26

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 20---------------------------------------За в бъдещето може да се надяваш и докторът да извади пищов.Да те видим тогава храбрецо.

25

точно така

преди 4 години

Не може да плащам ОСЕМНАДЕСЕТ ГОДИНИ здравни осигуровки а друг да се ползва от тях Къде са тези пари за какво са дадени Който не мисли за здравето си -да си сърба попарата Парите са лично мои и само аз мога да се разпореждам с тях както е в цяла европа В България всичко е наопаки

24

чарли

преди 4 години

Частните болници да не получават пари от здравната каса,това е решението.

23

Fallschirmspringer

преди 4 години

До Анонимен""Проблемът е, че болните бият твърде малко лекарите.""Не са виновни лекарите ,а системата.Защо имаме огромно количество плеймеитки,ами системата ги поощрява .Защо да учат и да следват ,като различни видове креватни упражнение с подходящи финансово стабилни партньори гарантира известен период безгрижно съществуване,е вярно това води до бърза амортизация на "материалните активи",а и конкуренцията на новите постъпления е свирепа Просто те няма да стават научни струднички,а и мозък???

22

Анонимен

преди 4 години

в б.лгаристан е така защото още спят овцете трябва да има линчувани лекари няма как

21

Анонимен

преди 4 години

В Гишевтария е така!

20

Анонимен

преди 4 години

Проблемът е, че болните бият твърде малко лекарите. Но напредъкът е доста бърз, наскоро пациент заплаши с пистолет лекар.За се надяваме на бъдещето проблемът да бъде решен успешно.

19

Fallschirmspringer

преди 4 години

""Бизнес със здраве или търговия с живот?""И едното и другото ,но най-вече това е мантрата на демократичния неолиберализъм в действие.Той се изчерпва в следната кратка формулировка "Имаш ли пари да се лекуваш - живееш ,нямаш ли ,ами изхода е летален.Кратко,ясно и дълбоко съдържателно.Това ще рече ,богатите и политиците имат право да живеят и за тях се полага качествено здравеопазване ,а бедните умират.Но има една сентенция изписана върху надгробните паметници на татарите "Днес- аз,утре-ти"

18

Анонимен

преди 4 години

И като плащаме здравни осигуровки какво получаваме на среща? Лошо отношение,некомпетентност.Лекарите те гледат като касичка да ти вземат колкото се може повече пари вместо да лекуват.Пука им за твоето здраве.Пише ти рецепта и ти казва Ако не мине ела пак.Отивам втори път и всичко пак се повтаря.Губиш време и пари а резултат от лечението няма.На края им теглиш една май-на и търсиш други начини за лечение.За това ли плащам данък здраве?

17

Do komentar 11

преди 4 години

Tolkova si prav/a!!!Takmo tova shtqtah da pisha.Az plashtam 270 osigurovki i kogato otidoh na lichniq lekar i mu poiskah napravlenie za specialist i palna kravna kartina ,se izsmq i mi kaza ,che ne moga da iskam az ,a samo ,AKO toi kaje.Kazvaiki mu ,che az sam edna ot tezi,koito doprinasqt za cqlata zdravna sistema s osigurovkite si, mi otvarna-IMA DRUGI PACIENTI.Da ne sam izbivala na politika.

16

Ванката

преди 4 години

До ниеВ грешка си - няма индиец или виетнамец, който да предпочете да работи у нас, след като може да го прави в белите страни. Та за нашего брата остава да се лекува при врачки и баячки - при това съвсем не безплатно.

15

Анонимен

преди 4 години

Приватизирането на здравеопазването е това, което се случва напоследък, и то е най-големият проблем. Когато мотивацията е пари, започват да се намесват фармацевтични компании, чийто приоритет е да купуваме лечение многократно. Отделно бедните стават неработоспособни и още по-бедни и в по-голяма тежест. Престъпността, корупцията ще се увеличават. Получава се още по-голяма сегрегация. Високата заболеваемост не е в полза на никого. И никой не знае какво ще му се случи и колко ще струва (до 11).

14

ние

преди 4 години

След десет години ще ви лекуват индиици и виетнамци както върви работата Така че не плювайте българските лекари

13

българина да разбере

преди 4 години

Хора които не МИСЛЯТ ЗА СВОЕТО ЗДРАВЕ не лекарите ами и господ не може да им помогне

12

точно

преди 4 години

Тези които слагат минуси че здравните осигуровки трябва да бъдат ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ не ги чака нищо добро - нека си лъскат колите и за здраве да не мислят Някой друг ще мисли за тяхното здраве Ама няма такъв

11

ДА БЪДЕ ТАКА

преди 4 години

Здравните осигуровки трябва да бъдат ЛИЧНИ а не на принципа на солидарност Не може аз да плащам и с мойте пари да се лекува друг

10

да да да

преди 4 години

Здравното осигуряване трябва да бъде ЗАДЪЛЖТЕЛНО за всеки Когато те хванат че нямаш осигуровка на колата глобата е 500 лева Така трябва да те глобявят и за здравна осигуровка Българина не разбра че от здравето по важно няма За него и за управляващите по важни са колите Е за това положението ще е такова Не може да има ДВА МИЛИОНА НЕОСИГУРЕНИ На кого на гърба искат да стоят те Един милион работещи да осигуряват шест милиона Никаде в света няма такова нещо

9

Анонимен

преди 4 години

Боко не стига че изгони младите и кадърните хора а ние които останахме ще ни прави здравни емигранти както е тръгнало ако искаш да живееш разбира се.Плащал съм си в частна болница и след "лечение" полза никаква.98% от така наречените лекари не разбират от работата си и това една от причините за зачестилите напоследък лекарски грешки.Кое да ни е наред че това да е.Който може да бяга оттук.Нали това искат ония горе богопомазаните дето куршум не ги лови барабар с пожарникаря Боко гробаря.

8

До 5

преди 4 години

Да здравето е бизнес, като заровите главите в плясъка и се правите, че нещата може да се случват и без пари, стига до сегашното положение. Време е вече да си размърдате мозъците и да осъзнаете някои прости принципи в този живот, а именно нищо не идва даром.

7

ha ha ha

преди 4 години

Допълнителното здравно осигуряване ще бъде същото като допълнителното пенсионно осигуряване.Т.е. важното е да има повече пари в касата, но не за даден човек и не за конкретно лечение.