34

до 31

преди 5 години

Рим е бил център на света.Много по древен е от Константинопол.Освен това е бил столица на най-голямата и богата Империя до това време. в историята на човечеството.

33

Политически пророк

преди 5 години

Защо бе джанъм???Уж голямо строителство,а лирата се обезценява ?Нещо не ми се връзва .Ердоган явно повече харчи от кредити,отколкото икономиката МУ печели.Явно целта е пак да го изберат.

32

Анонимен

преди 5 години

ПЛОВДИВ - ФИЛИБЕ ТЪРГОВИЩЕ -ЕСКИ ДЖУМАЯШУМЕН - ШУМНУРУСЕ - РУСЧУКПЛЕВЕН-ПЛЕВНЕ

31

Анонимен

преди 5 години

Все пак,да не забравяме,че Константинопол е бил над хилядолетие центъра на света и културата,на мен ми харесва,това е един от най-интересните Балкански градове,харесва ми точно затова,че не е стандартен град,правен по калъп.

30

Ангел

преди 5 години

Цариград или с други думи Константинопол е възникнал 700 г преди христа. Градът има 27 века история като само 7 от тях е бил под Турско Робство което продължава и до днес.Там където е текло пак ще тече.Ще минат още 1-2 века и отново Цариград ще е модерен ,цивилизован и християнски град!

29

До 26

преди 5 години

Не е реклама мойто момче а истина Прав е 28 .Има такива места и квартали от които ще ти фръкне шапката.Но първо завърши училище и като събереш парички *** и поразгледай.С думи не може да се опише. Тия твои впечатления от,,Под итото" отдавна са изчезнали.

28

Анонимен

преди 5 години

Истанбул е страхотен град.Има разкошна модерна суперлуксозна част,страхотна история и интересна стара и модерна архитектураРазходил ли си се вечер по Таксим с заведенията по страничните улички ще искаш пак да се върнеш там.,Признат е за една от 10те най добри туристически дестинации в света.Не можеш да го разгледаш със месеци. Говоря като турист.А нашенците с автобусите и Капълъ чарши и стоката са друга бира.Идете и вижте деца,не плюйте наизуст че е смешно.

27

Константинопол

преди 5 години

Добре дошли в цариград, който турската ... унищожи

26

Анонимен

преди 5 години

До реклама за Турция,категорична реклама ,това е платена статия.

25

Анонимен

преди 5 години

До ВладиGoogle маковский константин болгарские мученицы i shte razberesh zashto.

24

Анонимен

преди 5 години

Леле тоя на четвъртата снимка,,,,,и все повече джамии,и все по-големи,и прииждащите са все такива "благоверни мюсюлмани" а някъде можа ли уважаваният списувател да се напие една бира баре??Тоя пътеОпис съвсем не се припокрива с пропагандата за много силната турска икономика,масово изселване на стотици хиляди към Истанбул и още няколко града,останалото на тръстиката.За висшето образование,при над 80милиона население много ясно че то не е за всеки,малко са там с висше образование.

23

Анонимен

преди 5 години

ZASHTO VINAGI PREMAHVATE NEUDOBNITE KOMENTARI-SVOBODA NA MNENIETO

22

Анонимен

преди 5 години

20 милиона на 200 км от бг границата и още 20 милиона още по-близо до Кърджалийска и Хасковска области с турско мнозинство и на практика България губи Родопите и Странджа.

21

Shark

преди 5 години

Гладът е бил Константинопол! Разрушен от турските див-аци. Както и всичко където са минали. Бил съм в Истанбул, -гЪния до шия, то и от 1-вата снимка още се вижда- бит пазар за шарени грозотии. И много млади жени са вече забулени. Уж тачат Ататюрк, а потъпкват и попиляват всичко, което той е постигнал за тази страна. Скоро ще са обратно в 15 век.

20

реклама за турция

преди 5 години

Лирата се обезценява ,султана има нужда от приходи ! Затова е и тази реклама , да посетите турция и да влеете малко пари в джоба на султан Ердоган

19

Анонимен

преди 5 години

Едно от последните неща, които турците доразрушават е било Голямата Базилика в Плиска - около 1860-та.Когато започва да се строи жп линията Русе-Варна и имало нужда от много камък за укрепването и се взима от там. До тогава голяма част от сградата все още е съществувала.....Чуло си нещо ама не си чело. Железницата се строи от барон фон Хирш. Оплаче се на неговите наследници.

18

Анонимен

преди 5 години

Ужасен ориенталски мегаполис замърсяващ Босфора.Не се диша от пренаселеност.Бях преди години,никога няма да се върна отново.Още повече и заради неоосманицацията и превръщането на Турция от светска в религиозна държава.

17

Анонимен

преди 5 години

Истанбул е сигурно над 16 милиона. Много народ много полиция навсякъде. В Турция официално полицията е над милион. Колко пък са цивилните полицаи слухтящи по улиците не се знае. 1-армия е в Тракия. Танковете от Анкара ги закараха там защото Ердо се страхува от много танкове близо до сараите си.

16

Анонимен

преди 5 години

Истанбул не е единствен град на два континента. В Русия има Оренбург и Екатеринбург.

15

Анонимен

преди 5 години

Първото фото е показателно - строяща се джамия и битак с шарени шалари и черги.