32

До 32

преди 5 години

Ако детето ти пострада заради това че е ваксинирано кой ще и бъде виновен? Може би пак няма да са лекарите? Определено трябва да спрете да плюете по БГМАМА толкова често и да си запълни времето с нещо по-полезно!

31

qwerty

преди 5 години

Значи,ако дойде някой от Африка,болен от морбили и в България 100% от хората са ваксинирани,никой няма да се зарази,ама ако 30% не са ваксинирани,той,ще зарази някой от неваксинираните и чак тогава новозаразения,ще започне да заразява и ваксинираните,така ли?

30

Българин

преди 5 години

А... и между другото проверете статистиката, тя поне е достъпна. Например в пъти увеличаване случаите на аутизъм след началото на масовата имунизация... а извинявам се учените не вярват на такива неща... или може би хората просто са се стресирали че ще ги ваксинират и затова е станало така - от СТРЕС. Моля извадете си главите от пясъка и разберете.Не се заяждам просто съм емоционален.

29

qwerty`

преди 5 години

Да ти си научен работник и още през първият час в университета са започнали да ти повтарят-групов имунитет,стаден имунитет(сякаш сме животни),групов имунитет,стаден имунитет и на аудио запис вечер докато спиш,за по-добро запомняне-групов имунитет,стаден имунитет,групов имунитет,стаден имунитет,групов имунитет,стаден имунитет...

28

Анонимен

преди 5 години

Ако детето и пострада заради това че не е ваксинирано кой ще и бъде виновен? Може би пак ще са лекарите? Определено тая жена трябва да спре да чете БГМАМА толкова често и да си запълни времетао с нещо по-полезно! При положение че ти вкарват мъртви вируси в тялото има шанс нещо да се обърка но ако тялото можеше да се бори с всички болоести само нямаше изобщо да имаме нужда от лекарства, камоли от ваксини!

27

Българин

преди 5 години

"Стрес, генетична предразположеност, околна среда"... доста уклончива, неточна и несигурна станахте в отговорите си изведнъж... а пък научен работник... и това "никой точно не може да каже"... голям смях. Нали сте учен как така никой не може да каже? Искате доказателства от мен? Вие сте научен работник а нямате отговори. Прочетете съдържанието на ваксините и помислете.

26

милена

преди 5 години

До БългаринПърво аз съм научен работник- имунолог. Така, че позволете да зная доста повече от Вас за тази сфера. Второ, има доста причини за автоимунните заболявания - да, стрес, генетична предразположеност, влияние на околната среда...Никой с точност не може да каже , каква е причината организмът да се обърне срещу себе си.НО да вините ваксините за това е просто глупост. Докажете ми, с научни факти (статии-на английски, автор и година на издаване), че ваксините водят до аутизъм.

25

qwerty

преди 5 години

Ваксините трябва да са с колкото може повече валентности,за да може да се намали развитието на индивида-духовно,умствено и физически.

24

Българин

преди 5 години

Вие явно сте запознати с причинно следствените връзки между причините и болестите и вярвате в съществуването и, можете ли да ми обясните следсвие на какво се появиха така наречените съвременни болести в частност автоимунните (диабет, аутизъм и т.н.) от вируси или от бактерии а може би от стрес? Колкото до взаимовръзката между вирусите и бактериите в екосистемата на един организъм няма да говоря но ми се струва че има нужда да почетете малко повече.

23

Боби

преди 5 години

До БългаринТрагедия. А да питаме ли милионите умрели от различни инфекциозни заболявания преди ваксините?

22

милена

преди 5 години

До БългаринЩо за глупост!Антибиотиците са срещу бактерии, не срещу вируси.Заушка, вариола, полиомиелит и т.н според вас са причиняват от бактерии?!Моля образовайте се малко!

21

Българин

преди 5 години

Преди употребата на ваксините колко от съвременните болести са били познати? Питайте дядовците и бабите си.

20

Българин

преди 5 години

Болестите са изкоренени благодарение на откриването на антибиотиците а не на ваксините. Ваксините са направени след като антибиотиците спират болестите и застрашават бизнеса така да се каже. След това ваксините биват налагани със задължителен характер уж да предпазят от забележете вече победени болести. Та така се увреждат процент от хората може би на случаен принцип с цел създаване на пазарна ниша от нелечими болести за третирането на които някой плаща доживотно.

19

Ясен

преди 5 години

За съжаление, като за журналист, госпожата е слабо подготвена по темата. Всеки ден виждаме акции за набиране на средства за лечение на деца, независимо от причината за заболяването. Държавният терор с ваксините е ненаказуем. Държавата /която сме ние :) / не носи отговорност при увреждане на пациент лекуван неправилно. Това ни поставя в групата на държавите от третия свят, където човешкият фактор няма стойност..."Забранените лекарства, които лекуват...Търговия със здравето" Марко Пицути

18

милена

преди 5 години

Благодарение на ваксините толкова много болести са изкоренени. И сега заради някакви безотговорни родители, които вярват на "бг мама", а не на науката,сме на прага да върнем средновековни болести. Добре, те явно не мислят за децата си, но поне да поемат отговорност към обществото. Не стига, че играят руска рулетка със здравето на децата си, но и залагат здравето на нашите ваксинирани деца.Благодарение на колективния имунитет, в момента такива деца са защитени от болести.Но докога?

17

медиите сте за бой

преди 5 години

Добре де, защо и давате трибуна на тази жена??? Масово *** са полудели на тема ваксини, кърмене до 7 годишна възраст, лечение със слънчеви лъчи и призоваване на архангел Михаил. От хормоните при раждане и стреса май нещо им става. А всяка с дете с увреждания си втълпява, че станало от ваксините. А те са вътрешноутробни деформации най-често. Не познавам лекар да не си е ваксинирал децата. Те за 4,50 и собствените си деца ваксинират гадовете! Така мислят мамите, смахната работа

16

Българин

преди 5 години

Та въпроса е защо спряха официално да ме ваксинират след като развих диабет? Обяснението беше... ти си диабетик. Е... нали ваксините са ок? Защо така?

15

Българин

преди 5 години

Няма да споря с никого с цел да налагам моята история за истинска или не. Само ще кажа че хората които ме познават знаят че съм реален както и заболяванията които имам получени без никаква друга причина, без семейна обремененост, относително щастливо детсво, неболедуващ в детството си, генетично необременен, от род на столетници и изведнъж - диабет. И като видиш как докторите вдигат смешно рамене на въпроса как така и ти става едно смешно...

14

Анонимен

преди 5 години

Изгледах дискусията до момента, в който антиваксърката казва (цитирам): "Да, моите деца са ваксинирани."Какво повече да се коментира тук?

13

sdh

преди 5 години

за съжаление медицината се превърна в търговия а много от лекарите в дистрибутори. Вече е практика след на компетентната им консултация да се прави обстойна проверка на лечението, което предлагат. В много от случаите има природни и алтернативни безвредни методи. Който търси намира.