172

Анонимен

преди 5 години

Ей хора не знаете в каква ситуация може да изпаднете. Така карайки една зима пред колата ми изкачи дете. Слязох от колата то беше вече на другия тротоар. Вървяха 2 момчета, попитах ги с детето ли сте? Не. И тогава гледам една 100 кг. *** с цигарата в уста се влачи. Треперех цялата и плачех, питах я, защо го води въобще на училище, като се влачи 50 м. след него, а то излезе между паркиралите коли. Вярвайте ми дни наред не бях на себе си.

171

Анонимен

преди 5 години

Ако бе карал с нормална скорост, дори детето да е изскочило внезапно, щеше да може да спре. Така че без глупави оправдания. А относно неспособността да постъпи адекватно - защо му е хрумнало да избяга, а не например да се хвърли под автобуса? Това последното би било неадекватно.

170

Джедай Мастър

преди 5 години

До ЗДвП 163 и 164Законът също казва:Чл. 1. (1) Този закон урежда правилата за движение по пътищата, отворени за обществено ползване... Парковете не са пътища и следователно никакви знаци не могат да се поставят там.

169

nina

преди 5 години

# 182 Джедай МастърЗа това,всяко колело задължително трябва да има звънец,освен фаровете,за да й сигнализираш на лелката,вече друг е въпросът,ако жената е глуха.

168

Джедай Мастър

преди 5 години

До ФактЩо пък паркът да е място разходка? Въпрос е на нормална преценка да се внимава и да не се вреди другиму, независимо къде. Веднъж, докато карах колело по улицата, една лелка рязко смени посоката си и тръгна да пресича без да се огледа. За да я избегна и да не я блъсна много мощно се пребих. Минувачи ми помогнаха да стана и ми преместиха колелото от улицата, а тя изчезна, без добре да ме попита дали съм добре. Все едно да кажа, че улицата не е за пешеходци и да искам да арестуват лелката.

167

nina

преди 5 години

Майката на 24 годишния дънгалак с колелото-да спре да грънка глупости,като не го е научила 1.Да спазва правилата и 2.Да поема отговорност за грешките си.Те едногодишните деца така "изкачат " пред колелетата.Виновникът е прегазил детето,и избягал след това.И като видя,че няма на къде и ще бъде разктит,се предаде на 4тия ден...Велосипедистът трябва да кара така,че да може да спре и избегне произшествие.Точка.И много моля да не ми говорите глупости от рода на "децата на каишка в парка",за да могат *** да форсират колелетата си.

166

Анонимен

преди 5 години

До 178И какво може да се направи ? Защото не може така. Тази страна, вече се е стопила наполовина, ако продължава така, до моето пенсиониране, няма да има държава, в която да се пенсионирам...

165

Анонимен

преди 5 години

"5. да управлява превозно средство по площите, предназначени само за пешеходци; тази забрана не се отнася за велосипедисти на възраст до 12 години."А трябва, защото онзи ден слушах комшийчето, да се хвали как вдигнало 55 на някакъв път. Колко е вярно не знам, и с 40 може да утрепе някого.

164

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 175 Защото хората имат различно възпитание и начин на мислене. А това се проявява навсякъде: как се храниш, как шофираш, как караш велосипед, как си разхождаш кучето и детето, изобщо във всички дейности.

163

Анонимен

преди 5 години

До фактСега ще те нападнат, че детето трябва да поистоянно да е под надзора на родителя. Че едва ли не, до 26.6 години за жените и 31.2 години за мъжете, трябва да живее вкъщи и да не излиза :)

162

Анонимен

преди 5 години

И в допълнение - Имам един познат българин, който живее в копенхаген, има "присвоени" колела и кара КАТО БЕСЕН.- Мноо бавно се движат тея, направо запсали на пътя, ве братле !Ами ***, хората не бързат да се избиват. Не са откачалници като тебе, че да карат със 60, при позволени 40 за колите, а като стигнат някъде, 20 минути да плюят храчки и да не могат да се свестят, защото сърцето им ще изкочи ... Толкова ли е трудно, да си ползваш галвата ?! А !?

161

Анонимен

преди 5 години

Страно .... Странно е, защото току що изкарах един ексчейнцдж в датски университет и виждам десетки хиляди души с колелата всеки ден. По пътищата, по парковете, по алеите. Всички карат спокойно, никой не се засилва като ненормален. А през парковете, е пъъъълно с деца, с младежи, с хора които си правят барбекюта ... И често половината са отишли там с колелата си. Защо не се б лъскат децата там бе ? Защо бе ? Кажете ми, защо е толкова скапано всичко в родината ми, бе ?

160

Факт

преди 5 години

Паркът е място за разходка, а не тестване каква най-висока скорост може да развие с веловисипеда си, както правят повечето велосипедисти. Паркът е мястото, където децата не се държат за ръчичка и се оставят да си играят както намерят за добре, като това не се счита, че са оставили детето без надзор. Велосипедистите очевидно нямат място в парка, освен децата.

159

Анонимен

преди 5 години

В Южния парк през почивните дни е като на манифестация: има всякакъв вид м.а.л.о.у.м.н.и.ц.и. - с кучета, с колела, с малки деца, с големи деца. И всички се бутат, блъскат и "забавляват".Ако поне малко ти пука за детето ти - в никакъв случай няма да го заведеш на това "прекрасно" място. А още по-малко ще го оставиш без надзор насред алеята. И майката и велосипедиста са за пребиване.

158

Анонимен

преди 5 години

Велосипедиста е виновен на 100% - това е повече от ясно. Въпросът е защо държавата допуска велосипедистите да прелитат покрай децата.

157

Анонимен

преди 5 години

160Попринцип, ако нараниш някое дете така, бащата не идва да ти се кара или да те бие. Идва със заредено оръдие за да те застреля, без да му мисли, дали било честно, дали си бил в гръб, дали гледал някой ... Помисли си пак, другия път, когато приказваш глупсоти.

156

Анонимен

преди 5 години

И майката има вина. Децата от малки трябва да се възпитават, че светът не е безопасно място.

155

Анонимен

преди 5 години

И все пак - ако бащата не беше някакъв милионер, никоя медия нямаше да говори за случая ! Двойни стандарти !

154

Деси

преди 5 години

*** и "българските майки-орлици"!!! В шок бил, искал да избегне голям скандал!По-голям от този ли?! Как пък не го е научила да поема отговорност за действията си и да бъде мъж? Заради обсебващи родителки с комплекси, имаме поне едно кекаво поколение, ако не и две. Мъжете са мека китка(не сексуално). Този хубостник на 24г още е в полата на майка си наврян!

153

Анонимен

преди 5 години

когато при са пострадали хора водачът е ДЛЪЖЕН да предупреди МВР