18

Анонимен

преди 5 години

Като не дават подобаващи парични обезщететения никой нищо няма да дава. Грамота къща не храни само сополи бърше... В цял свят може ,само тука за дребния човек,извадил късмет веднъж в живота -сополи и грамота да ги бършеш! Смешници .... Затова ще четем за наши находки зад граница и ще се надяваме,*** да е *** ,че да предаде намереното.

17

Незнайко

преди 5 години

Тези псевдоучени са си баш иманяри. Само златото и стойността при някой сноб ги впечатлява. Тук прочетох само високопарни бращолевения. Нищо сигурно. Къде са безспорните научни резултати. Обаче знаят какво е сложно в земята. Все едно, че те или баба им са го заровили. Само уидюрми!

16

Незнайко

преди 5 години

Тези псевдоучени са си баш иманяри. Само златото и стойността при някой сноб ги впечатлява. Тук прочетох само високопарни бращолевения. Нищо сигурно. Къде са безспорни те научни резултати. Обаче знаят какво е сложно в земята. Все едно, че те или баба им са го заровили. Само уидюрми!

15

До Andreshko

преди 5 години

Колекцията на "Васил Божков" е колективна колекция на червената ДС: тя е нейна според нейния закон,Божков само я "управлява" и плаща дялове от пая на своите съучастници.

14

Бож.

преди 5 години

Какво са търсили при златото членовете на Политбюро- гласът на Мамона ли ги е отвел там?

13

Горд Българин

преди 5 години

До Andreshko 13Четенето май не ти е силната страна? Никъде не съм казал нещо такова. Недей да внушаваш на хората неща, които не съм казал.

12

кокориго

преди 5 години

Защо мислите в Англия, са различни законите? Защо това не се случва там?

11

Andreshko

преди 5 години

До #10 Горд българин. Всички сте настроени,че текезесарките укрили съкровище и държавата им го отнема,а никой не пита кой е този Васил Божков и по кой закон има право да притежава частна колекция на антики?

10

Ни чул, ни видял...

преди 5 години

Защо пък да не обвиним кооператорките сега? Те и без това сигурно отдавна са на оня Свят. Едно е сигурно - каналите на Държавна сигурност за износ на антики нямат нищо общо.

9

ognyanz

преди 5 години

До Анонимен 7: Панагюрското съкровище е оригинално. Това е проверявано много пъти. Не трябва да се разпространяват такива слухове без доказателства.

8

Горд Българин

преди 5 години

Кой национален предател е продал част от Преславското съкровище? Ако тази гад е жива да му бъде иззето цялото имущество в полза на държавата, а той натикан до живот в затвора. Ако не е жив вече да бъде иззето цялото имущество на неговите наследници облажили се и наследили престъпните му пари от тази продажба.

7

Годината е била 1978

преди 5 години

Люси с чалмата вече е практикувала демонстративното носене на бижута от древни тракийски и предтракийски златни съкровища. Да не говорим пък за безбройните скъпоценности, конфискувани от домовете на богати и заможни семейства през есента на 1944 и през 1945 г.Така че, обикновените женици от народа е имало от кого да вземат светъл примери да си заделят някои украшения!

6

Анонимен

преди 5 години

Що пък да е крадливо племето, от кой е откраднало. Ти като намериш 5 ст. на улицата търчиш ли да ги предаваш. Диви времена, можеха да те заключат за нищо.

5

Анонимен

преди 5 години

не само преславското, ами и панагюрското. от него вече нищо не е останало, по музеите се показва реплика, а оригинала е още от 1991 в ръцете на известен руски олигарх.

4

Burzum

преди 5 години

Крадливо племе ,ей....всеки влачи според възможностите си....

3

Анонимен

преди 5 години

Около българските дворци са съществували цели квартали с работилници,а и не само там.И как решиха,че това е изображение на възнесението на Александър Македонски,стига сте писали глупости!

2

Анонимен

преди 5 години

Колко струва тази находка? Ако държавата члащаше на хората които открият нещо такова поне цената на материала х2 нямаше сега половината ни история да е в частни колекции. Но. ........ държавата не плаща, за това пък частните колекционери от ФАЩ плащат

1

Анонимен

преди 5 години

САЩ да арестуват собствениците на тия злата и да ги държат на каторга, докато не признаят отде имат тия съкровища и да ни ексрадират златото обратно. Амеркански граждани участват в незаконна търговия със злато и така нарушават ембаргото за незаконна търговия.