168

Коста Маринов

преди 5 години

Абе , хора не разбрахте ли , че те са от едната страна а вие от другата, пускат ви фитили и се палите.Други са проблемите .

167

П.Петров

преди 5 години

До Мустафа ЧакмакРаботата е там, че религиите са консервативни по същност и когато държавата се ръководи на база религия, като закон, държавата става консервативна и изостава от света. Османската империя става твърде консервативна и се разпада, това е. Ако всички живееха дружно и честито, нямаше да се разпадне. Благодарение на Ататюрк не продължава да се разпада на още по-дребни държави и племена, но Ердоган може и да го довърши.

166

Анонимен

преди 5 години

Да эабравим эа момент Османската Империя.. Република Турция от съэдаването си, преэ 1923 година, освен да се кара, и да има ПРЕТЕНЦИИ КЪМ ВСИЧКИТЕ СИ СЪСЕДИ.. друго не е правила!

165

Анонимен

преди 5 години

Браво! "Беш Бунар стана Петте кладенеца, Аи Бунар Мечи кладенец, Чичек Баир Цветен рид, Ахча Тахта Трапезата." - прекрасни български имена! Интересно защо повече от 130 години сме чакали тази смяна?Хе-хе, а въпросът за имената на Сидеров, Караянчева и Каракачанов е добър въпрос!

164

Анонимен

преди 5 години

До 208Газови пещи е нямало. Това е лъжа.

163

Анонимен

преди 5 години

Християните нямат права дори в ДНЕШНА ТУРЦИЯ какво остава эа Османската империя?!

162

до Мустафа

преди 5 години

Турците никога няма да си приэнаят эа робството! Макар че цял свят е свидетел! Това е все едно Германия да каже, че не е хвърлила милиони, евреи в гаэови камери!

161

direktora

преди 5 години

tozi pat nqma da imasta4ki a 6te ima satir

160

Анонимен

преди 5 години

А Левски си е пиел кайвето с Агите.

159

Анонимен

преди 5 години

Мен ми харесват турските думи в езика ни. Те са ценев влог. Харпесват ги и големите български възрожденци, като почнем от Славейков , Ботев, Захари Стоянов...

158

KOSTAS LINKE

преди 5 години

Доказано е от англиски и германски професори по лингвистика че--ВСИЧКИ МЕДИЦИНСКИ ТЕРМИНИ В НАУКАТА МЕДИЦИНА СА ОТ : 70 ПРОЦЕНТА ГРЪЦКИ, 25 ЛАТИНСКИ И 5 ДРУГ .А ТОВА СА НАД 25 000 ТЕРМИНИ И ДУМИ !ВИЕ ТУРЦИТЕ ЗАЩО ПОЛЗВАТЕ НАШИТЕ ДУМИ В МЕДИЦИНАТА,А ВЪОБЩЕ ИМАТЕ ЛИ ВАША ОРИГИНАЛНА КУЛТУРА, ЗА ДА ПОЛЗВАТЕ ВАШИ СИ ДУМИ ?

157

Andreshko

преди 5 години

До #194 Мустафа Читак. Не знам колко сте предали гените си,но доколкото гледам повечето от вас са със сини очи,а истинските турци са с кафяви до тъмни очи като на биволите.

156

Andreshko

преди 5 години

До #164. Нарича се сандвич,който не е измислен от турците,а тези които се смятат турци,Живков ви даде еднопосочен билет,но вие се върнахте и даже продадените си имоти с нотариални актове,отново си потърсихте. Защо не си останахте в любимата Турция ами сега карате Ердоган да въздиша за вас. Стойте си там,където сте отишли. Не ви искаме тук в България.

155

до Мустафа

преди 5 години

Браво! Много романтично го представи! Как сте иэнасилвали българки! Турска "романтика" :)

154

Ханъмата

преди 5 години

Татлиза тестото 500 гр. брашно, 250 гр. масло. Замесва се маслено тесто правят се като яйце и се пекат на 180 градуса до светло кафяво. 500 мл. вода , 500 гр. захар прави се сироп. С изстиналия сироп се заливат горещите татли.

153

seira

преди 5 години

До Мустафа Чакмак 183:НЕ РАЗБИРАМ,КАТО Е БИЛ ТОЛКОВА ДОБЪР ЖИВОТА НА ПОРОБЕНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД, ЗАЩО Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ, ТА Е ВДИГАЛ НЕПРЕКЪСНАТО ВЪСТАНИЯ, БЛАГОДАРЕНИЕ НА КОИТО СМЕ БИЛИ КАТО "ТРЪН В ***" НА ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ?!ДАЛИ ПРОЧУТАТА "ЗАПАДНА ЕВРОПА" ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ТОЛКОВА НАПРЕДНАЛА, АКО ЗА 500 г. РОБСТВО БЯХМЕ ПРЕКЛОНИЛИ ГЛАВА И СЕ БЯХМЕ ОСТАВИЛИ ДА НИ ЛИКВИДИРАТ?! ..."НЯМАМ ПРИЧИНА ДА СЕ СРАМУВАМ, ЧЕ СЪМ БЪЛГАРИН И СЕ ГОРДЕЯ, ЧЕ СЪМ СИН НА БЪЛГАРСКАТА РАБОТНИЧЕСКА КЛАСА!"

152

Анонимен

преди 5 години

По чия поръчка Лютфито се занимава с това? Да припомням ли зверствата на башибозука и чирпанските им солтахаци в тоя район? Кой иска да се припомня ежедневно на хората как са ги избивали в това "присъствие"!?

151

Анонимен

преди 5 години

До Мустафа ЧакмакА кой е пълнил хазната на тази кръвнишка империя. Даже вместо със собствена армия е воювала с помощта на еничарите. Не знам в друга държава да е имало подобно нещо.Вземаш деца от раята, правиш ги войници, пращаш ги да *** за империята, а техните родители и братя ги хранят. А когато раята се разбунтува , пращаш същите тия да ги избият. Какво друго е дала тази империя на българите? Паразитирала е просто на гърба на българи, гърци,арменци и много други народи.

150

Анонимен

преди 5 години

Лютфи, а кога Турция ще върне българските имена на градовете и селата, които са останали в Турция? Защо само ние да се съобразяваме?Върнете имената на старите месности и населени места с тези, които са били преди вашето нашествие тук, след Босфора!

149

Анонимен

преди 5 години

Капама, комшия,къш!!!, коч, капак, кусур,кеф.