21

Анонимен

преди 5 години

Войнишка чорба - армия от ..овна! В ЗАПАДНИТЕ армий имат столова с няколко манджи и допълнително на корем! И така са от края на Втората! Тралалария!!!

20

Анонимен

преди 5 години

Като излязох първата отпуска след клетвата и дрешките ми бяха поотеснели да не кажа малки. А и като си наряд даваха надбавки за наряда. Хляба нямаше кой да се занимава да го реже на филии на 4 с ножа и на масата за 4 човека. Хватката беше да се сприателиш с артелчиците и работното в кухната.А някой беше писал за пържолите.Всяка вечер дневалният по щаб хвърчеше с чиниите от столовата до дежурния по щаб и дежурния по поделение. Както се казва лошото се забравя и остават само хубавите моменти.

19

до дедо ти

преди 5 години

пич нещо си противоречиш, за едно и също говорим а ти ми цъкаш минусчета, чети бе човек

18

до 17

преди 5 години

Дедо, ти да не си служил в царската войска, бе? Пържоли, вика по празниците - кой ще ти пече пържоли за 500 човека, бе :D Месо, всеки ден - баш, ако броиш медузите за месо и салама Камчия дето даже и кучетата не го ядяха :D ама явно си минал ти метър, лека службица си имал. я кажи некой чичо полковник ли намери? :D

17

Дедо ви

преди 5 години

До до14.....пържоли имаше само по празниците но месото беше всеки ден...и ти със сигурност си се натискал първата година да си бакар за да останат за тебе най-големите мръвки....барем не се изсилвай и не лъжи!

16

Дедо ви

преди 5 години

Първата година качих 8 кила,а втората успях да сваля две....всички си знаехме ден по ден какво ще ядем, като втората година старите войници ядяха само месото и десерта но не знам защо за постен ден при нас се броеше манджа с пиле за обяд,а рибния ден си беше върхът щото служех до морето и руски кораби като приставаха ние ходихме с молотовката и те ни даваха кашони с риби дето сега се броят за деликатеси...имахме си и нощни закуски за дежурните и никой не може да каже че гладухме

15

до14

преди 5 години

аде аде то и от лебец се дебелее, препечени филийки на елвата и свиндка мас със шарена сол и целия коридор в ШЗО мирише на скара, само дето мръвки няма, ти къде видя пържоли бе пич, човека ти го е нсписал в прав текст, десетина пържолки за шефовете, ти лафа не си ли чувал войската яде боб със свинско шефа свинско с боб , ама гарнитурка....еййй позабравил си нещата....

14

до 10

преди 5 години

не говори глупости, наборе - какви ти надебелели войници? какви вратни пържоли в казармата - ядеш там една манджа и се чудиш какво е. в Плевен свижданията с близките бяха по-чакани и от затворническите. След това пък криеш суджуците под дюшека, че и старото трябва да яде...аре бегай с тая казарма умряла, 2 години от живота ми заминаха заради тия комплексари...

13

гого

преди 5 години

кат си сложил минуса поне се обоснови...кое не е вярно...

12

гого

преди 5 години

за да я няма едни курифей с ,У" като Аню Ньойски са виновни.30 години я правят все мобилна малка и модерна ,но само едното изпълниха малка щото се прави без пари, набутаха едно министерство с цивилни неграмо.ници да дават акъл кое как ще е..много има да се говори но не обвинявайте хората с униформи и те искат да са като колегите им в НАТО с модерно оръжие а не с музейни експонати..

11

Анонимен

преди 5 години

Празник има-армия няма.

10

с медузите

преди 5 години

тези медузи си бяха чист войнишки жаргон, произлязал и най вече полван в ШЗО Плевен.Е като ти докарат десеет свински трупа и готвиш за 900 човека всичко заминава в казана и бутояе и гърди, айде хубаво ше отделя 10/15 пържоли за шефовете но това е капка в морето.Сега има платена войска платени столови, отиваш избираш, в наборната армия имаше меню седмично и това е, сряда се сещам риба скумрия или хек..Никой умрял от глад нямаше а и повечето си заминаваха надебеляли....

9

до 8

преди 5 години

Явно в твоята част на вселената армията по света се храни с Кордон Блю и Филе минъон.Това другари не се ли изтърка ? Някак вече "комунисти" не сервира обяда на масата ,само за Наборите ти има някакво значение и смисъл.

8

Анонимен

преди 5 години

До до 2Медуза е парче сланина направено като яхния и беше редовна вечеря 6 дни в седмицата от прословутата червена армия дрогарю.

7

Оркестър без име

преди 5 години

Оркестър и чорба аз мога да видя в ресторанта !!! Oчаквам да видя военна техника в отлична изправност и войската да марширува избръсната, лъсната, изпъната като струната на китарата на Ерик Клептън за 6 май.

6

до 2

преди 5 години

Специално готвач с три ордена на ленинския комсомол ли те е хранил тебе?Да не е някои твои Набор дето се се оплаква от комунисти,армия ,медузи и люспи.

5

Шкемба Паша

преди 5 години

6 май ден на пародията БГ държава , празник на слугинажа на българския телакЛично аз ще увкося боб чорбата с моята гас ! Да им е сладко на мойте подчинени и на целия народ , лично аз за парада бих добавил и два чадъра и две маймуни, и аз облечен като клоун, но Бойко не ми даде

4

Анонимен

преди 5 години

Парада ще е с техника от НВИМ, или техниката от парада ще се помещава в НВМИ ?

3

Анонимен

преди 5 години

Най много ми харесва гвардейския ни балет

2

Анонимен

преди 5 години

По една медуза да им дават нека видят как комунистите ранеха войската едно време и супа от риба с люспите вътре войнишка чорба що не ви го наръгам и на парадите и на чорбата.