72

Анонимен

преди 5 години

Все повече се убеждавам, че антиваксърите сте абсолютно невменяеми и няма смисъл да се спори с вас. Трябва многократно да се засили държавната репресия за да се осигури нужният процент ваксинации - брутални глоби и спиране от училище на неваксинирано дете най-малко. Друга оправия с такива като вас явно няма

71

Българин

преди 5 години

Това какво ядем и как живеем има значение безспорно но идеята е има ли връзка между ваксинирането и бума на съвременните болести?

70

възмутена Майка

преди 5 години

Не мога да повярвам, на глупавите коментари......всички вие сте ваксинирани, налии сте живи и здрави нали....замислете се дали отт кога има бум на аутизъм и на автоимунни заболявания...да може би от около 15 години.Прроблема не е във ваксините ами в това какъв живот живеем и най-вече *** с които се храним.Като млада Майка на 2 деца се поитересувах и видях, че на всички адаптирани млека, дори тези от 40лв са със съдържание на палмово масло и на други гадости, но Вие не сте...

69

Българин

преди 5 години

Но това че демонстрирате самочувсвие по неправилен начин не е най лошото, а това че се изразявате с определено обидно пренебрежение към другите участници поствайки своето мнение тук също като вас за да бъдат чути, с опита си да се отделите от тях и да сложите себе си в по "извисена" група от хора на база на образование показва само къде точно ви е мястото драга.

68

Анонимен

преди 5 години

До БългаринСлед като свършиха учените като Айнщайн и Галилей,започнахте с личните си нападки към мен ли? Няма да падна на нивото Ви и да отвръщам.Да,имам самочувствие,че съм по-запозната от Вас в тази сфера.Така както Вие ще сте запознат по-добре от мен в друга.С цялата тази дискусия исках само да кажа,че трябва​ да вярвате на по-знаещите от Вас по отношение на ваксините.Приятен ден!

67

До милена

преди 5 години

А какво ще кажете за живачната съставка във ваксините? Родителите с деце развили аутизъм след ваксинирането смятат, че точно живачната съставка е предизвикала аутизма в децата им.

66

Българин

преди 5 години

Докато аз научих много за вас от личните ви постове (явно е важно за вас хората да знаят коя сте и с какво се занимавате) но считам за слабост да демонстрирате самочувствие само заради това че имате образование и криейки се зад него всъщност показва че нямате друго което се подсилва и от факта че като аргументация не цитирате себе си като учен а давате линкове към други учени пазещи си хляба също като вас.

65

До 56 милена

преди 5 години

Как се казваше оня учен дето пръв призна за връзката между ваксинациите и аутизма с една много интересна теория и на когото фармацевтичното лоби побърза да му отнеме лекарските права? Второ, какво ще кажете за теорията му?

64

Българин

преди 5 години

И моля ви не се обиждайте от думата "драга" която в българския език изразява относителна близост. Всъщност аз я използвам иронично с цел да покажа изразено покровителствено (пренебрежително) отношение към някой който смята че съм интелектуално и емоционално под неговото ниво на база образование, което макар и завършено по някакъв начин не върви ръка за ръка с интелекта. Не знаете нищо за мен за образованието ми за работата ми включително и научната ми такава.

63

Анонимен

преди 5 години

Както вече писах, синът ми е аутист и не е задължително да си голям специалист за да видиш кога всичко се обърква и започва регреса. Вече 3 години обикалям по доктори в България, в Европа и в Русия. Колко средства, време и нерви ни коства това- не ми се говори. И само двама от десетките доктори се осмелиха да назоват ваксината, като причина. Но ако можех да върна времето, нямаше да го ваксинирам.

62

милена

преди 5 години

До БългаринНа какво се основава ли? Ами на научни статии, на експерименти, на миши и човешки модели, на световно известни имунолози. Не съм твърдяла, че те са напълно безопасни, имат странични ефекти.Но не водят до аутизъм. И реагирам толкова емоционални, защото такова мислене като Вашето, ще доведе до застрашаване на колективния имунитет. Вашето неимунизирано дете, както и другите такива, застрашават обществото ни. И тогава ще си блъскаме главите, но ще бъде твърде късно...

61

Българин

преди 5 години

А и моля ви да се обадите на програмата за компенсации на увредени от ваксинации в САЩ защото хората са изплатили 440 милиона щатски долара за фискалната 2017 година за нищо.Ей така без дори да признават и без да са убедени че ваксините носят със себе си вреда. Ама те нали обичат да раздават пари...

60

Българин

преди 5 години

А вашата хипотеза че ваксините са безопасни на какво се основава или хората от СЗО са толкова зле че твърдят обратното чрез публикуване на информация включително и статистическа... или тя... Милена знае най добре.И моля ви пишете си името с главна буква, все пак сте учен!

59

Българин

преди 5 години

Когато няма ясно категорични научни обосновки по отношение на научен спор и от двете страни, се използват фактите събрани по надлежен ред от статистически обособена и структурирана информация събрана за относително достатъчно време за дадения проблем и се използва като доказателство в съответния спор. Инъче изпадаме в полемично състояние на невъзможна доказателствена аргументация. По просто казано като за учени, статистиката показва че има проблем. И аз съм един от потърпевшите.

58

qwerty

преди 5 години

Вижте данните на СЗО за ваксинациите и детската смъртност в развитите държави.Те накратко са:САЩ-най-голям имунизационен календар,най-голяма детска смъртност.Япония-най-малък имунизационен календар,най-ниска детска смъртност.Ама то може и да е някаква случайност де.

57

милена

преди 5 години

До БългаринА вашата хипотеза на какво се основава? Само на наблюдения ли? След като нямате научни факти, защо си позволявате да изкарвате ваксините виновни за няколко вида заболявания? Кое ви дава това право?

56

Анонимен

преди 5 години

Още един шокиращ удар е бил нанесен на хората, които все още горещо твърдят, че ваксините са безопасни и ефективни и че единствените усложнения, които могат да причинят са меки. Департаментът за правителствени ресурси и службата за обществено здраве САЩ наскоро публикува данни за финансовата година на САЩ (FY) 2017 за компенсациите от вреди на ваксини. Програмата за компенсации на увредени от ваксинации е платила 440 милиона щатски долара за 2017 фискална година. Следете новините за ваксините на CDC.news и бъдете информирани за вредите и смъртните случаи на Vaccines.news.

55

Пълен смях

преди 5 години

Тая въобще не знае защо е там?Живи ваксини,полу-живи дрън дрън.Важното е да сме известни и да ни дават по телевизията.Тя била чувала,че на една жена детето било пострадало......фейспалм.

54

Българин

преди 5 години

Искате от мен научни трудове а тия дето ги пишат нямат един конкретен отговор а само хипотези предположения и прах в очите. Самата вие не ми дадохте нито един конкретен отговор и няма как след като вашите учители и идоли в научните среди нямат такива. Знам как функционира явлението КОЛЕКТИВНО МИСЛЕНЕ което е много удобно използвано особено от така наречените учени които между другото са финансирани от бизнеса. Напипахте ли връзката?

53

qwerty

преди 5 години

След като преди 13г. ми биха "манту" си имам ново другарче-хроничен бронхит.Преди няколко години спрях да ям месо и нещата се подобриха доста,но това ли е решението,заради ваксини да спазваш диети цял живот?Е поне сега има по-малка вероятност да се разболея от рак на дебелото черво,въпреки че вероятността да се разболея от рак на белия дроб е по-голяма(при положение,че никога не съм пушил),но това е бял кахър.