192

1488

преди 5 години

Синът ми е на 2г. 6 м., непрекъснато тича към движещи се коли, към велосипедисти, към люлеещи се люлки. Аз съм непрекъснато след него и го хващам всеки път преди да застраши себе си, или някой друг. Но трябва да има виновен, защо да не е човека с колелото? Явно вече се приема за нормално майките да си ровят в телефона, пък други да носят отговорност за децата им?...

191

11

преди 5 години

Инциденти се случват. Важното е,че сам е отишъл да се предаде и със сигурност е осъзнал грешката си ! Не съдете прекалено строго хората всеки допуска грешки! Не се знае утре кой в каква ситуация ще изпадне!

190

1

преди 5 години

Логично е,че майката трябва да пази детето си,а не да го оставя да тича само из парка докато тя си чати по телефона! Детето е на 1 г. 8 месеца. Със сигурност момчето се е изплашило и по време на такъв шок не е можел да вземе адекватно решение! Имам брат на 6г.които не се оставя без надзор дори и в парка винаги е в обезопасена затворена детска площадка а какво остава за дете под 2 г. Можеше всеки друг да бъде на негово място !

189

напоследък

преди 5 години

народопсихологията на българина се прехвърли от автомобилите към велосипедите. Особено мъжете се впускат в луда надпревара дали с колело или кола, само за да се докажат колко са "спортни" и "яки". Аз също карам колело и то по велоалея и бях пометена от един такъв "спортист". Връхлетя ме, събори ме изпокъсах си дрехите и бях в кръв, а той се заби в един стълб, колелото му стана на осморка, а той загуби съзание и трябваше да викаме линейка. Смятайте как е карал...А алеята е и пешаходна и за деца.

188

До 200

преди 5 години

Децата винаги трябва да се пазят, егоист самозабравили се. Ако ги няма какво правим?

187

*_*

преди 5 години

Просто без думи! В парк дете да върви за ръка и да не се пуска! А и..представям си как едногодишно дете дебне от засада нещастния велосипедист, за да изскочи с бясна скорост баш пред него за да се самоблъсне в колелото му...

186

Анонимен

преди 5 години

Родителите хем са коментирали преди случая, че минават много велосипедисти, хем са оставили детето да тича на воля по алеята. Колело не карам, но малко дете разхождам - свободно тичане в оградени, безопасни места, и то пак с очите на осем и достатъчно близо, за да реагирам при проблем. Дребните са огромна отговорност, не можеш да разчиташ на околните да ти пазят детето.

185

Анонимен

преди 5 години

Къде едно дете може да бъде пуснато да тича на воля?...... И в парка явно вече не може, защото не сме хора......

184

!

преди 5 години

Ясно е, че не го е гонил с колелото да го блъсне. Проблемът е, че като си в парк е близко до умът, че там има и деца, които тичат и изкачат внезапно. Въпреки това, е карал бързо и дори избягал като ... Г-жо, не сте възпитали достоен човек.

183

Анонимен

преди 5 години

24 годишен мъж и майка му се обеснява вместо него. Просто нямам думи, така са го научили маминият златен, че като блъсне дете да бяга. Един нормален мъж ще го носи на ръце до болницата. Този е по-напред от едногодишното бебе само на двигателно ниво, ама нищо мама ще е да него.

182

Анонимен

преди 5 години

Със звездичките ми цензурираха думата-"ям"Е'га си

181

Анонимен

преди 5 години

Детето ми е на 1.7г винаги съм на една крачка от него с пълна концентрация,нестабилно е още,*** камъчета и ***,просто постоянното внимание ми изпива психиката след 2ч.разходка.Майката е забучена във фейса,тел.и е бил постоянно в ръката(даже снимки е правила)Колоездача е пълен тъ.па.ар,ама и тя да си изяде боя от мъжа си китаеца

180

Анонимен

преди 5 години

На колко е детето, че никъде не видях, но то снимка изглежда на не повече от 2 години ... :(

179

Да добавя

преди 5 години

А майката на детето какво казва или е малко гузна? До едногодишно дете се стои плътно до него. То аще не е стабилно в ходенето.

178

Анонимен

преди 5 години

Преди години, вече 30, още ученици много карахме. Нямаше толкова коли и улиците бяха наши. Спускаме се по 'Мария Луиза" и една бабка без да се огледа се метна пред нас да пресича. За мое нещастие бях най-близо до тротоара. Връхлетях я с голяма скорост, ако бях с кола я оставях на място. Нямах никакво време за спирачки, звънци и пр. Слава богу само с ожулвания мина. Инциденти се случват. Най-вече на места с повече хора.

177

nina

преди 5 години

#Джедай Мастър, Аз живея с Дания,цялото семейство сме колоездачи,нямаме кола,не слагам всички колоездачи под един знаменател.При нас има страхотни алеи за колоездене,както и обаче хора,които чатят и гледат в телефона си,докато карат колело,или не спират на червено на пешеходна пътека.Не се е родил последният *** още. Колкото до конкретния случай-велосипедистът от горната снимка,след като е прегазил детето,защото не знам точно къде е гледал,докато кара,си бие шута с оправданието,че хората ще го набият.А много по-вероятно е просто да е бил надрусан/с оглед полицейското досие на младе

176

Анонимен

преди 5 години

карал съм колело в южният парк, ама моята средна скорост е 7км... за къде бързат всички? нали са отишли малко за здраве? Ако искат да им се вее косата, да се качат на кабрио и да покарат на магистралата....

175

Анонимен

преди 5 години

И аз имам един познат дето се хвали, че откраднал колело в Дания. Даже си го докара тук с колата си. Прав си за бавното и нормално каране. Тук сме шугави, луди ... Не мож се кротне таз Ганьовска душица.

174

П.Петров

преди 5 години

Така са децата, винаги могат да те изненадат ! Затова, където има хора се кара бавно, а край деца едва, едва!И велоалеите са за велосипедисти! Не за пенсионери с торби, не за горди майки с бебешки колички, не за разхождане на кучета!Уважението и зачитането трябва да е взаимно!

173

Джедай Мастър

преди 5 години

До ninaИмам звънец, ако имах време да го използвам, щях спокойно и да мога да спра :) Ако започнем да затъваме в правен формализъм бих казал, че пешеходците нямат право внезапно да се втурват по автомобилното платно, но целта ми не е да посочвам кой е крив и кой прав, а че не бива да се генерализира какви убийци са тези или онези само заради един случай.