големия длъжник и дори престъпник е НЗОК, но в случая колегата е извършила дейност, за която е получила 0 лева и оплюване в някакви псевдомедии. Това редно ли е? Примерът с КАТ е престъпление, а в този случай се касае за законно плащане.

31

Майката

преди 5 години

Не съм против никой лекар. Изместихте много темата. Прорив съм системата и това че не им се заплаща добре за извършените дейности аз ли трябва да плащам. Тук е ролята на държавата и здравната каса. Вината е изцяло на системата и борбата ми е с нея, а не с лекари и болници. Те й КАТ не взимат големи заплати затова спират скъпи коки само, за да си заработят дппълнително, но РЕДНО ЛИ Е

30

...

преди 5 години

До друга майкаВъпрос на търсене и предлагане. Майките търсят педиатри, които са дефицитни, а същевременно НЗОК предлага изключително жалка цена за труда им. Съответно те нямат никаква мотивация да разширяват практиката си с допълнителен персонал, за да поемат тези допълнителни деца по НЗОК и реално да си намалят доходите. Не мисля, че е честно да им се сърдите, че не са склонни да живеят в кабинета си или да изпаднат в тежко финансово състояние.

29

друга майка

преди 5 години

Напоследък се наблюдава една нова тенденция. Педиатри масово отказват да записват новородени, под предлог, че нямат възможност, поради многото пациенти. Щеш не щеш, когато те изпишат с тридневно бебе и не знаеш кога какво му има, тичаш при частен лекар и плащаш. Той пък непрекъснато те плаши, за да го посещаваш по-често и пак да плащаш. Това е удоволствието да раждаш българчета на тази държава.

28

Фаскин

преди 5 години

до 28,ми айде тогава всички след 70 набор да ми платят по 35 лева на мен, че 2 години си дадох от живота в армията, по твоята логика, даже и насила ме държаха там. Хайде плащай сега!!!

27

...

преди 5 години

До МайкатаЗа прегледа на сина Ви са използвани десетилетия тясно специализирана подготовка. 35 лева е една доста ниска цена, имайки предвид че вероятно сте давала повече за прическа. Педиатрията е трудна специалност и не са мнозина тези, които я практикуват. Ако смятате, че ценообразуващата част от прегледа е стетоскопа, купете си един и пробвайте какво можете да направите с него. И да, ако сте си тръгнала без да платите сте точно като хората, които бягат от ресторантите без да плащат.

26

Майката

преди 5 години

Да, съгласна съм с вас. Нека взимат пари, но защо 35 лв? Наясно ли сте че за голяма част от хората това е повече от дневна надница? Ами после пари за лекарствата от къде или ще ги купя на следващата заплата , че ако трябва и при друг специалист да минеме.... За прегледа на сина ми е ползван термометър и стетоскоп... консуматив са само батериите на термометъра. Те може да сложат и такса 100 лв за прегледа, пак ли ще е нормално?

25

...

преди 5 години

Реално нарушението е на личния лекар, че е сключил договор с МЦ, не разполагащ с нужните специалисти. Ако се прегледа пациент в болница или спешен кабинет и не последва хоспитализация, прегледът и евентуално извършени дейности не се заплащат от НЗОК, понеже договорът на това лечебно заведение не е за извънболнична помощ. От там има два варианта - болницата прави благотворителност, трупа дългове и затваря или пациентът, който използва болницата вместо поликлиника си заплаща прегледа.

24

Майката

преди 5 години

Проблема ми в случая не е толкова финансовата част на проблема, за щастие сме от средната класа на България, проблема ми е морален и това че вместо да платя нещо два пъти, веднъж на държавата веднъж в лечебното заведение, мога с тези пари да купя нещо на децата, да ги заведа на кино... Защо трябва чинно да плащам навсякъде? В случая защитавам правата на децата си и смятам че всички български майки трябва да го правят

23

Майката

преди 5 години

Не е поредната измислена статия, а реалността в България за съжаление. Да вече съм платила абонамент към частно лечебно заведение , но в този случай не желая да плащам аз и мъжа ми здравни осигуровки на държавата, но този вариянт все още не съществува. Подложени сме на доброволно задължително здравно осигуряване с една дума РЕКЕТ

22

Милена

преди 5 години

А след като частните възземат бутикови пациенти, защо не се е обърнала към частна болница жената, за да бъде ОК. Просто там щеше да си плати, въпреки всичко и с желание. Грозно, ама много. Защо в празниците хората не ходят в частни болници, нали и имат осигоровки и там трябва да получат помощ.

21

ВЪПРОС

преди 5 години

До Майката - така написано Прилича на Фалшива Новина или Драма ? Успокоихте ли се ? Тук е въпроса към този Сайт - фабрикувате лъжи породени от неграмотност и подстрекаване към Бунт .

20

Анонимен

преди 5 години

Забравете за държавно защото държава одавна няма.Само частно.Чичко паричко.Това е положението.

19

Майката

преди 5 години

Нищо не сън платила, тъй като по закон лица под 18 год са здравно осигурени от мизерната държава. Изчетох целия закон за здравеопазването и смятам да водя нещата до край тъй като всички български майки сме изнудвани да плащаме, но на РОМКИТЕ децата са с хиляди привилегии. На една *** няма да й пойскат пари пинеже тя ги и няма , но може лекарят бой да яде....

18

Анонимен

преди 5 години

Епа така е ,след 10 години "реформи" в здравеопазаването.

17

ВЪПРОС

преди 5 години

Не можах да схвана - Платила ли е някакви Пари Майката ?

16

Митев

преди 5 години

До до МитевМай не четеш внимателно, Драги. Това казвам-всичко трябва да е платено

15

Ели

преди 5 години

Длъжници са ни политиците.Длъжници на лекари, пациенти, мед. сестри, майки, бащи, деца, внуци, баби, дядовци....Народе????

14

Анонимен

преди 5 години

В частните болници е още по-скъпо за деца.

13

Анонимен

преди 5 години

Разбира се че си длъжница мила.Защото си родила и отглеждаш 3 дечица (да са живи и здрави) и защото си в България.