152

Анонимен

преди 5 години

чл.123 ЗДВП - Водач на ПТС, който е участник в ПТП е длъжен1) без да създава опасност за движението на пътя да спре за да установи какви са последиците от произшествието

151

ЗДвП

преди 5 години

Законът казва:Чл. 15. ...(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения отдясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението.*Казано накратко - ако няма специален знак на алеята в парка за велосипедна алея, велосипедистите над 12 години нямат право да карат там велосипедите си.

150

ЗДвП

преди 5 години

Законът казва:Чл. 15. (1) На пътя водачът на пътно превозно средство се движи възможно най-вдясно по платното за движение, а когато пътните ленти са очертани с пътна маркировка, използва най-дясната свободна лента....(4) Когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях.

149

До 160

преди 5 години

Викаш не само блъскаш деца, ами и бащите им биеш.Такива сте...

148

ЗДвП

преди 5 години

В ЗДВП термина ПТС не се използва. Използва се ППС - Пътно превозно средство.Пише си в Закона, че велосипеда е ППС и къде се кара:Чл. 80. Водачът на велосипед е длъжен:...2. да се движи възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.Чл. 81. На водача на двуколесно пътно превозно средство е забранено:...5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години.

147

до 157

преди 5 години

Един такъв вече плака!

146

До майката на педала

преди 5 години

Не знам, дали детето е излязло внезапно и следователно дали синът ти е виновен. Но синът ти е виновен, че е избягал от местопроизшествието.

145

Анонимен

преди 5 години

член 81 на ЗАКона -. на вадаач е забранено да управлява транспортонот средство по път предназначен само за пееходци;тази забрана НЕ СЕ ОТНАСЯ ЗА ЛИЦА ДО 12 ГОДИНИ!

144

До 154

преди 5 години

И после бащата на детето, което си блъснал и той няма да е длъжен да те пази.

143

Анонимен

преди 5 години

Майката е виновна! Сигурно си е бъркала в ... докато детето е бягало по велоалеята!Линч за такива родители и да им се отнемат децата!

142

Анонимен

преди 5 години

до 152 - Напротив - всички шофьори са убийци и трябват жестоки глоби и затвор за престъпниците!

141

Анонимен

преди 5 години

Гледайте си децата! Никой не ви е длъжен да ги пази!

140

Анонимен

преди 5 години

Въх, той невинен горкичкия....И така, внезапно напуснал мястото.....Странно кога са успели да му снимат лицето - докато е проверявал дали майката прибора детето в количката ли?

139

Анонимен

преди 5 години

ЗАтова си купих спрей и като видя някой на велоялея, докато минавам покрай него смколелото му пръскам в лицето!

138

Джедай Мастър

преди 5 години

До Анонимен 146Голяма част от шофьорите също го правят. Преди дни заобикалям една спряла кола с колелото (аз карам по шосето) и в момента който се изравнявам с нея, тя тръгва и ме притиска към средата на улицата. Тя ме вижда, но не ме изчаква за една секунда, за да се прибера в дясно, кара успоредно с мен, след което ме засече и продължи. Това не е причина да казвам, как автомобилите трябва да се забранят и че всички шофьори са убийци.

137

До 147

преди 5 години

Децата са по-специални според закона. Например на децата до 12 години е разрешено да карат велосипед по тротоара.

136

Джедай Мастър

преди 5 години

Много знае майката, какво се е случило. Нали не е била очевидец? Във всеки случай не бива както обикновено в България от един случай да се стига до масова истерия. Да въведем велосипедни книжки, да се забранят велосипедите изобщо, да се забранят децата и пр. Нормалният човек ако види че пред него има дете, ще намали скоростта и ще се заобиколи отдалече, точно за да избегне инцидент. Можеше и бегач в парка да не види детето и да го блъсне, тогава джогинга ли трябва да се забрани?

135

Анонимен

преди 5 години

До 144Ааа не, съжалявам, законите са еднакви за всички. Детето ти не е по-специални от останалите велоездачи, това е положението.

134

Анонимен

преди 5 години

проблемът не е в карането на колело - в парак има рикши. Но рикшите се карат БАВНО!А голяма част от велосипедистите са УБИЙЦИ! не се оглеждат, не се съобразяват има ли хора пред тях, просто летят!

133

Анонимен

преди 5 години

Оревахте света с тия ваще деца. Гледайте си ги, вместо да досаждате тук.