92

Анонимен

преди 5 години

Аз пък съм от хората ,които не желаят да пламнат епидемии поради простотията на шепа безотговорни хора с ментални проблеми!

91

Радо

преди 5 години

До Вяра. Събалявам, но ограниченията в обема на писане не дават възможност за изчерпателно излагане на повече данни и коментари. Съветвам те да си намериш и прочетеш книгата, която посочих по долу и там ще намериш изчерпателни отговори на твойте въпроси! Направи си и превод с Гугъла на Италианския парламентарен рапорт до Европейската комисия по въпроса за ваксините. Там се говори за хиляди смъртни случай и сериозни заболявания след ваксинация! Не съм го измислил аз!

90

Вяра

преди 5 години

До РадоПовече вреда отколкото полза? Я пак.Колко процента от населението са засегнати от ваксините?А на колко процента от населението те помагат?

89

Радо

преди 5 години

На моя близка след имунизация момиченцето й се парализира, спря резтежа и след 2 г. почина!"Единствената безопасна ваксина е тази, която не е слагана." - Д-р Джеймз Шемън САЩСпоред вирусолога Алън Морис (САЩ) "има достатъчно данни, които доказват, че детските имунизации причиняват повече вреда, отколкото полза". Според изследване в САЩ "смъртността в резултат на имунизации срещу детските болести превишава почти десетократно смъртността от самите заболявания!" ХОРА ЧЕТЕТЕ!

88

Вяра

преди 5 години

До РадоВяра не вярва в конспирации. Вярвам единствено на науката и лекарите. И здравето не е само наше. Трябва да се грижим за популацията , за колективния имунитет, не за отделния индивид.

87

Радо

преди 5 години

Понеже тук има ограничение в обема на писането и не може да се изложат повече конкретни факти, то горещо препоръчвам на Вяра и на другите скептици да прочетат книгата на Д-р Атанас Гълъбов "Световната конспирация срещу здравето"Има и други независими източници, но трябва да си ги търсите и да не се предоверявате на лобистите! В края на крайщата здравето си е ваше и вие решавате на кого да го доверите!

86

Радо

преди 5 години

Искра е абсолютно права, но финансовите интереси на фармацевтичните гиганти задушават всичко и всички опълчили се срещу техните интереси и не здаравето на населението е това, което ги интересува! А господин доктора да не се явява неподготвен и да лобира, а да попрочете в свтовните специализирани издания нещо повече по въпроса!Най пресното е от 16 март 2018г.initiativecitoyenne.be/2018/03/vaccins-un-rapport-parlementaire-italien-explosif.html

85

Вяра

преди 5 години

До Не ваксимирамНе си личи , че сте информирана. Ако бяхте, щяхте да знаете какво е това колективен имунитет благодарение на който детето Ви е здраво. Единствено защото ваксинираните хора го пазят. А с вашето мислене, сте на път да обречете обществото на епидемии. Само големи глоби трябват и невъзможност да запишете децата си в детска градина или училище. Ама не лекарят да даде бележка, че имате всички ваксини, ами директно да се прави изследване за получени антитела.

84

Не ваксимирам

преди 5 години

Вяра.. имам медицински лица в семейството.. изчел съм много литература преди да взема решенията си... най-големия риск за обществото ни са хора, които не четат, а вярват на приказки от 1001 нощ.. ако ми кажеш състава на МПР ваксината ще отида и ще я сложа на детето веднага

83

До Българин

преди 5 години

Нали не мислиш, че си първият, който ги чете тези тестове. В огромната част от случаите, в които са заведени дела пред ЕСПЧ от антиваксери срещу държави, в които ваксинирането е задължително съдът отсъжда в полза на държавата.Взима се предвид балансът на интереси между общественото здраве и личната свобода на индивида да откаже интервенция.ЕСПЧ е преценил,че не може да се правят отстъпки, защото ако имунизираните паднат под определен процент всички са застрашени. Решения в полза на ищеца са 1-ци

82

Българин

преди 5 години

Ясно е, че ратуващите погазването на човешките права у нас, ще извадят от девет кладенеца вода дори кална, за да оправдаят нарушенията на гражданските свободи, и не спират дотук.

81

Българин

преди 5 години

Оправдаващите задължителната ваксинация юристи обясняват, че подложения на ваксинация не е пациент, тъй като тя се прилага на здрави хора и затова нямало противоречие в нормативните актове. Само че явявайки се в кабинета на личния лекар и извършвайки той интервенцията профилактична ваксинация, това действие попада в обсега именно на чл. 5 от Конвенцията за правата на човека и биомедицината според обяснителния доклад.

80

Българин

преди 5 години

Чл. 58 от Закона за здравето гласи, че за предпазване на гражданите от заразни болести се правят задължителни имунизации?! В тази част законът нарушава ратифицирани и влезли в сила у нас редица европейски законодателни актове (не само посочената горе).

79

Българин

преди 5 години

Конституция на Република България: Чл. 5.(4)Международните договори, ратифицирани по конституционен ред, обнародвани и влезли в сила за Република България, са част от вътрешното право на страната. Те имат предимство пред тези норми на вътрешното законодателство, които им противоречат. Според чл. 30, ал. 1 от Конституцията всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.Ако на някой още не му е ясно!

78

Българин

преди 5 години

Международна конвенция за правата на човека подписана от Българската държава.Чл. 5 от Конвенцията за правата на човека и биомедицината (обн. ДВ, бр.32 от 12 април 2005 г.) гласи:<em> Всяка интервенция, свързана със здравето, се извършва само със свободно и съзнателно изразеното съгласие на заинтересованото лице. Това лице получава предварително необходимата информация за целта и естеството на интервенцията, както и за произтичащите от нея последствия и рискове.

77

po

преди 5 години

Лошото при съвремеменна та наука,е че е все още на изключително ниско ниво, най-великите учени си признават, че могат да се обяснят едва малка част от природните механизми. Лошото е, че всяко текущо откритие доказало се -не доказало се, изпитано- неизпитано във времемето, бива бързо завъртяно във финансовия свят и се бърза да бъде материализирано с големи печалби. Пример - безбройните хронични болести, които човечеството си докара с антибиотиците - гениални, но ...

76

Вяра

преди 5 години

До Не ваксимирамПречи, защото за да се изгради имунитет е необходимо време. Има ваксини, които трябва да се слагат 3 пъти (реимунизации), за да се изгради имунитет срещу съответното заболяване. Ако неимунизирано дете е в контакт с дете, които е получило примерно 2 реимунизации(не е изградило антитела все още), съществува риск.Затова неваксинирани деца представляват заплаха за обществото ни.

75

Не ваксимирам

преди 5 години

И още нещо.... защо в развити държави ваксините са избирателни... а у нас не... ние пак сме най загрижени за децата на България... затова детските са смешни... цените на детските стоки свръх завишени, а ваксините задължителни... и моля.. всеки има право на решение... на мнение..като стане беля с ваксина първо лекарите вдигат рамене и казват че е от стрес и от лунна светлина..

74

Не ваксимирам

преди 5 години

Един въпрос.. какво пречат неваксинираните деца на ваксинираните... ако имате ваксина нали сте защитени...т.е моето дете няма как да ви зарази с евентуална болест или вирус...нали за това ви е ваксина... или ...

73

Анонимен

преди 5 години

Който няма доводи, използва сила.