149

Анонимен

преди 5 години

Не се опитвайте да внушавате,че се е самоубил или е паднал в цепнатина!Откъде знаете,бе?Да не сте го бутнали или сте му светили какво точно се е случило?Аман от ***!

148

Анонимен

преди 5 години

Как пък точно той е паднал в тая ледена цепнатина, толкова хора минаха от там след него тия дни и не попаднаха на скрити пропасти, а точно той... съдба

147

Все неразбрал;)

преди 5 години

Целия свят разбра, какво е станало само ти не!Изчезнал е след, като е тръгнал да атакува върха от последния лагер 3! За мен лично няма съмнение, че е пропаднал в някоя скрита цепнатина в ледника.Друго няма какво да стане. Историите, че се е самоубил са абсурдни! Само виж как говори за мечтата си 14х8000! Изкачи най-страшните върхове, останаха му на теория по-лесните, но над 8000 няма лесно! 1000% съм сигурен, че е станал инцидент! Този връх му беше загрявка за Еверест през Юни!

146

Анонимен

преди 5 години

В края на краищата нищо не се разбра как е изчезнал-от лагера 3 като кота и по равно подходящо място за бивак на група за временна почивка или по време на катерене на скала в движение след инцидент с екипировката или отнесен от лавина по време на лагеруване в лагера 3 щом там са намерени тези негови неща,а палатка не е открита за защита,а и още бил сам сякаш да прокарва маршрут за катерене и придвижване за група,нали са били група и той се движел 1 ден преди тях,а това не е малко цял ден на крак

145

Анонимен

преди 5 години

Един GPS купих за кучето ми и струва 3 лв, чертае чертички на телефона ми къде се движи кучето,цялата истина че е искал там да остане завинаги без да се разложи и без да го изядът червеите, да го нямерят след милиони години как сладко си спинка.

144

Мария

преди 5 години

Никой не знае каква е истината, освен Боян. Може би това е личният му избор да приключи житейският си път. Инсулинозависим, рака може да е рецидивирал...Избрал е да спре високо, вместо да пълзи в ниското. Достоен за уважение избор! Бог да го прости!

143

Коко

преди 5 години

Краят на всички е един и същ , пътят до края е различен. Е, неговият път е такъв.

142

Поручик Ржевски

преди 5 години

И ако си загинал защото си направил четири глупости накуп, децата пак ли трябва да се гордеят?Ако беше загинал от лавина - ОК, това не може да се калкулира, шит хепънс.Обаче лошо време, без необходима комуник. техника това какво е? Не е ли доста не-остро?

141

Поручик Ржевски

преди 5 години

Аз също обичам планините и катеренето.От Боян Петров научих много - че във високата планина човек трябва да носи ГПС, телефон и да не тръгва във лошо време.Има доста загинали в зимна буря в Рила (височина под 3000м). При лошо време над 7000м никой няма шанс.

140

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 137 - Е как не може да задели 200-300 долара за GPS...Ми много просто е, не е искал да го намерят и да се разбере къде е изпълнил решението си да приключи сметката с живота. Нямаш капацитет да разбереш това! Такива ми ти работи!

139

До 152

преди 5 години

"като изчезва на най-ниския, но най опасен 8 хилядник"Не е най-опасният 8 хилядник, средна трудност го определят. Тези дни почетох, погледах, за върховете; гледах негови гостувания в предавания и филм. По-опасни беше изкачил досега - Анапурна, К2, Нанга Парбат и Кангчендзьонга. Малшанс. Жалко за човека.

138

гфдб

преди 5 години

какво било , що било -това е ! отиде си човекът!

137

Анонимен

преди 5 години

Жалко, че е качил 10 от 14те осемхилядници, а някак съдбата си прави ирония като изчезва на най-ниския, но най опасен 8 хилядник. Съдба.

136

Анонимен

преди 5 години

Човек трябва да се бие за мечтите си както може. По възможност без да нарани близките си. Всички ще си отидем. Важно е как, дали с очи, насочени към това, за което мечтаем, или с полуслепи очи, вперени в тавана на някоя тясна тъмна стая. Колкото и да се страхувам от първия начин, предпочитам него. Боян също, предполагам.

135

Анонимен

преди 5 години

Този човек умря, изживявайки мечтата си и следвайки сърцето си. 99% от хората, които му се явяват морални "съдници", ще умрат, потънали в битовизми, с неизживени стремежи и мечти. И най-лошото е, че възпитавате и следващото поколение в това. Роби на системата. Заслужаваме си съдбата, не ми е жал за никого в тази ***. Само искам да събера достатъчно средства и да се изнеса оттук. И това ще стане някой ден.

134

гордея се с тях!

преди 5 години

най-високият връх за нас българите е Вола, нашият Джумолунгма е връх Шипкатези които ги изкачиха и загинаха на тези върхове са нашите героиАко Христо Проданов и Боян Петров бяха сред Ботевата чета или в Опълчнските дружини щяха да са едни от първите нашите два върха.Те, са наши съвременници и ни показахасъс смъртта си каква е цаната и болката да паднеш преди да си се изкачил или да не се завърнеш.Аз ще помня тези мъже като герои и ще чествам живота им на 3 Март и 2 Юни!

133

(-_-)

преди 5 години

Истината е много грозна, но тая вечер ще я премълча.. Все пак човек е загинал! Да почива в мир!

132

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 137Да ама е носил тел и конски клещи! :)))))))))))))))))))))))0

131

До Solar Power

преди 5 години

Ключовата дума е "пари". Разбери, човеченце, тези пари не са твоите пари и не се тръшкай за тях! Не се възмущаваш, когато гледаш как на всяка крачка трият картончета, с които пълнят джобовете на Черепа и Шиши, не се питаш откъде са парите на тези, които високомерно те гледат от колите си за $100000 или небрежарски дават по $5000 за стая в хотел в Сингапур, от разни двойкаджии по география, които отпочиваот от тежък труд в Сейшелите или Малдивите.А ти прати ли поне едно SMS за болно дете? 1 лев?

130

(-_-)

преди 5 години

Абе аз така и не разбрах каква е ползата от цялата тая сага и кое точно е героичното да загинеш по този нелеп начин..? Каква е каузата и идеята, като оставим настрана приходите от реклама..Не е поставил някакъв рекорд, освен личен, що за цинизъм въобще е това? Ако не са местните шерпи да ги прекарат едва ли не под върха, белите хора са направо загинали за ден-два..