44

Схемата

преди 5 години

Къде ти европейско-християнски принос в човешката история? Нютон, Да Винчи, Коперник, Галилей, Тесла, Менделеев, Коши, Гаус, Лайбниц, Лаплас, Фурие, Карно, Максуел, Ломоносов, Мария Кюри, Дарвин, Бойл, Кеплер, Микеланджело, Ойлер, Риман, Херц, Джаул, Ампер (абе като цяло мерните единици все на такива като тях са кръщавани) и неизброимо количество други са били основно мюсюлмани и то от африкански произход. Въобще недейте да ми хвалите европейско-християнската цивилизация!

43

Схемата

преди 5 години

До Анонимен 49Е, най-вероятно си прав. Аз поне наистина не виждам никакви исторически доказателства, че е съществувала Европа, европейски държави, че тук се е развивала някаква наука, просвещенска дейност. Че са се водили войни поради какви ли не причини, че в Европа е развита по-голямата част от математиката, химия, физика, биология и като цяло 90% от световния прогрес. 1 нощ няма да ми стигне да покрия само развитието през 19ти век, камо ли скромните по размер коментари в този сайт.

42

Схемата

преди 5 години

До Анонимен 46Ами отвори някоя книга по история и ще видиш, че Етиопия не е колонизирана територия, а анексирана държава. И като толкова не вярвате, че в Африка робството не съществува до ден днешен, може просто да прочетете по нещо за гражданските войни в Судан или Нигерия. Фактите са на лице, а не малка част от хората днес са били живи по време на тези конфликти. Тоест не са се случили преди столетия, при което всякакви непознавачи на историята се чувстват свободни да си измислят.

41

Схемата

преди 5 години

До Анонимен 44Като казвам християни (между другото казах "европейци християни") визирам християнската култура. Основните принципи на християнството са основополагащи за съвременната европейска култура и това не подлежи на обсъждане. Спор няма, нито има две мнения. И това не променя факта, че френската революция се е случила именно в християнска държава.

40

Анонимен

преди 5 години

В Етиопия, КОЯТО НИКОГА НЕ Е БИЛА КОЛОНИЗИРАНА, е отменено за пръв път 1935 от Италианците. Уж сме равни, но някои не съвсем?.Как така хем никога не е колонизирана хем италианците премахват робството? Тия италианци защо не са се сетили по-рано да премахнат робството не само в Етиопия ами навсякъде по света където го има?

39

Анонимен

преди 5 години

Всички религии са зло и то трябва да се изкорени. Най- старият политически строй за контрол на масите е религията. Хората са били масово прости и лесно манипулируеми с подобни елементарни методи, като страх от невидимо възмездие. То и сега само глупавите и неуки хора вярват в подобни измишльотини.

38

Анонимен

преди 5 години

Защитавайки принципите на Великата френска революция, че всички са равни, че всички имат равни права по рождение и така нататък и отбелязвайки факта, че ако не е тя цял свят щеше да е още в робство и монархии, по-скоро посочва точно обратното. Просто се възмущавам на тези, които не са ги приели!...Преди френската революция е имало роби ли?Нали по-долу твърдиш, че християните премахват робството. Значи преди революцията е нямало християнство. Всъщност запознат ли си изобщо с революцията?

37

Схемата

преди 5 години

До Богомил 38На това отгоре обвиненията ти, че съм фашист, нацист и други думички, чието значение, без да желая да влизам в спор, ми се струва, че въобще не разбираш, са меко казано нелепи и излишни. Защитавайки принципите на Великата френска революция, че всички са равни, че всички имат равни права по рождение и така нататък и отбелязвайки факта, че ако не е тя цял свят щеше да е още в робство и монархии, по-скоро посочва точно обратното. Просто се възмущавам на тези, които не са ги приели!

36

Схемата

преди 5 години

До Богомил 38Да прав си. И слава богу е била френската революция, та тази гледна точка да се появи на бял свят. Преди 200 години в Европа наистина са се ширили идеите, че хората се раждат равни и раса, религия и т.н. не ги определя. И може би е така, но явно в Африка, бедните жертви, отказват да го приемат. В Нигерия робството официално е отменено... преди 15 години. В Етиопия, КОЯТО НИКОГА НЕ Е БИЛА КОЛОНИЗИРАНА, е отменено за пръв път 1935 от Италианците. Уж сме равни, но някои не съвсем?

35

Анонимен

преди 5 години

Не мога да се съглася, че онези, които преди 200 години са изгаряли хора на клада в западна Европа са християни..Изгаряни са в името на Христа. Имали са се за християни. Дали ги приемаш за такива не променя нищо. Просто история. Кървава история на християнството. История която е забавила цивилизацията с векове. Неслучайно средните векове са наричани тъмни. Никакъв прогрес, мракобесничество и изгаряне на всеки по-буден ум.

34

Богомил

преди 5 години

До СхематаМного си объркан човече. Отгоре на всичко гравитираш силно към фашизъм и нацизъм. Още не си разбрал, че всички хора на нашата планета са еднакви, ако отчетем влиянието на условията в които са израсли. Добрият човек няма раса, етнос или религия. Навсякъде човечността е еднаква. Какво ще кажеш за "православна" християнска Русия, където векове е съществувало крепостничеството? А тези християни за които говориш просто са имали нужда от по-здрави и по- грамотни роби. Имали са печалба!!!

33

Анонимен

преди 5 години

Християни са само православните, а останалите, онези на папата са сектанти на християнството, покръстени и извратени варвари.

32

Схемата

преди 5 години

До Анонимен 32Преди 200 години никой не е изгарял хора по клади. Преди 200 години хората са били доста по-ангажирани да се занимават с резултатите от френската революция, да създават индустриалната революция и т.н.До Анонимен 31И честито на местните тогава. Освен, че са получили болници, наука, училища и пътища, даже са се научили как да ги правят.Явно не са запомнили много добре как става обаче, съдейки по текущото им състояние.

31

Истината

преди 5 години

До КГБКога бе джендъре? Кога са ги преследвали, защото аз не помня подобно нещо, а доста съм живял по време на соца. Баща ми е бил партиен секретар и е кръщаван в църква. Майка ми също. Пра дядо ми е бил поп. Аз, брат ми и сестра ми сме кръщавани също. Майка ми и баща ми са сключили и църковен брак. Никой нито ги е гонил, нито преследвал. Ама и как да ги гони, като повечето в църквите попове и свещеници бяха от ДС. Единственото вярно е, че не се гледаше с добро око на вярващите. Това е!

30

Схемата

преди 5 години

До Анонимен 30Не. Когато "милионите" роби от черна африка са доставяни, колонизаторите не са имали държави, а пристанищни поселения, защото те даже градове не са били. Основния източник на роби са били самите местни племена, които са се продавали едни други срещу оръжие и други магически предмети предлагани от европейците. В Африка винаги е било практика враждуващи племена да се поробват едно друго и европейците са се възползвали от това.

29

Анонимен

преди 5 години

За кой говорим? За ортодоксалните християни или за католическата и други подобни секти? Не мога да се съглася, че онези, които преди 200 години са изгаряли хора на клада в западна Европа са християни. Те са варвари!

28

Анонимен

преди 5 години

Злите християни европейци са строили училища, болници, пътища и пристанища. .Строиха ги робите за християните.

27

Анонимен

преди 5 години

да премахнат робските им строеве...Я пак!Кой докара милиони роби от черна Африка? Не бяха ли християните?

26

Богомил

преди 5 години

До АнонименЯ да си спомним. Нали "православните" два пъти разрушаваха Св. София в Константинопол. Нали те разрушиха 900 първохристиянски тракийски/български/ църкви в края на 6-ти век, изгориха нашите книги в тях, обявиха ни за диваци, варвари, еретици и безписмени. После горяха на клади и богомилите и всички другомислещи. Това прави днес и Ислямската държава. Каква е разликата? Ами кръстоносците? Кой изби катарите и албигойците, наследниците на богомилите? Християните! Вярващите! Или бог?

25

Схемата

преди 5 години

Злите християни, когато са завоювали цял свят са си позволявали мерзостта да образоват местните миролюбиви канибали, диваци и робовладелци без тяхното позволение. Да ги запознаят с наука, медицина, да премахнат робските им строеве, които от както свят светува съществуват в Африка примерно и съществуват дори днес, от както европейците бяха изселени от там. Злите християни европейци са строили училища, болници, пътища и пристанища. Абсолютни демони! После как християнството да превъзхожда другите?