132

Анонимен

преди 5 години

децата които карат колело го карат на ПОМОЩНИ КОЛЕЛА и не развиват висока скорост, защото са неопитни.Говорим за велосипедисти, развиващи БЕЗУМНИ СКОРОСТИ!

131

Анонимен

преди 5 години

А децата ви по вашата логика също нямат права да карат колела в парка, или?

130

Анонимен

преди 5 години

Децата карат кънки най-вече в НДК или на специални площадки за кънки, например в Борисовата градина, където има условия за това. освен това са несъпоставими кънките с велосипедите, ако едно дете се бутне в някого на кънки надали е развило и 10 километра, и тежи средно 30-40 килограма, ако един велосипедист се бутен в някого може да е развил спокойно 45 километра и да тежи 100 килограма. и да претрепе някого.

129

Анонимен

преди 5 години

До 130 и 132.Така е уважаеми - това е ясно, но защо ги виждаме по тротоари, пешеходни зони, да пресичат на ПЕШЕХОДНИ пътеки карайки? Смята се за нормално. Велосипедистът с едно движение става от ПТС пешеходец. Затова казвам, че няма ясна дефиниция.

128

Анонимен

преди 5 години

велосипедистите имат толкова велоалеи - например по Дондуков или НДК. защото трябав да се ходи там, където НЯМА велоалеи. Освен това велосипедистите още от Татово време се засилват покрай Правителствена и всеки знае да се пази там а няма голямо движение на пешеходци., а това е в Центъра на южния парк, където децата играят и бъка то народ.

127

Анонимен

преди 5 години

чл. 79.За да участва в движението по пътищата всеки ВЕЛОСИПЕД трябав да има изправниа спирачкиБ - ЗВЪНЕЦ И ДА НЯМА ДРУГ ЗВУКОВ СИГНАЛв устройство за излъчване на бяла и жълта светлина отпредг Светлоотразители

126

Анонимен

преди 5 години

Някакви несретници, които никога не са каралимколело, седнали да умуват какво е да си велосипедист.Ало, философите: велосипед може да развие 40 км в час общо взето само ако скочи от моста.В останалото време рядко се вдигат повече от 20 в градски условия.Принципно, и с 10 да удариш дете от бебепка количка, може да е фатално. Вие си плямпайте за 40...

125

Анонимен

преди 5 години

ето ви един термин - НЕРЕЛСОВО ПЪТНО ТРАНСПОРТНО СРЕДСТВО (автобус, кола, велосипед)

124

Анонимен

преди 5 години

пеше - ходец. човек който ходи пеша. какав по ясна дефиниция? пеша ли ходи велосипедиста? не използва помощно средство, за управление, значи не е пешеходец.Щом не е пешеходец, значи според Закона управлява Пътно транспортно средство - толкова е очевидно.

123

Анонимен

преди 5 години

извинявам се - не ПТП, а ПТС - Пътно транспортно средство.

122

Анонимен

преди 5 години

126 - какво значи няма дефиниция? пешеходец е човек, който е на два крака. Всеки друг използва ПТП. В случая с велосипедистът той узползва самоходно средство, но то пак е ПТП

121

Анонимен

преди 5 години

127 - напротив парковеет се правят ИМЕННО заради децата.В цял свят най-важни са пешеходците, само у нас те са най-отдолу!Площадки с ограда може да има на село, ама ние села нямаме, в градовеет има паркове и те са точно за ДЕЦАТА! затова по парковете има стрелбища, захарен памук, виенско колело. Ако махнем децата от тях ще лишим доста хора от работа.

120

Анонимен

преди 5 години

124 - ходил съм в Гърция, АЛбания, Вардарска Македония...определено не се кара велосипед така, а много по-бавно, бил съм и в Турция там има правила нищо че Ердоган е диктатор.

119

Тъпанар

преди 5 години

Проблемът е, че няма ясна дефиниция велосипедистът, участник ли е в пътното движение или е пешеходец. Друг е въпросът, че да караш колело в парк, пренаселен с деца, възрастни, кучета и други велосипедисти е меко казано неприятно. А е ясно, защо е избягал. Не само че не е можел да помогне (не може с колелото да закара детето в болница), а най-вероятно са щели да му сч.упят главата, ако беше останал.

118

Анонимен

преди 5 години

Особени правила в жилищна зона - член 62 - Водачите на Пътни транспортни средства са дължни да се движат с не-повееч от 20 км. в час, като не поставят в опасност тяхното пешеходците и тяхното движение

117

да, да

преди 5 години

До Възмутена - ходи в Холандия и Белгия, да видиш как се кара велосипед! ако те улучи на велоалея ше те размаже и хич окото му нема да мигне! в Севиля Испания е същото!

116

Анонимен

преди 5 години

Член 21 - самодни машини - в населено място - не се разрешава вдигаш повече от 40 километра!

115

Анонимен

преди 5 години

Някакви тъжни мъже, на които най-голямото постижение в живота е това, че са забременили някаква бедна женица, раздавам правосъдие и заплашват хора, за които не знаят нищо, в някакъв си интернет форум. Колко предвидимо и тъжничко.

114

Анонимен

преди 5 години

когато караш велосипед и пред теб има хора СИ ДЪЛЖЕН ДА НАМАЛИШ!

113

Анонимен

преди 5 години

въпрос - какво правят велосипедистите, там където пешеходци? защо не си карат по велоареите?