11

Анонимен

преди 5 години

Проблемът не е само в медицинските среди. Нещата се усложниха за всеки, който борави с лични данни.

10

Анонимен

преди 5 години

защо е този хаос, за този регламент се знае от 2 години, защо никой нищо не е направил до сега?

9

123

преди 5 години

До АнонименОсновният проблем е, че държавните институции не си мръднаха пръста да променят законодателството в съответствие с регламента. Те и сега не правят кой знае какво. От КЗЛД да си чул или прочел някакви систематизирани насоки, разяснения, обучения по темата? А за безплатните семинари - на сайта на тази същата комисия има съобщение, че те не са оторизирали никого да провежда обучения по въпроса. На практика са оставили нещата на самотек. Регламента е влязъл в сила, оправяйте се.

8

а

преди 5 години

ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ОСВЕН ПРОСТОТИИ, ДРУГО НЕ ИЗЛИЗА ОТ НЕГО !

7

Анонимен

преди 5 години

Значи и списващите статията и другите хич не са наясно с регламента. Личните лекари събират лични данни по силата на нормативен акт, така че те се явяват администратор на лични данни, но съгласие от пациента нямат право да събират, защото това означава, че пациента има право да откаже да му събират данни, което няма как да стане, защото се изисква от закон. Освен това скъпи лекари има безплатни семинари за регламента, които дават доста добри насоки за защита на личните данни !

6

Анонимен

преди 5 години

Информацията с която разполагат лекарите е най-чувствителна и отдавна се знае, че трябва да е обект на специални правила. На ЕС новата разпоредба е насочена към търговията. Бай *** неправилно е чел пак, нито може да мисли.

5

Анонимен

преди 5 години

ЗК трябва да се закрие, носиш си един картон във който лекаря вписва къде, кой и как и как те е лекувал, казваш к'во те боли лекуват те отново, вписва се във картона плащаш си излизаш, сложно ли е ? Hе пациента трябва да си оставя личните данни при лекаря, а лекаря трябва да си оставя неговите данни в картона на пациента. Държавния чиновник веднъж завинаги трябва да разбере, че той е там за да служи на обществото и по тази причина получава заплата от данъкоплатеца.

4

(-_-)

преди 5 години

Каква е тая истерия отново с тия лични данни? Вместо да се борят с тези, които злоупотребяват с такива, те налагат безумни правила.. Тия хора съвсем изтрещяха.

3

Анонимен

преди 5 години

Личните лекари как ще обяснят на хората какво се случва с личните ми данни си е техен проблем. Aз съм против личния ми лекар да ми взема личните данни Дейността на личните лекари е незаконна със влизането на закона GDPR.

2

boto

преди 5 години

Добре бе .... този закон е обсъждан 2+ години в Европейския съюз. Нали имаме там представители, па здравно министерство, па ненкакви лекарски съюзи. Та не можа ли 2+ години некой да помисли за леля Пенка от село Гугутка? Или па да вземе да направи малко подготовка за тоя GGPR да го. Аз в нашата компания от 6 месеца сме готови що държавната администрация не се подготви.А чичо Гюнтер в Германия в некое село, което е по-забутано от нашето как успя?Аман от вързеливи чиновници.

1

До долния

преди 5 години

Значи типично по ганьовски чакаха до последната минута и се сетиха.В нормалния свят за това се говори от поне една година и повече.Аман от некадърници, на крива ракета, космоса пречи....